Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szkoda ze ominal mnie taki mecz ale musialem isc do pracy ale caly sluchalem w radiu.Ogladam juz po raz enty powtorke ostatnich sekund meczu i jakos nie moge dojsc jak Norwegowie mogli tak zagrac? Bialo Czerwonym to chyba limit szczescia sie juz wyczerpal obym sie mylil. Na szczescie w piatek mam wolne wiec bede mogl kibicowac naszym w meczu z gospodarzami turnieju :hahaha: jutro na treningu 200/200 przebiezki nie bardzo za nimi przepadam ale jak trzeba to trzeba.Pozdrawiam :ble:
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

lol nawet ja jakimś przypadkiem załapałem się na końcówkę meczu bo dzisiaj krótszą próbę miałem.. - oglądałem ostatnie 15 minut... a na 50 sekund przed końcem chyba miałem 80%hrmax ;p z tendencją do 100% po wznowieniu ostatnich 15 sekund.

heh... - ogólnie szczypiornistów nie oglądam, ale przyznaję że końcówka i fartowna i ładna do oglądnięcia.
Szymon
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super, że naszym się udało awansować, to był cud!!! :) Ja te ostatnie 14 sekund mogę oglądać w nieskończoność, coś pięknego, super byłoby jakby teraz zdobyli złoto, wtedy ta końcówka z wczoraj przejdzie na zawsze do historii polskiego sportu, chociaż chyba i tak już przeszła :) Ja na minutę przed końcem nie wierzyłem, że można ten mecz wygrać, a jednak sport jest piękny. Teraz w piątek mecz z Chorwacją, oby ten piękny sen dalej trwał :)
Awatar użytkownika
Grozza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:44:05
Życiówka w maratonie: 03:45:45

Nieprzeczytany post

Przyznaję się, że już dwa razy zwątpiłem w Biało-Czerwonych podczas tego turnieju. Po przegranej z Niemcami i wczoraj kiedy Nasi przegrywali 3 bramkami. A tutaj takie coś! ;D Z Chorwacją to chyba będzie najtrudniejszy mecz całego turnieju. Mam nadzieje, że Polakom uda się w ten mecz 'wejść' tak jak w meczu z Danią albo Serbią. Trzymam kciuki!

Co do wspólnego treningu w Parku Chorzowskim - jak będę zdrowy i skończę sesję - to chętnie się na to piszę. Zmiana lokalizacji na plus w moim przypadku Czechowice niestety odpadałyby.

Idę na trening :hej: Pozdro i zdrowia dla tych co się leczą!
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja niestety jeszcze chory jestem może w sobotę coś pobiegam.
Jak było 28-30 to mówię do brata "młody wygramy jeszcze", a on żebym się leczył. No i wygraliśmy :bum:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No wreszcie wracam do życia :) Dzisiaj gimnastyka rozciągająca i siłowa, spociłem się jak nigdy, ale przynajmniej czuję, że wracam do gry :) Został jeszcze katar i kaszel, ale w piątek jeśli nic się nie pogorszy idę sobie spokojnie pobiegać :) Chciałbym jeszcze w tym miesiącu zrobić 10-20km, bo w zeszłym roku było 167km w styczniu, a teraz jest 157km.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj przebiezki nareszcie po normalnej powierzchni bez sladu sniegu i lodu ale z prognoz pogody wynika ze znowu ma nadejsc ochlodzenie :ech: cos ta zima nie chce dac tak latwo za wygrana.Pozdrawiam i zycze wszystkim chorym szybkiego powrotu do zdrowia :hej:
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie prognozy pogody nie są zbyt optymistyczne... Podobno znowu ma być zimno i do tego znowu ma sypnąć śniegiem :( W Krakowie dziś od rana padał deszcz, ale teraz coś zaczyna śnieg sypać i w niektórych miejscach zrobiło się trochę białawo. Ja chce już wiosnę!!!
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Jakubie co Ty to masz za przebieżki aż po 200m? Jakieś straaasznie długie. Gdzie takie znalazłeś? :-).

Pozdrawiam
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Jednak mi te bieganie weekendowe nie wyszło na dobre. Katar, kaszel gorączka....TRAGEDIA kolejny tydzień bez biegania... :chlip:

Coś widzę, że chętnych na wspólne bieganie w Chorzowie nie ma oprócz Grozzy i Bartessa. Hmm ciekawe czy ja wyzdrowieję...
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja dziś SB w postaci podbiegów 9x130m (nie na maks tylko pamiętając o technice biegu) + 8 km w pierwszym zakresie. Jak dobrze pójdzie to w styczniu - mimo kilku opuszczony treningów na początku miesiąca (choroba) zrobię więcej niż w grudniu czyli ok. 250 km.
Wuj Phyll
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

josina pisze:Ja dziś SB w postaci podbiegów 9x130m (nie na maks tylko pamiętając o technice biegu) + 8 km w pierwszym zakresie. Jak dobrze pójdzie to w styczniu - mimo kilku opuszczony treningów na początku miesiąca (choroba) zrobię więcej niż w grudniu czyli ok. 250 km.
Z innej beczki- spoglądam sobie w sklepie z prasą na magazyn Bieganie (po zakupach zabrakło drobnych więc zanim wróciłem się do domu przejrzałem gazetę). Przeglądam, kartkuję, aż tu nagle Josina! :hej:
Gratulacje,świetna historia!
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wuj Phyll pisze:Z innej beczki- spoglądam sobie w sklepie z prasą na magazyn Bieganie (po zakupach zabrakło drobnych więc zanim wróciłem się do domu przejrzałem gazetę). Przeglądam, kartkuję, aż tu nagle Josina! :hej:
Gratulacje,świetna historia!
thx! historia jak historia ;-) najważniejsze, że dzięki temu biegam ;-)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

o ja też dzisiaj kupiłem to bieganie... - ale nie wiedziałem że mam szukać, więc nie znalazłem - dopiero teraz jak napisaliście. Foto jest ;-) i historia też dobra ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bartess pisze:Jakubie co Ty to masz za przebieżki aż po 200m? Jakieś straaasznie długie. Gdzie takie znalazłeś? :-).

Pozdrawiam
Spisalem sobie jakis plan 15-sto tygodniowy no i sa tam wlasnie takie odcinki. Oczywiscie maksymalnie 200 metrow ale ze biegam po lesie i mam takie specjalne miejsce gdzie mam odmierzone 200 i 400 metrow wiec sobie ten plan tak zmodyfikowalem-dla wlasnych potrzeb. Tak najlepiej by bylo biegac takie odcinki na stadionie ale czy 200 metrow to duzo? Dodam-plan 15-sto tygodniowy dla sredniozaawansowanych 5 tre?tyg. oczywiscie na maraton :hej:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ