strój do biegania na sezon jesień/zima?

Zyrafu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Załapałem bakcyla biegowego i chciałbym to kontynuować. Poranki robią się nieuchronnie coraz chłodniejsze... no i zaczynam się zastanawiać, jak najlepiej ubierać się jesienią/zimą?
Nasiąknięta potem bawełniana bluza na mrozie... brrrrr.. na samą myśl robi mi się zimno.

Oglądałem katalogi duńskiej Newline (jak widać w artykułach na stronie, ta marka jest niezwykle chwalona). Cóż z tego skoro bluza termiczna albo kurteczka kosztuje ponad 200 złotych. Trochę dużo, nie?

Czy ktoś z Was biega w ubraniach Kalenji (marka dostępna w sklepach Decathlon). Te ubrania są sporo tańsze, ale czy warto?

Może jakieś inne rozwiązania na zimę proponujecie? Podobno najlepiej szukać odzieży projektowanej z myślą o biegaczach, ale może wcale nie?

Podzielcie się swoim doświadczeniem, myślę, że wszyscy skorzystamy.
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
42Irek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zacznij od porządnych leginsów (tu chyba Newline jest najlepszym rozwiązaniem). Koszulka "techniczna" + dobra bluza też się przydadzą bo to one mają za zadanie odprowadzać nadmiar potu i stwarzać komfortową temperaturę.
Kurtka - tu niekoniecznie musi być coś "firmowego".
Vinci_1990
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

najlepiej zebys biegal w koszulce ktora wydala twoj pot (np. Dri-Fit,climacool) z dlugim rekawem i na to kurtke z otarionu no i jakies spodnie z laycry,albo tez z seri Dri-Fit.A co do rzeczy firmy Kalenji jest taka sama jak Adidas czy Nike.Jak masz Decathlon w swoim miescie to mogbys tam wpasc :taktak: .sam zobaczysz,ze sie oplaca!!!!!!!!!!!!!Ja w tym biegam w zimie i jest cool!!!!!!!!!!!!!1 :lalala:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ