Garmin Fenix 8 / Enduro 3
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Używam Enduro i muszę przyznać że Garmin odrobinę ruszył dupę i lista problemów maleje.
Ostatnio jak biegłem z nawigacją to Garmin "pipnął" przed zakrętem dokładnie tak jak Fenix 6, zamiast milczeć. Beznadziejny (wcześniej) ekran interwałów nareszcie jest funkcjonalny https://photos.app.goo.gl/6g7hw6kAYB4gwWtY9 . Zegarek nareszcie jest cichy przy utraceniu połączenia z telefonem (wibruje bez dźwięku).
Trochę mnie drażni że OLED dostał już 3 dodatkowe tarcze a MIP 0 (przypominam że mam 4 cyfrowe i 1 analogową - dla porównania Fenix 7 Pro ma jakieś 11? 12? Cyfrowych i 5 analogowych) ale może i to przyjdzie z czasem.
Nadal uważam że popełniłem falstart z zakupem (trzeba było dać F6 wyzionąć ducha) ale zegarek z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy. I realnie jest to zegarek z którym można pojechać na 2-tygodniowe wakacje i nie przeżywać jeżeli zapomni się ładowarki, chyba w tej chwili jedyny na rynku.
Ostatnio jak biegłem z nawigacją to Garmin "pipnął" przed zakrętem dokładnie tak jak Fenix 6, zamiast milczeć. Beznadziejny (wcześniej) ekran interwałów nareszcie jest funkcjonalny https://photos.app.goo.gl/6g7hw6kAYB4gwWtY9 . Zegarek nareszcie jest cichy przy utraceniu połączenia z telefonem (wibruje bez dźwięku).
Trochę mnie drażni że OLED dostał już 3 dodatkowe tarcze a MIP 0 (przypominam że mam 4 cyfrowe i 1 analogową - dla porównania Fenix 7 Pro ma jakieś 11? 12? Cyfrowych i 5 analogowych) ale może i to przyjdzie z czasem.
Nadal uważam że popełniłem falstart z zakupem (trzeba było dać F6 wyzionąć ducha) ale zegarek z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy. I realnie jest to zegarek z którym można pojechać na 2-tygodniowe wakacje i nie przeżywać jeżeli zapomni się ładowarki, chyba w tej chwili jedyny na rynku.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Tak ci trzeba tych różnych tarcz? Zmieniasz na Wochenende czy kiedy? Ja używam jednej, tej samej już na trzecim zegarku.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie podoba mi się fakt że wypuszczono 2 zegarki i jeden ma ciągle ulepszaną customizację a drugi jest olewany. A tym bardziej dziwi mnie że rozwijany jest ten który na starcie ma 2x więcej opcji (OLED miał 9 albo 10 tarcz, nie pamiętam: teraz można dodać +3). Jedno jest pewne, gdyby Garmin przeportował kilka tarcz z poprzednika (który miał ich dosłownie 3x więcej) nikomu korona z głowy by nie spadła.
Ale nie chcę już jęczeć, zegarek idzie w dobrym kierunku. Nie dodałem w poprzednim poście, ale przestały się dziać jaja ze stabilnością - nie wiem jak z coachem, nie podobał mi się ten program (za dużo 'bazy', za mało akcentów) i rzuciłem nim w pizdu.
Ale nie chcę już jęczeć, zegarek idzie w dobrym kierunku. Nie dodałem w poprzednim poście, ale przestały się dziać jaja ze stabilnością - nie wiem jak z coachem, nie podobał mi się ten program (za dużo 'bazy', za mało akcentów) i rzuciłem nim w pizdu.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja to widzę tak, że wersja OLED jest do zabawy, reprezentacji, imponowania, gadżetomanii, etc., a MIP do używania jako zegarek sportowy. Po co komu zylion tarcz na sportowym? Mnie się ta jedna od 2021 tak samo podoba.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
weuek pisze:Ja to widzę tak, że wersja OLED jest do zabawy, reprezentacji, imponowania, gadżetomanii, etc., a MIP do używania jako zegarek sportowy. Po co komu zylion tarcz na sportowym? Mnie się ta jedna od tak samo podoba.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No rozumiem, że gdy się (nigdy) nie wie czego się chce, to tylko pośmiać się można.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Czemu niby Oled ma być tylko do zabawy?
Ja się zegarkiem nie bawię.
Po prostu moje oczy lepiej widzą danr na tym ekranie w czasie treningu.
Jest wybór i tyle. Każdy sam decyduje.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Ja się zegarkiem nie bawię.
Po prostu moje oczy lepiej widzą danr na tym ekranie w czasie treningu.
Jest wybór i tyle. Każdy sam decyduje.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
skąd żeś wywnioskował że nie wiem czego chce?weuek pisze:No rozumiem, że gdy się (nigdy) nie wie czego się chce, to tylko pośmiać się można.
to że pisze na blogu szczerze o swoich poszukiwaniach nie znaczy że mam zamiar jak Ty każdego pouczać jak żyć.
bladego pojęcia nie masz o mich potrzebach a znów wypowiadasz się za mnie.
a śmiech bo rozbawiły mnie kocopały które opowiadasz.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A garmin wie lepiej i swoje i twoje. Stąd tyle zabawek.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
12.22 trafiło do stable. Oficjalnie jeszcze nie napisali, ale już jest.
Edit:
Już jest:
https://forums.garmin.com/outdoor-recre ... ware-12-22
Edit:
Już jest:
https://forums.garmin.com/outdoor-recre ... ware-12-22
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj, poprzez ogłoszenie z OLX, nabyłem F8 Amoled 51mm, za 3400zl. Kupiony we wrześniu na eAzymut, dostałem z zegarkiem też paragon.
Cena dobra, zegarek jak nowy, z paragonem, odbiór osobisty, bo sprzedawca był ze Szczecina, to się skusiłem.
Ogólnie uważam, że jeśli ktoś ma serię 7/Epix Pro, to nie ma zupełnie sensu zmieniać.
Zdziwiłem się trochę, że jest już taki wysyp ogłoszeń i można wyrwać coś w dobrej cenie.
Myślę, że część osób napaliła się, bo wyszedł jakiś Garmin, z którego "można prowadzić rozmowy, a bateria trzyma w uj".
Osoba, od której odkupiłem F8 nigdy z nim nie uprawiała żadnej aktywności. Nie ogarniała tego sprzętu. Przy nim sam przywróciłem ustawienia fabryczne zegarka i sprzedawcy odłączyłem urządzenie w Connect i uspokoiłem go, że nie dam rady płacić jego kartą
Ja jeszcze zdecyduję, czy go sobie zostawię, czy puszczę dalej w obieg
Są okazje i myślę, że można ponegocjować. Przykład:
https://www.olx.pl/d/oferta/garmin-feni ... 34jdT.html
Odbiór osobisty Warszawa.
Mój był wystawiony za 3700.
Cena dobra, zegarek jak nowy, z paragonem, odbiór osobisty, bo sprzedawca był ze Szczecina, to się skusiłem.
Ogólnie uważam, że jeśli ktoś ma serię 7/Epix Pro, to nie ma zupełnie sensu zmieniać.
Zdziwiłem się trochę, że jest już taki wysyp ogłoszeń i można wyrwać coś w dobrej cenie.
Myślę, że część osób napaliła się, bo wyszedł jakiś Garmin, z którego "można prowadzić rozmowy, a bateria trzyma w uj".
Osoba, od której odkupiłem F8 nigdy z nim nie uprawiała żadnej aktywności. Nie ogarniała tego sprzętu. Przy nim sam przywróciłem ustawienia fabryczne zegarka i sprzedawcy odłączyłem urządzenie w Connect i uspokoiłem go, że nie dam rady płacić jego kartą
Ja jeszcze zdecyduję, czy go sobie zostawię, czy puszczę dalej w obieg
Są okazje i myślę, że można ponegocjować. Przykład:
https://www.olx.pl/d/oferta/garmin-feni ... 34jdT.html
Odbiór osobisty Warszawa.
Mój był wystawiony za 3700.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy ktoś poza mną ma problem z wykryciem progu mleczanowego? Specjalnie na interwały zakładam Polara H10 i ostatni odczyt mam z wczesnego października (zrobiłem guided test - no to czemu nie zrobię znowu? Bo go kurde usunięto). Miałem od wtedy mnóstwo różnych treningów i nic.
Wczoraj miałem sesję 10 min E + 3x1600m ~threshold pace (5-10s szybciej) z minutowymi przerwami +10 min E.
https://i.imgur.com/Hh3fX4J.png
Prawie 45 minut, większość w Z4 (i to by się zgadzało - na początku było lekko niekomfortowo, a jak kończyłem ostatni interwał to już się cieszyłem że to koniec) i dupa, brak wykrycia.
Wczoraj miałem sesję 10 min E + 3x1600m ~threshold pace (5-10s szybciej) z minutowymi przerwami +10 min E.
https://i.imgur.com/Hh3fX4J.png
Prawie 45 minut, większość w Z4 (i to by się zgadzało - na początku było lekko niekomfortowo, a jak kończyłem ostatni interwał to już się cieszyłem że to koniec) i dupa, brak wykrycia.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
jak się nic
nie zmieniło to nic nie wykrywa.
polecam nosić pasek non stop do biegania bo musi mieć też punk odniesienia do lekkich treningów.
najlepiej realny.
nie zmieniło to nic nie wykrywa.
polecam nosić pasek non stop do biegania bo musi mieć też punk odniesienia do lekkich treningów.
najlepiej realny.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Teraz wykrywa i bez pasa.
Nie zawsze i nie wszędzie.
Nie zawsze i nie wszędzie.
Mój Blog "Luźne wpisy"