keiw - Luźne wpisy - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
j.nalew
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:49
Życiówka w maratonie: 3:35:01

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Ukończone w zdrowiu i bez sensacji na trasie:).
Musieliśmy się gdzieś minąć, ja bym Ciebie raczej nie rozpoznała, nie mam pamięci do twarzy.
Rzeczywiście był taki moment, że zrobiło się cieplej, ale to minęło szybko, chyba mamy na myśli to samo.
Wczoraj biegałeś, a ja.. dziś już lepiej chodze niż wczoraj i na tym zakończmy :hahaha:
IG jnalew
www.strava.com/athletes/19149633

Blog viewtopic.php?f=57&t=56963
Blog - komentarze viewtopic.php?f=28&t=56993

5km 20:11, 2018
10km 42:49 2018
HM 1:37:29, 2023
M 3:35:01, 2023
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czekam na twoją relację

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
j.nalew
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:49
Życiówka w maratonie: 3:35:01

Nieprzeczytany post

Moja już była w sumie wcześniej i teraz coś dopisałam. Pisalam w wątku z komentarzami a nie na blogu, Na wiele rzeczy nie zwrócilam uwagi, podziwiam że tyle z tego biegu zapamiętałeś. Ja byłam skupiona na zadaniu, nie pamiętam wielu szczegółów, głownie w głowie utkwili mi kibice, a co się działo dokładnie kiedy, w jakim punkcie to już niezbyt;)
IG jnalew
www.strava.com/athletes/19149633

Blog viewtopic.php?f=57&t=56963
Blog - komentarze viewtopic.php?f=28&t=56993

5km 20:11, 2018
10km 42:49 2018
HM 1:37:29, 2023
M 3:35:01, 2023
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze: 19 kwie 2023, 15:30 Sporo osób biegło w karbonach, ale czego za bardzo nie rozumiem, to dlaczego też te osoby, które łamały 4h.
No bo bez karbonu tych 4h by może nie złamali. To pewnie po to.
keiw pisze: 19 kwie 2023, 15:30 Cieńsze niż 26mm na pewno też były.
To coś starego musiałoby być (jakiś Nimbus 22), bo teraz już trudno o takie.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli w jakiś sposób byłem tam wyjątkowy

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ano zdziwiłem się gdy zobaczyłem to zdjęcie, bo sam nie wybrałbym tego buta na maraton. Właściwie to nawet nie wiem dlaczego, ale zawsze biegałem w grubszych.

Wyjątkowy to byłeś na wiele sposobów, choćby swoim zaawansowanym multitaskingiem. Szacun!
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z butami zastanawiałem się jeszcze do soboty.
Pierwotnie miałem biec w Nike Pegasus 39, mam w nich przebieg już około 300 km.
W sobotę na Parkrun nałożyłem jeszcze Altra Rivera 2, w których miałem zrobione około 20 km.
Czułem się w nich fajnie i je postanowiłem zabrać.
Tak jak napisałem bardzo mi przypominają stare Torin 3, w których kiedyś biegłem maraton w Krakowie.

@j.nalew - doczytałem twoje wpisy w komentarzach i faktycznie mogłabyś to scalić i dać w swoim blogu :taktak:
Gdybym cię zauważył, to na pewno bym cię poznał, ale nie udało się, za duży był tłum :hejhej:
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gratulacje również ode mnie, naprawdę szacun, że wobec tylu trudności masz zacięcie do startów, i to długich :taktak:
U mnie też sporo różnych trudności i też dużo rzeczy robię, co prawda nie biegowo, ale za to intensywnie. To jednak oczyszcza głowę i pozwala nabrać dystansu ...

Jeszcze odnośnie wcześniejszego wpisu - kortyzol, tak tak, wiem coś o nim i jego kosmicznym poziomie, heh ;). Podziwiam za konsekwentne odstawienie słodyczy. Ja na razie nie potrafię. Niby nie jem dużo, ale, systematycznie, każdego dnia dżem, miód, kawałek czekolady, jakieś małe ciastko. Tylko cukru nie używam i z tym nie mam kłopotu, kłopot to tylko jest, jak ktoś do mnie przyjdzie, bo zwykle okazuje się, że w cukiernicy pusto :hahaha: A tak poza tym to jem dosyć uważnie, od zawsze na to zwracałam uwagę, tylko z tymi słodyczami muszę powalczyć ... a wiem, że warto i zdrowie oraz samopoczucie na tym zyskają :taktak:
Powodzenia :)
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cukier u nas w domu to akurat nigdy nie schodził. Mamy w domu jeszcze taki kupiony już ze 3 lata temu (dokładnie nie pamiętam).
Jak zachorowałem na nowotwór, to też cukier, we wszelkich postaciach, odstawiłem z dnia na dzień i to na kilka lat.
Później nawet nie wiem kiedy zaczęły się słodkie jogurty, drożdżówki, czasami jakieś ciasta itp.
Jedynie w pracy nie jadłem nic słodkiego. Tam się zajadali słodyczami na potęgę.
Teraz jak robię owsiankę, to dodaję różne owoce: jabłka, daktyle, żurawinę, suszone śliwki, jagody, kiwi, banany, itp - zależy co akurat mamy w domu. Nie dodaję jednak cukru ani miodu. Wystarczy z owoców.

Mam jeszcze czasami jakieś napady na słodkie, ale nie mam problemów, by to przewalczyć.
Mam nadzieję, że to da jakiś pozytywny efekt. Na odchudzenie nie liczę, bo tu akurat nie mam takich potrzeb i chęci :bum:

Teraz mnie dopadła jakaś choroba. Żona coś przyniosła od dzieciaków z pracy. Sama mocno kaszle a mnie niestety mocniej rozłożyło.
Pierwszy dzień walczyłem, jak wcześniej, z dużym bólem głowy, na szczęście na drugi dzień to nie wróciło, ale mam gorączkę, kaszel i bóle mięśni. Da się żyć. Ważne, by nie nawracały te cholerne bóle głowy, na które mało co pomaga.
Na razie ponownie odpoczywam od biegania.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja właśnie wczoraj zastanawiałam się, kiedy ostatnio kupowałam cukier, na pewno przed pandemią ;). Chyba muszę zakupić kolejną torebkę, która znów wystarczy mi na lata ... Suszone owoce i orzechy też jem, i staram się nimi zastępować inne słodycze, bo wyrobił mi się nawyk "ciastko do kawy" ;), i to jest główny problem, bo tak to nie podjadam.

Bólu głowy współczuję i rozumiem, jestem migrenikiem i mam prawdziwe migreny, z zaburzeniami wzroku it. Nic fajnego. I w ogóle głową boli mnie na różne sposoby często, chyba za dużo w niej myśli ;)
Zdrowia zatem! :)
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja to nie wiem czy cukier kiedykolwiek kupiłem (odkąd jestem niezależny od rodziców). W domu jest zwykle ksylitol i czasem erytrytol (żona do czegoś używa). Nie słodzę (bo nie znoszę smaku słodkiej kawy), herbaty nie piję, przetworów nie robię. Poniżej BMI 21 już "źle" wyglądam, to znaczy tak tradycyjni ludzie uważają (zwłaszcza moja ciotka, która całe życie jest gruba), nie ja.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ja też niczego nie słodzę, ale jednak jem słodycze. No i jak trzy razy w roku ktoś u mnie jest, albo organizuję opiekę do kotów na czas wyjazdu a wyjeżdżam dużo, to ten cukier wypada mieć.
Problem z cukrem to nie tylko BMI, to akurat najmniej ważne - dla nas, ale cukier jest bardzo prozapalny i rozwala gospodarkę hormonalną, za to nie służy niczemu.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest właśnie powód odstawienia słodkiego.
My z żoną nigdy nic nie słodziliśmy. Nawet oduczyliśmy słodzenia osobę, którą się opiekujemy ;-)
Jak to Beata ładnie napisała, problem narasta przez "ciastko do kawy".
Prosty wniosek: trzeba tez w początkowej fazie odstawić i kawę :bum:

Obrazek
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O nie! Tylko nie kawę! (bez ciastka pijam)
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

keiw pisze: 26 kwie 2023, 14:43 Jak to Beata ładnie napisała, problem narasta przez "ciastko do kawy".
Prosty wniosek: trzeba tez w początkowej fazie odstawić i kawę :bum:
No tak, taką metodę właśnie stosuję ;), bo ja kawy to pić nie muszę, piję raz dziennie z łakomstwa właśnie i dla tego ciastka :). Do czarnej herbaty też lubię kawałek czekolady skubnąć, ale już do zielonej nie, zupełnie mi nie pasuje, wniosek prosty - przestawić się całkiem na zieloną ;)
ODPOWIEDZ