BD 79'=13,6 @5:49, 144/156 (73%/80%)
Kolejny dłuższy bieg. Trochę za szybko zacząłem, potem tradycyjnie starałem się nie przekroczyć 150. W sumie dość dobrze się czułem, końcówkę lekko przyspieszyłem.
CZW 24.03.2022
BS +10x1'/2'+BS=9,8 km @5:30, 151/173 (77%/88%)
Jako, że Garmin pokazywał za mało beztlenowych treningów, postanowiłem zamiast 7 km ciągłego zrobić minutówki sztuk 10. Na papierze łatwe, a na treningu trudne. Bieganie na czuja, mocno ale pod kontrolą. Z każdym powtórzeniem szło coraz ciężej, przerwy w coraz wolniejszym truchcie, a ostatnie dwie już przez chwilę w marszu. Cześć powtórzeń w parku, gdzie jednak wyraźniej ciężej się biegnie. Odcinki biegane wg GPS w przedziale tempa 4:09-4:28.
PT 25.03.2022
BS + 6 przebieżek=10,6 km @6:09, 135/161 (69%/82%)
Przypomniałem sobie, że kiedyś robiłem sprinty pod górkę i warto do tego wrócić. Zrobiłem 3 na ścieżce na Partynicach, potem zaplanowałem jeszcze 3 na stadionie. Tam zrobiłem 2,5, bo na trzeciej pod nogi wleciała mi najpierw piłka, a potem jakiś 5 latek. Dobrze, że jestem taki wolny bo inaczej bym go poturbował. W sumie wiadomo, że bieżnia jest dla dzieci żeby sobie grały w piłkę, tylko ja nie potrafię tego zrozumieć
![:echech:](./images/smilies/echech.gif)
ND 27.03.2022
![Obrazek](http://www.bieganie.pl/img/blogi/blog_zawodyn.png)
Dotlenieni Run Skarbimierz 10 km
Pierwsza dyszka w tym sezonie. Nowy bieg w Skarbimierzu koło Brzegu, trasa atestowana 2 pętle, dużo prostych. Teren strefy ekonomicznej i dawnego lotniska (ech kiedyś tam jeździłem na nielegalne rave'y
![oczko :oczko:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
.......................................................................
W niedzielę dorzuciłem jeszcze kilkanaście kilometrów na rowerze plus godzinny spacer, więc aktywny dzień mi wyszedł. Tydzień bardzo dobry 45 km biegu, 48 km roweru i 17 km spacerów. Forma cały czas rośnie, oby się jakaś kontuzja nie przypałętała. Staram się dbać o regenerację i rozciąganie. Kolejny start 9. kwietnia w Gnieźnie. Jeżeli warunki pozwolą to chciałbym spróbować zbliżyć się do sub47.