Nowy Moderator
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mamy nowego moderatora, nomen omen Świeżaka , więcej powie o sobie on sam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Adam, a ty teraz znowu chefem? Bo już naprawdę nie wiem kto...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 10k to za długo
- Życiówka w maratonie: Pobiegnę po 40tce.
Dziękuję za przedstawienie Adam!
Cóż, co tu dużo pisać - jestem użytkownikiem forum od dość dawna, swego czasu prowadziłem aktywnie bloga (nadal biegam, ale nie prowadzę dziennika poza Stravą), więc przynajmniej część z Was może mnie kojarzyć.
Dziękuję za zaufanie, stawiam sobie bardzo proste zadanie - pilnować, żeby na forum przestrzegany był jego regulamin. Zaglądam tu kilka(naście) razy dziennie, więc powinienem być w stanie w miarę na bieżąco reagować.
Cóż, co tu dużo pisać - jestem użytkownikiem forum od dość dawna, swego czasu prowadziłem aktywnie bloga (nadal biegam, ale nie prowadzę dziennika poza Stravą), więc przynajmniej część z Was może mnie kojarzyć.
Dziękuję za zaufanie, stawiam sobie bardzo proste zadanie - pilnować, żeby na forum przestrzegany był jego regulamin. Zaglądam tu kilka(naście) razy dziennie, więc powinienem być w stanie w miarę na bieżąco reagować.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dzięki Świeżak.
Rolli. Ja jestem tylko na forum, po prostu znam strukturę, użytkowników i mimo pożegnania z kierowania Portalem to na forum pomagam.
Forum jest Tworem dosyc niezależnym, „lud” może pisać, zakładać wątki, to logiczne jest też, żeby z tego ludu wywodzili się moderatorzy.
Rolli. Ja jestem tylko na forum, po prostu znam strukturę, użytkowników i mimo pożegnania z kierowania Portalem to na forum pomagam.
Forum jest Tworem dosyc niezależnym, „lud” może pisać, zakładać wątki, to logiczne jest też, żeby z tego ludu wywodzili się moderatorzy.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Może ta cała atmosfera wreszcie zejdzie i będzie bardziej rzeczowo, czyli o bieganiu, a nie o personaliach. Ja osobiście chciałbym po prostu mieć przestrzeń, gdzie mogę pisać o moich spostrzeżeniach, wątpliwościach, pomysłach. Bez obawy, że będzie to torpedowane jakimiś absurdalnymi odlotami trolla, wynikającymi jedynie z braku rozumienia o czym piszę. W takiej sytuacji konieczność tłumaczenia się jest żenująca i to zniechęca. Natomiast w przypadku konstruktywnej dyskusji jest wręcz potrzeba tłumaczenia się, żeby jak najlepiej przedstawić swoje stanowisko. No i to jest taka różnica, której nie dostrzegał ostatni naczelny, a od jego postawy przecież zależy podejmowanie właściwych decyzji w sprawie forum.
-
- Zaprawiony W Bojach
No i w mojej ocenie forum jak najbardziej jest przestrzenią do dyskusji. Widzę tu nawet przestrzeń do ostrzejszej polemiki, czasem trzeba napisać wprost, że to co ktoś napisał jest nierozsądne czy bezpodstawne. Nie widzę za to przestrzeni od wyzywania innych od tchórzy czy debili, do jakichś oderwanych od wszystkiego opowieści nt. Urzędu Miasta w Poznaniu itd. To jest niepotrzebny "balast", który psuje atmosferę i nie wnosi nic konstruktywnego do dyskusji.yacool pisze: ↑13 sie 2022, 10:44 Może ta cała atmosfera wreszcie zejdzie i będzie bardziej rzeczowo, czyli o bieganiu, a nie o personaliach. Ja osobiście chciałbym po prostu mieć przestrzeń, gdzie mogę pisać o moich spostrzeżeniach, wątpliwościach, pomysłach. Bez obawy, że będzie to torpedowane jakimiś absurdalnymi odlotami trolla, wynikającymi jedynie z braku rozumienia o czym piszę. W takiej sytuacji konieczność tłumaczenia się jest żenująca i to zniechęca. Natomiast w przypadku konstruktywnej dyskusji jest wręcz potrzeba tłumaczenia się, żeby jak najlepiej przedstawić swoje stanowisko. No i to jest taka różnica, której nie dostrzegał ostatni naczelny, a od jego postawy przecież zależy podejmowanie właściwych decyzji w sprawie forum.
Nasze Forum to naprawdę świetne miejsce, w którym zebrało się naprawdę sporo prawdziwych pasjonatów biegania i trzeba o to nasze miejsce dbać, tyle!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Świeżak (i wszyscy użytkownicy). Regulamin regulaminem, on przecież (zgodnie z Regulaminem ) w każdym momencie może być z zmieniony.
Tutaj przez wiele lat Regulamin był krótki i prosty, właśnie zdroworozsądkowy. Teraz jest trochę rozpulchniony (niestety nie brałem udziału w tych zmianach) ale do Ciebie tez prośba, żebyś jasno artykułował potrzebne wg Ciebie zmiany Regulaminu, bo to zawsze możemy zrobić.
Regulaminu, który ułatwia działanie forum (zarówno użytkownikom jak i moderatorom, administratorom)..
Wszyscy chcemy żeby odbywająca się dyskusja przebiegała w sposób:
- przejrzysty,
- kulturalny
- możliwie bez offtopow (choć czasem są one naturalnym elementem)
- bez personalnych wycieczek
Forum ma umożliwiać biegaczom rozwijanie się, otrzymywanie informacji.
Ja wbrew temu, że wiele branżowych forów w Polsce i na Świecie upadło, to jestem przekonany, że branżowe forum ma sens, że staje się ono w dzisiejszych czasach (generowania mnóstwa bezwartościowej treści, fejkow, autopromocji) unikalnym miejscem wolnym od tych wszystkich elementów mediow społecznościowych, gdzie wszyscy się albo klepią po plecach albo napierdzielają. Branżowe forum może być prawdziwie unikalną wartością i mam nadzieję, że kierownictwo Bieganie.pl kiedyś to zrozumie i doceni.
Ja tutaj jestem od 2001 roku. Przeżyłem wiele historii. Nauczyłem się akceptować odmienności.
Czasami nie jest łatwe zdecydowanie czy danego użytkownika trzeba usunąć. Były np osoby bezdyskusyjnie wulgarne, obrażające innych, ale kiedy pisane przez nich treści merytoryczne były wartościowe, to ich usuwanie nie było dla mnie takie oczywiste, i czasem dawałem im szanse (chociaż niereformowalnych w końcu usuwałem).
Byli tez użytkownicy, którzy teoretycznie nie pisali nic obraźliwego, ale ich działalność była szkodliwa dla fukcjonowania forum (w mojej ocenie), bo np regularnie zaburzały dyskusje swoimi dywagacjami, wypływały pod rząd mnóstwo bezwartościowych postów (ostatni głośny przypadek) i te osoby powinny być moim zdaniem usuwane często szybciej niż te poprzednie.
(usuwanie spamerów jest oczywiste).
Więc każdy niech się czuje trochę moderatorem, bo oczywiście ja mam technicznie większe możliwości ale naprawdę każdy z was ma możliwości dokonywania tutaj zmian w stopniu prawie równym ze mną, jeśli tylko ma to uzasadnienie (jeśli sprawa jest kontrowersyjna to zawsze można to poddać pod otwartą dyskusje)
Narzekania na to, że moderatorzy na coś nie reagują wynika z tego, że:
- nie było faktycznych moderatorów
- ja w ostatnich miesiącach rzadko byłem na forum
- Artur Kozłowski skupia się bardziej na kwestiach technicznych
Teraz jest Świeżak, ja może będę częściej, będzie mam nadzieję lepiej.
Tutaj przez wiele lat Regulamin był krótki i prosty, właśnie zdroworozsądkowy. Teraz jest trochę rozpulchniony (niestety nie brałem udziału w tych zmianach) ale do Ciebie tez prośba, żebyś jasno artykułował potrzebne wg Ciebie zmiany Regulaminu, bo to zawsze możemy zrobić.
Regulaminu, który ułatwia działanie forum (zarówno użytkownikom jak i moderatorom, administratorom)..
Wszyscy chcemy żeby odbywająca się dyskusja przebiegała w sposób:
- przejrzysty,
- kulturalny
- możliwie bez offtopow (choć czasem są one naturalnym elementem)
- bez personalnych wycieczek
Forum ma umożliwiać biegaczom rozwijanie się, otrzymywanie informacji.
Ja wbrew temu, że wiele branżowych forów w Polsce i na Świecie upadło, to jestem przekonany, że branżowe forum ma sens, że staje się ono w dzisiejszych czasach (generowania mnóstwa bezwartościowej treści, fejkow, autopromocji) unikalnym miejscem wolnym od tych wszystkich elementów mediow społecznościowych, gdzie wszyscy się albo klepią po plecach albo napierdzielają. Branżowe forum może być prawdziwie unikalną wartością i mam nadzieję, że kierownictwo Bieganie.pl kiedyś to zrozumie i doceni.
Ja tutaj jestem od 2001 roku. Przeżyłem wiele historii. Nauczyłem się akceptować odmienności.
Czasami nie jest łatwe zdecydowanie czy danego użytkownika trzeba usunąć. Były np osoby bezdyskusyjnie wulgarne, obrażające innych, ale kiedy pisane przez nich treści merytoryczne były wartościowe, to ich usuwanie nie było dla mnie takie oczywiste, i czasem dawałem im szanse (chociaż niereformowalnych w końcu usuwałem).
Byli tez użytkownicy, którzy teoretycznie nie pisali nic obraźliwego, ale ich działalność była szkodliwa dla fukcjonowania forum (w mojej ocenie), bo np regularnie zaburzały dyskusje swoimi dywagacjami, wypływały pod rząd mnóstwo bezwartościowych postów (ostatni głośny przypadek) i te osoby powinny być moim zdaniem usuwane często szybciej niż te poprzednie.
(usuwanie spamerów jest oczywiste).
Więc każdy niech się czuje trochę moderatorem, bo oczywiście ja mam technicznie większe możliwości ale naprawdę każdy z was ma możliwości dokonywania tutaj zmian w stopniu prawie równym ze mną, jeśli tylko ma to uzasadnienie (jeśli sprawa jest kontrowersyjna to zawsze można to poddać pod otwartą dyskusje)
Narzekania na to, że moderatorzy na coś nie reagują wynika z tego, że:
- nie było faktycznych moderatorów
- ja w ostatnich miesiącach rzadko byłem na forum
- Artur Kozłowski skupia się bardziej na kwestiach technicznych
Teraz jest Świeżak, ja może będę częściej, będzie mam nadzieję lepiej.
- pawo
- Wodzirej
Taka sytuacja.
Chyba muszę słowo, znaczy się myśl napisać ale za chwilę, bo żona woła.
Chyba muszę słowo, znaczy się myśl napisać ale za chwilę, bo żona woła.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Słowo tchórz jest obraźliwe? Opisuje zachowanie lub postawię i nie należy do wulgaryzmów czy ostrych epitetów. Jaki jest na forum dozwolony synonim bo chyba nie bojaźliwy? To nie piaskownica a my nie jesteśmy dziećmi mimo,że niektórzy tak się zachowuję.
W każdym razie fajnie,że nowy moderator rozumie i zezwala na mówienie wprost ,że ktoś pisze nierozsądnie lub bezpodstawnie. Będę to skrupulatnie stosował
ps. doskonałym przykładem był wątek o hali.
Trzymam kciuki za mocne nerwy
W każdym razie fajnie,że nowy moderator rozumie i zezwala na mówienie wprost ,że ktoś pisze nierozsądnie lub bezpodstawnie. Będę to skrupulatnie stosował
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Arti wątek hali to sobie załóż nowy i pisz o nim a nie wrzucasz go wszędzie gdzie się yacool pojawia taka prawda.Arti pisze: ↑13 sie 2022, 20:12 Słowo tchórz jest obraźliwe? Opisuje zachowanie lub postawię i nie należy do wulgaryzmów czy ostrych epitetów. Jaki jest na forum dozwolony synonim bo chyba nie bojaźliwy? To nie piaskownica a my nie jesteśmy dziećmi mimo,że niektórzy tak się zachowuję.
I dobrze, że nowy mod jest będzie ogarniał
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Podałem przykład, nowy wątek nie jest potrzebny. Wszędzie? Nie sądzę. A może mnie zdenerwowało to ,że naśmiewa się i bezcześci pamięć trenera i działacza ,który najwięcej zrobił by ta hala mogła powstać? Jak ktoś bezczelnie to robi to trzeba to powiedzieć wprost i wytłumaczyć jak głąbowi, który nie potrafi się zachować.
Wracając do tematu jestem ogromnie ciekaw na ile cierpliwości starczy moderatorowi Świeżakowi. 3 - 4 lata na forum to niewiele chyba,że zerkał jako niezarejestrowany.
Jest pierwsza robota dla moda.
Adam w wątku o Chudym Wawrzyńcu wrzucił dwa posty po sobie. Podobno za to są 3 wyroki:
1. Ostrzeżenie
2. Ban
3. Wyrzucenie
I podobno to złamanie regulaminu. Przypomina mi to krytykę władzy lub związków.
Generalnie super, że ten kto ma władzę upomina i karci a sam robi to samo. Jak ja to mówię władza deprawuje.
Więc dla mnie to są jawne jaja albo typowy przykład tego co dzieje się w życiu i u władzy - ty forumowiczu nie możesz ale ja admin mogę.
Fajna zabawa....
- pawo
- Wodzirej
Mam pytanie, kto usunął z postu yacoola słowo "kretyn: i z postu Gaspera słowo "kretyna"? Bo bardzo ciekaw jestem.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Taka hipokryzja. Ostrzeganie,że post po poście o trolowanie, że to łamanie regulaminu i sugestie,że każdy głupek potrafi łączyć posty w jeden i powinien to robić. To nauki i kazania admina. Ponieważ wiadomo, forumowicz nie może ale admin może. Na tym polega działane władzy. Deprawuje.
Szanuję jak ktoś ma rację ale nie jak robi sobie jaja , wykorzystuje pozycję i robi z ludzi pajaców
Szanuję jak ktoś ma rację ale nie jak robi sobie jaja , wykorzystuje pozycję i robi z ludzi pajaców
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie trzeba tego robić w 3+ różnych wątkach.Arti pisze: ↑13 sie 2022, 22:11
Podałem przykład, nowy wątek nie jest potrzebny. Wszędzie? Nie sądzę. A może mnie zdenerwowało to ,że naśmiewa się i bezcześci pamięć trenera i działacza ,który najwięcej zrobił by ta hala mogła powstać? Jak ktoś bezczelnie to robi to trzeba to powiedzieć wprost i wytłumaczyć jak głąbowi, który nie potrafi się zachować.
Dziękuję za tę istotną ocenę. Ile lat musiałby spędzić ktoś na forum, aby być godnym moderacji?
Jest taka funkcja na tym forum jak "Zgłoś ten post" - zamiast pisać kilka postów w wątku nie na temat by skrytykować zachowanie Adama, możesz użyć tego guzika by przesłać oficjalne zgłoszenie. To czystsze rozwiązanie - korzystaj z niego proszę następnym razem.Arti pisze: ↑13 sie 2022, 22:11 Jest pierwsza robota dla moda.
Adam w wątku o Chudym Wawrzyńcu wrzucił dwa posty po sobie. Podobno za to są 3 wyroki:
1. Ostrzeżenie
2. Ban
3. Wyrzucenie
I podobno to złamanie regulaminu. Przypomina mi to krytykę władzy lub związków.
Generalnie super, że ten kto ma władzę upomina i karci a sam robi to samo. Jak ja to mówię władza deprawuje.
Odnosząc się do samego "zgłoszenia" - szczerze mówiąc, mały to moim zdaniem problem, ponieważ Adam odniósł się do zmiany stanu faktycznego - zwrócił Redakcji uwagę, po 2h coś się zmieniło, więc "pozwolił sobie" na skomentowanie tego. Nazywanie takiego zachowania DEPRAWOWANIEM to jest mimo wszystko chyba nadużycie. Tylko BŁAGAM, nie doszukuj się w mojej opinii nepotyzmu ani innych dziwnych zachowań.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja. Zostały zgłoszone jako obraźliwe, więc po małej edycji już takie nie są.
Co do zgłoszenia, że wpisuję dwa posty jeden po drugim, Świeżak oczywiście to opisał dobrze, ale skomentuję.
Pisząc to, nawet się zastanawiałem, że może „ktoś” uzna to za łamanie zasad które sam promuję.
Ale uznałem, że gdybym poprostu wyedytował pierwszy post napisany 2 godziny wcześniej,, to może dla niektorych byłoby to dziwne, wiec wolałem to zachować, żeby była widoczna historia.
To zupełnie co innego niż wrzucanie trzech postów w dwuminutowych odstępach.
Generalnie nie dyskutuj z tym Arti, bo naprawdę ja nie będę miał żadnego żalu jeśli Twoje konto zostanie usunięte, to co mnie wstrzymuje to nie żaden regulamin czy wartościowa treść którą tworzysz, tylko ogólnie pojęta tolerancja i chyba eksperymenty na samym sobie (i niestety innych użytkownikach) jak długą mam wytrzymałość na „ból”.