Co po biegu?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

gasperek pisze:Od kilku dni czytam sporo tu na forum I bałem się cokolwiek napisać.
Wszędzie rozgrzewki,rozciągania ,masaże itp.(całkiem inaczej niż u mnie)
U mnie jak postanowiłem zaliczyć maraton wygłądało to tak
-wydrukowałem plan 24 tyg dla początkujących
-po kilku tyg doszedłem do wniosku że najlepiej biega mi się w tępie 4.40 do 4.50
-przez 24 tyg tylko raz miałem po biegu 5,10 średnią na km(był to bieg w niedzielę w 1 tyg 6km bo bałem się że nie dam rady,a nie chciałem przechodzić do marszu) I 2 treningi w okolicy 5,0 (te najdłuższe 26 I 28km)
-jak próbowałem celowo zwalniać to mi się odechciewało biegać więc z tego zrezygnowałem.
-przyśpieszenia stosowałem mniej więcej jak zalecane(choć nie zawsze)
-przez cały okres nie stosowałem rozgrzewek rozciągania ,czy masaży.Czasem po długim biegu nogi do zimnej wody
Maraton najpierw chciałem zaliczyć,potem przebiec a pod koniec przygotowania jak kolega który sporo biega zobaczył moje czasy z treningów stwierdził że powinienem spróbować złamać3,30.
Udało się 3.29'28''.

Jednak można bez tego wszystkiego,może nie zwodowo ale jako amator na pewno.
Jestem całkiem zaskoczony! Naprawdę da sie tak szybko biegać maraton? Do teraz myślałem, ze nikt na świecie tak szybko tego nie pobiegnie.
New Balance but biegowy
gasperek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3.29'28''

Nieprzeczytany post

yacool pisze:
gasperek pisze:Jednak można bez tego wszystkiego,może nie zwodowo ale jako amator na pewno.
No to jeszcze napisz ile masz lat i jak sobie radzisz po 40-stce tak biegać i trenować na pełnym spontanie.
Po 40 byłem jak zaczynałem biegać 2 lata temu(miałem 43)

beata , na razie efektów ubocznych nie zauważyłem, może mikro urazy dadzą o sobie znać za jakiś czas.Oby nie.

Rolli-też się nie spodziewałem że ten "wspaniały"rekord będzie należał do mnie :hejhej:
Aczkolwiek nie o "rekordy" w moim poprzednim wpisie chodziło i swoje miejsce w szeregu znam.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pozazdrościć okazu zdrowia.
Aska85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja zawsze po dłuższym biegi gdy mnie bolą łydki czy stopy używam taki przedmiot jak Poduszka masująca Medivon Comfort Shiatsu . Forma urządzenia pozwala na masowanie pleców, szyi, brzucha, nóg i stóp. Dzięki zdejmowanej nakładce akupresurowej możesz w kilka sekund zmienić go w masażer do relaksu stóp. Idealna sprawa po każdym biegu :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Aska85 pisze: 09 wrz 2021, 08:52 Ja zawsze po dłuższym biegi gdy mnie bolą łydki czy stopy używam taki przedmiot jak Poduszka masująca Medivon Comfort Shiatsu . Forma urządzenia pozwala na masowanie pleców, szyi, brzucha, nóg i stóp. Dzięki zdejmowanej nakładce akupresurowej możesz w kilka sekund zmienić go w masażer do relaksu stóp. Idealna sprawa po każdym biegu :)
Mam paru znajomych którzy sa bardzo niezadowoleni. Po prostu bardzo złe urządzenie (przedmiot? :hahaha: ) i bardzo drogie, i bardzo brzydkie, i bardzo.... ale mi nudno... :ojoj:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak już dyskutujemy z botami, to faktycznie zrobiło się drętwo.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aska85 pisze: 09 wrz 2021, 08:52 masażer do relaksu stóp.
wbijaj na masaż do mnie
Go Hard Or Go Home
lobsang
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Od kilku miesięcy używam po bieganiu pistolet do masażu. I powiem Wam, to coś pięknego, jaka ulga dla mięśni zawłaszcza łydki i czwórki są jak nowe, gotowe do wysiłku na drugi dzień. Jeżeli macie okazję to przetestujcie sobie.
Pozdrawiam :ble:
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pistolety, masażery .... muszę tu częściej zaglądać
Go Hard Or Go Home
ODPOWIEDZ