Żelazo - jakie stosować?
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Buhahaha co? :D
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Podobno mieszkańcy Europy, Unia Europejska mają zamiar opodatkować mięsożerców. Uważam że to bardzo dobry pomysł, chodzi nie tylko o przyszłość planety ale i o zdrowie takich jak ty Arasso.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Tak to w ramach tej nowej ideologii, ma nawet swoja nazwę, Kretynizm albo Gretynizm, w sumie chyba można stosować zamiennie.Andrzej_ pisze:Podobno mieszkańcy Europy, Unia Europejska mają zamiar opodatkować mięsożerców. Uważam że to bardzo dobry pomysł, chodzi nie tylko o przyszłość planety ale i o zdrowie takich jak ty Arasso.
Niech każdy sobie je co chce.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Mhm, za chwilę ci nabiał opodatkują (bo niby dlaczego nie, skoro to właśnie krowy emitują najwięcej CO2, a droga będzie już przetarta) i wtedy będziesz gardłował o dręczeniu biednych wegetarian .
Co się stanie jak w Europie produkowanie mięsa stanie się za drogie? Ot, wytnie się trochę puszczy amazońskiej i zacznie produkować tam. Pomyślałeś o tym? Dokładnie na tej samej zasadzie, gdy wegetariańska moda na olej palmowy i kokosowy zniszczyła lasy na Jawie i Sumatrze.
Co się stanie jak w Europie produkowanie mięsa stanie się za drogie? Ot, wytnie się trochę puszczy amazońskiej i zacznie produkować tam. Pomyślałeś o tym? Dokładnie na tej samej zasadzie, gdy wegetariańska moda na olej palmowy i kokosowy zniszczyła lasy na Jawie i Sumatrze.
The faster you are, the slower life goes by.
-
- Stary Wyga
Lasy amazońskie wycina się po to aby pasza na całym świecie była jeszcze tańsza, mięsa jeszcze więcej, jeszcze tańsze i tak się kręci biznes.
Nikogo do niczego nie chcę przekonywać. Zabrałem tutaj głos tylko po to abyście przestali rozsiewać bzdury że niejedzący mięsa musi łykać jakieś tam prochy i pilnować diety(!).
Nikogo do niczego nie chcę przekonywać. Zabrałem tutaj głos tylko po to abyście przestali rozsiewać bzdury że niejedzący mięsa musi łykać jakieś tam prochy i pilnować diety(!).
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
No nie, nie musi. Wystarczy że je samą sałatę i banany. Jak jesteś taki wege, to chyba powinieneś wiedzieć, że akurat ta dieta wymaga bardzo dużej uwagi przy kompletowaniu białek egzogennych i niektórych mikro i makroelementów.
-
- Stary Wyga
Nic nie wiem o kompletowaniu diety. Robię zakupy na targu i w osiedlowym sklepie. Nie stoję godzinami przy kuchni, jem proste rzeczy. Nie będę się rozpisywał co bo pewnie nikogo to nie interesuje.
Przed operacją ścięgna Achillesa miałem robione szczegółowe badania - ze zdrowiem wszystko w porządku.
Przed operacją ścięgna Achillesa miałem robione szczegółowe badania - ze zdrowiem wszystko w porządku.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
A co te wpisy mają do żelaza?
Halo, moderator!
Wysłane z mojego SM-G950F .
Halo, moderator!
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
Wraca autorka postu
Niestety, w międzyczasie mialam badania okresowe. Zarowno hemoglobina, żelazo i ferrytyna grubo pod kreską
W związku z tym będę wracała do żelaza ale przepisanego jako lek.
PS moja dieta jest odpowiednia, ale widzę że w wątku wypowiedziało sie sporo panów. Kobiety jednak statystycznie mają więcej problemów z krwią z uwagi na wiadomo co
Niestety, w międzyczasie mialam badania okresowe. Zarowno hemoglobina, żelazo i ferrytyna grubo pod kreską
PS moja dieta jest odpowiednia, ale widzę że w wątku wypowiedziało sie sporo panów. Kobiety jednak statystycznie mają więcej problemów z krwią z uwagi na wiadomo co
-
- Zaprawiony W Bojach
To, że jeden nawiedzeniec plecie od rzeczy nie oznacza, że wszyscy muszą z nim w tym współzawodniczyć.klosiu pisze:... Dokładnie na tej samej zasadzie, gdy wegetariańska moda na olej palmowy i kokosowy zniszczyła lasy na Jawie i Sumatrze.
Oraz są zwolnieni od myślenia i trzymania się prawdy. W celach spożywczych wykorzystuje się tylko 33% oleju palmowego, a wtedy wchodzi w skład ok. 50% produktów sklepowych. w tym przede wszystkim czipsów, czekolad, burgerów itp. Zapewniam cię również, że w związku z fatalnymi dla zdrowia składnikami nie jest specjalnie modny wśród wegetarian.
Również apeluję do moderatora o stosowne działania.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
Poprawiłem na bardziej logiczną wersję. Nie wiem, jak można w tym samym poście napisać, że ma się odpowiednią dietę, a wszystkie wyniki związane z żelazem poniżej normy. Z definicji nie masz prawidłowej diety, bo prawidłowa to taka, na której nie ma niedoborów. Jakby kobiety miały mieć wielkie niedobory przez okres, to ludzkość jako taka by nie przetrwała, a honorowi dawcy krwi umieraliby góra po dwóch wizytach w gabinecie zabiegowym.Aga.run93 pisze: Niestety, w międzyczasie mialam badania okresowe. Zarowno hemoglobina, żelazo i ferrytyna grubo pod kreską
PS Wydaje mi się, że moja dieta jest odpowiednia, ale widzę że w wątku wypowiedziało sie sporo panów. Kobiety jednak statystycznie mają więcej problemów z krwią z uwagi na wiadomo co
- beata
- Ekspert/Trener
Można.klosiu pisze:Nie wiem, jak można w tym samym poście napisać, że ma się odpowiednią dietę, a wszystkie wyniki związane z żelazem poniżej normy.
Wiele problemów z żelazem i jego pochodnymi wynika - w skrócie - ze złej gospodarki żelazem, złego wchłania itp., a to ma niewiele wspólnego z dietą. Ja tak mam.