widzę, że portal robi się bardzo profesjonalny i rzeczowy z miłą obsługąartur_kozlowski pisze: ↑10 gru 2022, 09:43Może właśnie dlatego żebyś miał co komentowaćgasper pisze: ↑10 gru 2022, 09:16skoro mieliśmy w historii takie zderzenie to po co powtarzać zamiast iść do przodu?Biegający Filozof pisze: ↑10 gru 2022, 07:35 Niezdrowe jest bieganie zdecydowanej większości treningu w formie ciągłej czy w formie powtórzeniowej? To de facto jest zderzenie dwóch szkół treningowych, z którymi już mieliśmy do czynienia w historii. W jednym i drugim przypadku "pacjenci" przeżyli i poprawiali wyniki.
Tlenowa czy interwałowa szkoła biegania? Testujemy, która jest skuteczniejsza
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- pawo
- Wodzirej
Źle zrozumiałeś, nie powiedziałem, że to nie zdrowe, słowo zdrowie padło w głupim żarcie na końcu, o myciu tylko połowy ciała. Potem zresztą to zdrowie zmieniłem na zapach, to nie rozumiem, czego Ty nie rozumiesz.Biegający Filozof pisze: ↑10 gru 2022, 07:35 Żadna z grup nie będzie igrała ze swoim zdrowiem. Nie mam pojęcia co masz na myśli?
A igranie to zafundowanie komuś eksperymentu, pod płaszczykiem ułożenia treningu.
RysKO skąd wiesz, że nie jestem zainteresowany, spełniam wszystkie kryteria.
A w ogóle to już się wyspałem i podoba mi się wszystko, będę obserwował i kibicował.
-
- Stary Wyga
- pawo
- Wodzirej
Niezdrowe powinienem napisać razem nie osobno, tak sądzę.
Dajcie więcej szczegółów, bo ja zacząłem kibicować. Co prawda wolałbym, żeby też kobiety uczestniczyły a trochę ograniczenie widzę, ale trudno.
Dajcie więcej szczegółów, bo ja zacząłem kibicować. Co prawda wolałbym, żeby też kobiety uczestniczyły a trochę ograniczenie widzę, ale trudno.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:08
Ciekawa propozycja. Lubię takie eksperymenty.
A jeżeli znajdą się chętni, to też potrzebna.
Trening taki czy siaki pod okiem TRENERA nie powinien nikomu zaszkodzić. (stąd trener WIELKIMI) Zajechać zawodnika, szczególnie ambitnego może każdy ...
Ewentualne problemy z kontuzjami będą też ciekawym kryterium do porównywania.
Będę obserwował.
(i po cichu liczę na zaskakujące rezultaty)
A jeżeli znajdą się chętni, to też potrzebna.
Trening taki czy siaki pod okiem TRENERA nie powinien nikomu zaszkodzić. (stąd trener WIELKIMI) Zajechać zawodnika, szczególnie ambitnego może każdy ...
Ewentualne problemy z kontuzjami będą też ciekawym kryterium do porównywania.
Będę obserwował.
(i po cichu liczę na zaskakujące rezultaty)
- pawo
- Wodzirej
Ja też.
I nawet zaczynam ostro kibicować, wyczytałem, że sprzęt i pakiet startowy dają, to niech tam będzie.
Te badania mnie przekonują, niby nie lubię igieł ale to nie moje żyły mają być .
Co planujecie z tymi badaniami, co będzie porównywane, jak to ma być?
-
- Rozgrzewający Się
Z mojego amatorskiego punktu widzenia sam test jest bardzo atrakcyjny. Ktoś wcześniej wspomniał, że osoby, które biegają 40 minut to zazwyczaj mają swoje plany, a nawet trenera więc pomysł z tym eksperymentem nietrafiony. Ja się z tym nie zgadzam. 40 minut to moim zdaniem pułap osiągalny przez każdego i nie potrzeba do tego nie wiadomo jakiego biegania. Sam biegam pół roku i już zszedłem poniżej tej dla części osób magicznej liczby. W optymalnych warunkach jestem w stanie wykręcić 38:xx. Myślę, że kat. 38-42min/10km jest idealna. Przy odpowiednim treningu będą widoczne różnice w życiówkach zarówno dla tych z grupy interwałowej oraz dla 'tlenowców', pytanie jak będą się różnić między sobą. Osobiście chętnie wezmę w tym udział, zgłoszenie pisałem również poprzez formularz + chciałem wykorzystać moment na dołączenie do forum. Mam nawet możliwość rejestrowania tychże treningów w postaci materiałów wideo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
A po co więcej na tym poziomie?
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- pawo
- Wodzirej
No to życzę żebyś się załapał. A wolałbyś do której grupy?karolszatkowski pisze: ↑10 gru 2022, 18:39 Osobiście chętnie wezmę w tym udział, zgłoszenie pisałem również poprzez formularz + chciałem wykorzystać moment na dołączenie do forum. Mam nawet możliwość rejestrowania tychże treningów w postaci materiałów wideo.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli to o mnie chodzi, to nie pisałem, że pomysł nietrafiony a o możliwym, moim zdaniem, braku chętnych. Jeśli będzie inaczej to bardzo dobrze. Lubię jak się ludziom plany spełniają.karolszatkowski pisze:Z mojego amatorskiego punktu widzenia sam test jest bardzo atrakcyjny. Ktoś wcześniej wspomniał, że osoby, które biegają 40 minut to zazwyczaj mają swoje plany, a nawet trenera więc pomysł z tym eksperymentem nietrafiony.
...
Gratuluję.40 minut to moim zdaniem pułap osiągalny przez każdego i nie potrzeba do tego nie wiadomo jakiego biegania. Sam biegam pół roku i już zszedłem poniżej tej dla części osób magicznej liczby.
-
- Zaprawiony W Bojach
Również gratuluję.karolszatkowski pisze: ↑10 gru 2022, 18:39 /.../ 40 minut to moim zdaniem pułap osiągalny przez każdego i nie potrzeba do tego nie wiadomo jakiego biegania. Sam biegam pół roku i już zszedłem poniżej tej dla części osób magicznej liczby. /.../
Życzę zakwalifikowania do projektu. Będę kibicował i śledził z zainteresowaniem.
Z ciekawości zapytam jaka kategoria wiekowa i przeszłość sportowa?
Pozdrawiam!
-
- Rozgrzewający Się
Dziękuję. Nie znam tajników treningów także ciężko byłoby mi się zdecydować już teraz na konkretną grupę. Zawsze starałem się nie przekraczać wyraźnie dystansu 10 km ciągiem, z kolei często sobie robię intensywnie odcinki 800m i 1500.pawo pisze: ↑10 gru 2022, 18:57No to życzę żebyś się załapał. A wolałbyś do której grupy?karolszatkowski pisze: ↑10 gru 2022, 18:39 Osobiście chętnie wezmę w tym udział, zgłoszenie pisałem również poprzez formularz + chciałem wykorzystać moment na dołączenie do forum. Mam nawet możliwość rejestrowania tychże treningów w postaci materiałów wideo.
-
- Rozgrzewający Się
29 lat, przeszłość taka, że w czasach szkolnych zdażyło mi się wziąć udział w czwartkach lekkoatletycznychDrwal Biegacz pisze: ↑10 gru 2022, 19:28Również gratuluję.karolszatkowski pisze: ↑10 gru 2022, 18:39 /.../ 40 minut to moim zdaniem pułap osiągalny przez każdego i nie potrzeba do tego nie wiadomo jakiego biegania. Sam biegam pół roku i już zszedłem poniżej tej dla części osób magicznej liczby. /.../
Życzę zakwalifikowania do projektu. Będę kibicował i śledził z zainteresowaniem.
Z ciekawości zapytam jaka kategoria wiekowa i przeszłość sportowa?
Pozdrawiam!
Mam pracę siedzącą i przez taki tryb życia zaczęły pojawiać się bóle w plecach - stąd moja aktywność i przygoda z bieganiem, dzięki któremu bóle odeszły w zapomnienie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze raz życzę zakwalifikowania do projektu.
Będzie to na pewno ciekawa i owocna przygoda!
Będzie to na pewno ciekawa i owocna przygoda!