ile na poczatek?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Marti
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czolem,
Wlasnie zaczynam przygode z bieganiem - w zamysle mial to byc suplement kondycyjny do lazenia po gorach, ktore uprawiam dosc intensywnie, acz z koniecznosci - z przerwami. No i - spodobalo mi sie :)
Z racji nie najgorszej kondycji na dzien dobry zaczelam biegac po 30-40 min, mniej wiecej 2 - 3 razy w tygodniu. No i tu pytanie - czy takie bieganie ma sens, czy moze powinnam to jakos przeorganizowac, usystematyzowac? Ze szczegolow technicznych - mam 22 lata, za wyjatkiem troche wrazliwych kolan jestem okazem zdrowia ;)
PKO
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak masz nie najmocniejsze kolana to ostrożnie z dystansem zacznij od biegów przeplatanych marszem - ja nie zacząłem i dobra kondycja organizmu "przetrąciła" mi kolana, zaczynałem od 30 min. biegu.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ma sens jako suplement.
Systematyzowanie, przeorganizowanie ma sens pod ewentualne starty na zawodach.

Kolana tutaj
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
BoberPL
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:15
Życiówka w maratonie: 3:08:58
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Początkowe dawki biegu powinny zależeć jedynie od kapitału jaki sami wnosimy, czyli zdrowie, waga, kondycja, chęci...

Ja dopiero zaczynam, ale stosuję bieg godzinny co drugi dzień i jak na razie jest dobrze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ