Chat - pomysł Bartka dot. pogaduchów na necie.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć
Nowe forum jest bardzo ciekawe. Na pewno jest lepsze od starego. Ale czasami denerwuje mnie pewna rzecz. Widze że na nowym forum jest zalogowanych kilka osób i nawet gdybym chciał sie do nich odezwać to nie jestem w stanie tego zrobić. Nie wiem co dane osoby sobie przeglądają. Nawet jeżeli coś wystukam to nie wiem czy wejdą do danego działu w którym to coś umieściłem. Wiem pewnie powiecie że mogę napisać maila ale to nie to co pogaduchy na żywo.. Nie wiem też czy uruchomienie takiego chata jest możliwe. Kurcze może wymagam za dużo???
Nowe forum jest bardzo ciekawe. Na pewno jest lepsze od starego. Ale czasami denerwuje mnie pewna rzecz. Widze że na nowym forum jest zalogowanych kilka osób i nawet gdybym chciał sie do nich odezwać to nie jestem w stanie tego zrobić. Nie wiem co dane osoby sobie przeglądają. Nawet jeżeli coś wystukam to nie wiem czy wejdą do danego działu w którym to coś umieściłem. Wiem pewnie powiecie że mogę napisać maila ale to nie to co pogaduchy na żywo.. Nie wiem też czy uruchomienie takiego chata jest możliwe. Kurcze może wymagam za dużo???
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Kiedys juz o tym napomknalem , ze nie jest takie trudne aby zrobic specjalny kanal na ICQ . Podobno mozna zrobic specjalny pasword by nikt niepowolany nie nabruzdzil jak to ma czesto miejsce na innych otwartych kanalach.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
To raczej nie jest specjalny problem. Ciekaw jestem co myślą o tym inni? Czy jest więcej chętnych?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Dabek
- Stary Wyga
Nie chcę być hurraoptymistą. Taki chat ma szanse powodzenia jedynie wtedy gdy będzie bezpośrednio powiązany z Forum. Jeśli tak się nie stanie to chyba upadnie śmiercią naturalną
"Weakness is temporary..."
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Jeszcze jedna sprawa, a raczej dwie:
1.
Co dane osoby w tej chwili przeglądają? Wybierz opcję "Aktywni użytkownicy" to się dowiesz.
2.
Aby przekazać wiadomość komuś kto jest aktywny można użyć komunikatora. Co prawda jest on podobniejszy do poczty niż do chatu ale informacja o przesłaniu wiadomości komunikatorem pojawia się adresatowi na stronach forum. Może warto spróbować?
1.
Co dane osoby w tej chwili przeglądają? Wybierz opcję "Aktywni użytkownicy" to się dowiesz.
2.
Aby przekazać wiadomość komuś kto jest aktywny można użyć komunikatora. Co prawda jest on podobniejszy do poczty niż do chatu ale informacja o przesłaniu wiadomości komunikatorem pojawia się adresatowi na stronach forum. Może warto spróbować?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Tak sobie pomyślałem, że temat czatu dobrze będzie poruszyć za jakiś czas. W tej chwili jest zarejestrowanych 89 użytkowników. Liczba stale rośnie. Myśle, że za dwa miesiące może trzy forma komunikacji zwana chatem będzie bardziej przydatna. Mankamentem są opłaty za połączenia modemowe. Miejmy nadzieję, że w końcu nasz ukochany monopolista obniży cenę za impuls. Myślę, że jak liczba użytkowników Forum przekroczy 200 - to chętnych do pogaduchów na czacie będzie więcej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
No dobra... czas ruszyć coś z tymi pogaduchami...
Chętni mogą spróbować - po lewej stronie ekranu znajduje się odnośnik do prościutkiego systemu który zainstalowałem. Jakie macie uwagi?
Chętni mogą spróbować - po lewej stronie ekranu znajduje się odnośnik do prościutkiego systemu który zainstalowałem. Jakie macie uwagi?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
Adamie. Przed chwilą wykonaliśmy ćwiczenia na czacie.
Jestem w stanie podszywać się pod każdą inną osobę znaną z forum.
Wojtek przed chwilą nie wiedział co jest grane, gdy było nas dwóch o tym samym pseudonimie. Chyba trzeba się logować jako Gość lub pseudonim wraz z hasłem jak w forum.
Jestem w stanie podszywać się pod każdą inną osobę znaną z forum.
Wojtek przed chwilą nie wiedział co jest grane, gdy było nas dwóch o tym samym pseudonimie. Chyba trzeba się logować jako Gość lub pseudonim wraz z hasłem jak w forum.
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Przyjmuję i zaczynam się zastanawiać w jaki sposób przerobić czat aby:
1. wchodzić automatycznie z takim samym identyfikatorem jaki ma się w forum dyskusyjnym,
2. lista osób które używają czatu była widoczna przed wejściem, jeszcze na stronie forum.
Mam nadzieję że przeróbki nie będą zbyt czasochłonne. Obecny czacik traktujcie jako wersję przedpróbną
1. wchodzić automatycznie z takim samym identyfikatorem jaki ma się w forum dyskusyjnym,
2. lista osób które używają czatu była widoczna przed wejściem, jeszcze na stronie forum.
Mam nadzieję że przeróbki nie będą zbyt czasochłonne. Obecny czacik traktujcie jako wersję przedpróbną
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Adamm - w czacie brakuje polskich literek - ą, ś, ź.
Na razie tyle znalazłem. Pozdrawiam.
Na razie tyle znalazłem. Pozdrawiam.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Adammie - rozmawialiśmy z magdąm na temat czatu. Wnioski są takie. CZat już jest - ŚWIETNIE. Wiem, że zanim ta część strony biegania.pl osiągnie swój ostateczny format i wygląd to minie jeszcze trochę czasu. Chcielibyśmy aby czacik zmierzał powolutku do formatu jaki znajdujemy na interii, onecie, wprost itp. Oczywiście bez obrazków. Powinna się tam jeszcze znajdować opcja - rozmowy prywatnej.
Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć miłej pacy. Trzymamy kciuki!
Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć miłej pacy. Trzymamy kciuki!
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Rozumiem o co chodzi. Postaram się postarać
Zwracam Wam tylko uwagę, że kawiarenki (takie jak ta we Wprost) mają listę aktywnych użytkowników, ale pokazuje się ona dopiero po wejściu. Ja chciałbym aby lista (albo przynajmniej liczba) osób znajdujących się w środku była widoczna jeszcze przed wejściem do czatu - w tym miejscu gdzie w tej chwili znajduje się napis "czacik". Jest to jednak nieco trudniejsze... ale do zrobienia
Zwracam Wam tylko uwagę, że kawiarenki (takie jak ta we Wprost) mają listę aktywnych użytkowników, ale pokazuje się ona dopiero po wejściu. Ja chciałbym aby lista (albo przynajmniej liczba) osób znajdujących się w środku była widoczna jeszcze przed wejściem do czatu - w tym miejscu gdzie w tej chwili znajduje się napis "czacik". Jest to jednak nieco trudniejsze... ale do zrobienia