Grubasy - tylko dla Was
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wierzcie mi że moja praca nie będzie biurkowa, bo chcę wykonywać coś co dla niektórych jest samobójstwem. To po pierwsze
A po drugie u nas w szkole WF praktycznie się nie odbywa, bo nauczyciel jest albo chory, albo nic z nami nie robi.
A po drugie u nas w szkole WF praktycznie się nie odbywa, bo nauczyciel jest albo chory, albo nic z nami nie robi.
-
- Wyga
Biegam bo chcę a jak nie będę chciał - przestanę.Ciernograf pisze:.........czy trzeba było się doprowadzić do stanu nadwagi aby zacząć biegać ;>? Chyba nie.
Nadwaga jest uciążliwością która utrudnia mi bieganie. Wszystko.
Namów Rodziców na bieganie (o ile nie biegają)

-
- Zaprawiony W Bojach
ciernograf, dojście do stanu nadwagi to długotrwały proces - kg co rok. I za 20 lat gotowy maciuś:)
Wraz z wiekiem metabolizm maleje - niech spada zapotrzebowanie o 20kcal dziennie. Jak jesz tyle samo (tyle, ile potrzeba), to masz dziennie o 20 kcal za dużo * 365 dni = 7000 kalorii. A to już 3/4 kg tłuszczyku (1g = 9 kcal). A co to jest 20 kcal? 50 ml soku pomarańczowego...
nie usprawiedliwiam, a wręcz przeciwnie - przestrzegam - nie można sobie tłumaczyć, że z wiekiem można mieć brzuszek i oponki
Trzeba przeciwdziałać zawczasu. ciernograf, masz szczęście, że jesteś młody.
Ale szanse że w wieku 40 lat będziesz miał większy brzuch (mimo tego, co mówisz teraz) niż np jar stary, albo leo, którzy trwale zmienili swoje nawyki to pewnie więcej niż 50 %. Oni (my) już tylko chudniemy i wiemy. Ty możesz się jeszcze zniechęcić:D Czego nie życzę!
Wraz z wiekiem metabolizm maleje - niech spada zapotrzebowanie o 20kcal dziennie. Jak jesz tyle samo (tyle, ile potrzeba), to masz dziennie o 20 kcal za dużo * 365 dni = 7000 kalorii. A to już 3/4 kg tłuszczyku (1g = 9 kcal). A co to jest 20 kcal? 50 ml soku pomarańczowego...
nie usprawiedliwiam, a wręcz przeciwnie - przestrzegam - nie można sobie tłumaczyć, że z wiekiem można mieć brzuszek i oponki

Ale szanse że w wieku 40 lat będziesz miał większy brzuch (mimo tego, co mówisz teraz) niż np jar stary, albo leo, którzy trwale zmienili swoje nawyki to pewnie więcej niż 50 %. Oni (my) już tylko chudniemy i wiemy. Ty możesz się jeszcze zniechęcić:D Czego nie życzę!
[url=http://runmania.com/rlog/?u=aolesins][img]http://runmania.com/f/1f8a6a254b727ad4b3be2d11bf661f5a.gif[/img][/url]
10K - 46:23
15K - 1:17:33
21.097K - 1:42:15
-
- Wyga
Ciernografie,
podrażniłeś drapieżników
Możesz zostać pożarty

A tak w ogóle to super, że Ty młody chłopak i ja - starszawy facet, spotykamy sie na jednym forum. W dodatko forum sportowym.
Twórcy forum powinni być dumni.
podrażniłeś drapieżników

Możesz zostać pożarty

A tak w ogóle to super, że Ty młody chłopak i ja - starszawy facet, spotykamy sie na jednym forum. W dodatko forum sportowym.
Twórcy forum powinni być dumni.
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
Widzę właśnie że po moim pytaniu wszyscy wgryźli mi się w szyję.
A ja tylko pytałem ;]. No, ale jak to mówi Kasia Nosowska "Taka Karma".
A co do twojej wypowiedzi ruh hożuf żaden chomik mi nie zdechł, ale zaciekawiła mnie właśnie zachowanie u ludzi. Że musi się stać coś "strasznego" aby dopiero podjąć jakieś kroki. Dlatego również zadałem to pytanie
A ja tylko pytałem ;]. No, ale jak to mówi Kasia Nosowska "Taka Karma".
A co do twojej wypowiedzi ruh hożuf żaden chomik mi nie zdechł, ale zaciekawiła mnie właśnie zachowanie u ludzi. Że musi się stać coś "strasznego" aby dopiero podjąć jakieś kroki. Dlatego również zadałem to pytanie
-
- Zaprawiony W Bojach
Z tym chomikiem to żart taki. A jeżeli chodzi o meritum, to nikomu z tego forum nic strasznego się nie stało (przynajmniej ja się niczego takiego nie doczytałem). Po prostu paru grubasów pewnego dnia powiedziało sobie stop, poszukało innej, nowej drogi na rozwiązanie swojego problemu i zaczęło biegać, po drodze trafiając na to forum. Nikt z nas nie chciał i nie chce byc grubasem, nikt też nie upasł się świadomie.
Tak jak pisali inni forumowicze, masz to szczęście że trafiłeś tu i zostałeś uświadomiony w młodym wieku, pilnuj sie tylko i walcz żeby Ci sie nie znudziło.
Tak jak pisali inni forumowicze, masz to szczęście że trafiłeś tu i zostałeś uświadomiony w młodym wieku, pilnuj sie tylko i walcz żeby Ci sie nie znudziło.
-
- Stary Wyga
Dziś spotkałem kolegę, z którym ćwiczyłem parę lat wstecz na siłowni. Pochwaliłem się, że biegam 4-5 razy w tygodniu po ok. godzince. Spojżał na mnie jakbym mu normalnie z gara wyżarł i odparł: "przecież od tego masa spada". On też biega od ok dwóch tygodni, ale wymyślił sobie jakieś interwały tzn na początek 3 min truchtu a potem 40"max 20"tr i tak kilka razy. Waży 106 kg. Poradziłem mu, żeby się do dobrego ortopedy zapisał, bo teraz kolejki i strajkują, a za parę tygodni będzie jak znalazł. Poza tym biega w butach bez amortyzacji. Niestety moje tłumaczenia są na nic. Tym bardziej, że podobno waga mu spadła o 1,5 kg. Pewnie wzrost też ze dwa centymetry bo stawy siadają
[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
takiemu nie przetlumaczysz - do czasu az cos sie stanie. Wtedy schyli czolo i powie, ze miales racje. Ale moze byc za pozno, coz jego strata-lisio- pisze:Dziś spotkałem kolegę, z którym ćwiczyłem parę lat wstecz na siłowni. Pochwaliłem się, że biegam 4-5 razy w tygodniu po ok. godzince. Spojżał na mnie jakbym mu normalnie z gara wyżarł i odparł: "przecież od tego masa spada". On też biega od ok dwóch tygodni, ale wymyślił sobie jakieś interwały tzn na początek 3 min truchtu a potem 40"max 20"tr i tak kilka razy. Waży 106 kg. Poradziłem mu, żeby się do dobrego ortopedy zapisał, bo teraz kolejki i strajkują, a za parę tygodni będzie jak znalazł. Poza tym biega w butach bez amortyzacji. Niestety moje tłumaczenia są na nic. Tym bardziej, że podobno waga mu spadła o 1,5 kg. Pewnie wzrost też ze dwa centymetry bo stawy siadają

- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
Hm... no wiesz. Ja jestem człowiekiem takiego poglądu że jak wiem co się stanie to przekonuję wciąż i wciąż aż w końcu do skutku. Ale ciężka i długa do tego droga.
-
- Stary Wyga
Jemu raczej nie przetłumaczę. Trzeba było by mu wybić te interwały pięścią z głowy (a on ma 11kg przewagi wagowej
).

[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
bez masy nie ma klasy 

[url=http://runmania.com/rlog/?u=aolesins][img]http://runmania.com/f/1f8a6a254b727ad4b3be2d11bf661f5a.gif[/img][/url]
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Ciernograf