Cześć... dzisiaj pobiegnę.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
p-a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czy ktoś dzisiaj pobiegnie?:D
tak się właśnie zastanawiam, aż w takiej zimnicy jeszcze nie biegałam
dzisiaj mamy -21, odczuwalna -27 ;/
PKO
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Biegnę dzisiaj 8 km i tak sobie myślę że jeśli będę wychodził w te największe mrozy i biegał według planu to co wcześniej zamierzałem to jestem wstanie wszystko przelecieć. Takie wyjścia hartują bardziej ducha niż ciało.
Pozdrawiam
Bombowiec
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wczoraj robiłem 10km, dzisiaj 6 <odpoczynek>. Bez szalika lbo kominiarki ani rusz xD ja użyłem szalika i zastanawiam się nad kominiarką...
bombowiec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Najgorsze pierwsze dwa kilometry. Jak się rozgrzeję to idzie wytrzymać. Wczoraj zrobiłem 8 km ok 20.00 temperatura -18. Dzisiaj się złamałem i poszedłem pobiegać na bieżni po raz pierwszy w życiu. Wczoraj -18 dzisiaj + 25. Lało się ze mnie niesamowicie.
Pozdrawiam
Bombowiec
Awatar użytkownika
Ciernograf
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja byłem przy -17 (?) i było strasznie. Nos co chwilę zatkany, że aż oddychać się nie dało. Cały czas gardło tylko brak udział w procesie oddychania. Skutek? Gardło mnie drapie, ale przechodzi czyli jak zawsze ^^
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

gram pisze:żeby schudnąć trzeba trochę czasu pobiegać.
Chudnięcie, to nie tylko bieganie, a jeśli robi się to mądrze, to wcale nie tak długo. Robiłem to głupio i wyniki były mizerne. Wybrałem się do dietetyczki i dopiero pokazały się wyniki. Bardzo szybko 5 kg w 3 tygodnie.
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mariusz6430 pisze:Bez szalika lbo kominiarki ani rusz xD ja użyłem szalika i zastanawiam się nad kominiarką...
Ja zakładam czapkę i Buff-a. Świetnie się spisuje, bo można przez niego swobodnie oddychać, a powietrze jakie wpada przez niego do ust jest już trochę podgrzane.
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

kolo pisze: Ja zakładam czapkę i Buff-a. Świetnie się spisuje, bo można przez niego swobodnie oddychać, a powietrze jakie wpada przez niego do ust jest już trochę podgrzane.
A to które wypada jest nieco wilgotne. I przy -16 deg taki buff zamarza, robi się skorupa lodu i przestaje być sympatycznie:/

Z tego powodu ja wszedłem w wariant szalik na szyję, a na nim buff do wysokości ust... na razie nic lepszego nie wymyśliłem.
p-a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zakładam opaskę ale chyba powinnam czapkę ;/ z drugiej strony nic złego się nie dzieje, jak na razie:) do tego szaliczek i jest ok, nawet w piątek przy tych wspomnianych -21 nie odczuwałam aż tak bardzo zimna, w domu mała rozgrzewka a później pobiegałam 75 min.
a dziś to już prawie wiosenna temperatura -17, bardzo przyjemnie się biegało:)
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

szy pisze:
kolo pisze: Ja zakładam czapkę i Buff-a. Świetnie się spisuje, bo można przez niego swobodnie oddychać, a powietrze jakie wpada przez niego do ust jest już trochę podgrzane.
A to które wypada jest nieco wilgotne. I przy -16 deg taki buff zamarza, robi się skorupa lodu i przestaje być sympatycznie:/
No, tak oszrania sie trochę ale mi to nie bardzo przeszkadza. Może kwestia tego jak go złożysz ?
Awatar użytkownika
Aia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć :). To chyba odpowiednie miejsce, coby się z wami przywitać.
Zaczynam biegać...Skrajnie amatorsko, nieambicjonalnie, dość nietypowo, bo z czworonogiem u boku ;), ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego znamienitego grona. Bieganie to dla mnie ogromna frajda, daje mi mega kopa i jak mało co poprawia nastrój.
Zaplanowałam sobie na początek treningi 3 razy w tygodniu, po ok. 4 km. Biegłam już 4 razy i kondycyjnie chyba nie jest najgorzej, bo wyrabiam przy tym dystansie. Czasy co prawda tragiczne, ale nie o to przecież chodzi póki co...;)
Biegłam wczoraj wieczorem przy -18, muszę przyznać, że temperatura mi nie straszna, biegło się super. Pies też zachwycony, wreszcie łapki mu nie przymarzały do gruntu :bum:
Kto dogoni psa, kto dogoni psa...:)
Polski_Biegacz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam :(,

Morzy,morozy,morzy... Zrobiłem plan pumy i brak motywacji :/. Cały czas jest jutro, jutro, jutro !.

Póki co ćwiczę na siłowni ogólnorozwojowy a po tym rowerek stacjonarny temp 10km/30min. Nie dużo a nogi bolą :). Do tego A6W i Pingpong i nie długo zamierzam ćwiczyć kickboxing :D.

Kondycja poszła w górę jutro mam luźny dzień to się wyśpię i idę biegać :)).

Wniosek: Odpuścisz raz, będziesz odpuszczał :(

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki.
Arczi_wu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Polski_Biegacz pisze:Witam :(,

Morzy,morozy,morzy... Zrobiłem plan pumy i brak motywacji :/. Cały czas jest jutro, jutro, jutro !.

Póki co ćwiczę na siłowni ogólnorozwojowy a po tym rowerek stacjonarny temp 10km/30min. Nie dużo a nogi bolą :). Do tego A6W i Pingpong i nie długo zamierzam ćwiczyć kickboxing :D.

Kondycja poszła w górę jutro mam luźny dzień to się wyśpię i idę biegać :)).

Wniosek: Odpuścisz raz, będziesz odpuszczał :(

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki.
Biegaj dla Siebie albo dla kobiet hehe:P pomyśl że będziesz dłużej żył albo że jestes facetem a facetowi nie przystoji się poddawać, no fakt są mrozy więc ja póki sobie co czekam aż będzie cieplej troszke tak z -5, bo nie mam dobrego stroju do biegania i nie prawdą jest że jak się odpuści raz to będzie się odpuszczać bo to zależy czy ktoś jest leniem czy poprosty chce coś osiągnąc. Pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkich i Wy za mnie też trzymajcie bo to mi sie przyda:)
Wszystko czego potrzebujemy do życia mamy w głowie, a głowa często używa 100 tys wymówek by sobie odpuścic wysiłek lub coś pożytecznego dla nas.
kolo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Polski_Biegacz pisze: Wniosek: Odpuścisz raz, będziesz odpuszczał :(
.
Mam to samo :echech:
Dla tego nie dopuszczam do takich sytuacji.
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czasem trzeba opuścić. Mi dobrze robią 3 dni przerwy po około 2-3 miesiącach biegania. Nagły skok jakościowy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ