Pomoc w zrozumieniu anatomii biegania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Gipsy_Danger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Jestem tutaj nowy, nigdy wcześniej nie sięgałem po pomoc w prowadzeniu swojego planu treningowego. Otóż biegam od kilku miesięcy, często na przemian z basenem i sportami walki. Aktywnie podchodzę do życia od kiedy tylko pamiętam (piłka nożna, siatkówka, etc.) Teraz, w końcu przyszedł czas na poprawę swoich wyników i wydobycia (mam przynajmniej taką nadzieję) większych możliwości od swojego organizmu. Nie praktykuje suplementacji i nigdy też nie stosowałem specjalnej diety. Jem dwa posiłki dziennie (rano i wieczorem), w południe odżywiając się owocami. Przeglądałem stronę bieganie.pl, przeglądam też to forum ale nie wiem na co głównie zwrócić uwagę. Wiem, że nie jestem pierwszy taki, a także nie ostatni co przychodzi, nie czyta - a wymaga :P chciałbym prosić o podrzucenie artykułów, planów, diet, różnych zależności i priorytetów podczas treningów. Jeśli ktoś miałby czas to byłbym wdzięczny każdym rodzajem pomocy :)
Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ