I ty mówisz żeby nie szaleć?Alex80 pisze:To całkiem spoko z tym chudnięciem u was panowie, bo niema co szaleć i chudnąć za szybko, bo to się z pewnością odbije na zdrowiu. Ja wychodzę z zamiarem chudnąć miesięcznie 4-5 kg myślę, że będzie dobrze

I ty mówisz żeby nie szaleć?Alex80 pisze:To całkiem spoko z tym chudnięciem u was panowie, bo niema co szaleć i chudnąć za szybko, bo to się z pewnością odbije na zdrowiu. Ja wychodzę z zamiarem chudnąć miesięcznie 4-5 kg myślę, że będzie dobrze
Wiem, że spadek wagi będzie coraz mniejszy dlatego zamierzam biegać coraz więcej. Dlaczego uważasz, że podczas biegania nie mogło spaść mi np. 11kg tłuszczu i np. przybyć kilogram mięśni?ArturS pisze:Spadek wagi stopniowo będzie co raz mniejszy, to raz. A dwa - tłuszcze nie zamienia się w mięśnie, to nie czary-mary
10km tygodniowo to bardzo mało i z czasem albo będziesz musiał konkretnie zwiększyć dystans albo się głodzić i doprowadzać do głębokiego katabolizmu, a wtedy więcej stracisz mięśni niż tłuszczu.
Tego nie napisałem. Napisałem, że tłuszcz nie zamienia się w mięsień. Spalanie tkanki tłuszczowej i przyrost masy mięśniowej to dwie zupełnie odrębne sprawy. Mało tego - gdyby faktycznie objętościowo zastąpić tłuszcz mięśniem, to waga podskoczyłaby o ok 50%grubero pisze:Wiem, że spadek wagi będzie coraz mniejszy dlatego zamierzam biegać coraz więcej. Dlaczego uważasz, że podczas biegania nie mogło spaść mi np. 11kg tłuszczu i np. przybyć kilogram mięśni?ArturS pisze:Spadek wagi stopniowo będzie co raz mniejszy, to raz. A dwa - tłuszcze nie zamienia się w mięśnie, to nie czary-mary
10km tygodniowo to bardzo mało i z czasem albo będziesz musiał konkretnie zwiększyć dystans albo się głodzić i doprowadzać do głębokiego katabolizmu, a wtedy więcej stracisz mięśni niż tłuszczu.
Poziom tłuszczu nie ma tu znaczenia. O tym decydują inne czynniki. Ale fakt jest taki, że z reguły ktoś kto ma tendencje do szybkiego tycia ma również lepsze predyspozycje rozbudowy masy mięśniowej bez kombinowania z suplami, czy sterydami. Zresztą sam jestem tego dobrym przykładem. W czasach technikum w momencie gdy kilku chudych kolegów próbowało przybrać choć kilogram masy mięśniowej i zdobyć trochę siły obżerając się przy tym jak tylko mogli ja bez szczególnego wysiłku w ciągu pierwszego roku ćwiczeń straciłem brzuch i przybrałem na masie mięśniowej tyle, że porobiły mi się rozstępy. W końcu każdy z nich zaczął się faszerować różnymi anabolamigrubero pisze:Tak, zgadza się, ze jest cięższy, ale chyba zgodzisz się, że komuś kto waży np. 100kg łatwiej jest zrobić kilogram mięśni niż 50kg chudzince? Wiem, że to jeszcze zależny od poziomu testosteronu i wielu innych rzeczy, ale generalnie myślę, że grubasowi łatwiej jest przybrać na masie mięśniowej.
O totothomekh pisze:No dobrze by było gdyby nie brał na zapas. Chciałbym sobie zjeść tak 2 litry lodów i soczyście to wysrać. A tak wszystko w brzuch
NIe ma się co dziwić, przyznam się, że ja też tak myślęgrubero pisze:.......mięśnie mi tak szybko rosły, że porobiły się rozstępy..... Wszyscy myśleli, że biorę .......
I powiedz z czego wynika takie myślenie? Anabole nie mają z tym wiele wspólnego. Wielu młodych ludzi dostaje rozstępów na plecach, bo za szybko rośnie w pewnym wieku (mam kilku takich znajomych). To samo dzieje się jeśli ktoś szybko przytyje. I podobnie jest gdy ktoś nie uprawiał żadnego sportu i nagle bierze się za budowanie masy mięśniowej pod okiem trenera. Zresztą nie tylko przyrost masy powoduje rozstępy - ja największych dostałem po latach ćwiczeń gdy wprowadziłem znienawidzone i właściwie nie robione ćwiczenia rozciągające typu rozpiętki, czy przenoszenie sztagielki za głowę. Właściwie po każdym treningu miałem nowe zaczerwienienia pod pachami. Ale inaczej się nie dało - byłem tak słabo rozciągnięty, że głowa małabubble pisze:NIe ma się co dziwić, przyznam się, że ja też tak myślęgrubero pisze:ArturS: j.......mięśnie mi tak szybko rosły, że porobiły się rozstępy..... Wszyscy myśleli, że biorę .......
To nie moja opinia, zresztą słowo "sterydy" usunąłem celowo z cytowanego tekstu.ArturS pisze:I powiedz z czego wynika takie myślenie? Anabole nie mają z tym wiele wspólnego. Wielu młodych ludzi dostaje rozstępów na plecach, bo za szybko rośnie w pewnym wieku (mam kilku takich znajomych). To samo dzieje się jeśli ktoś szybko przytyje. I podobnie jest gdy ktoś nie uprawiał żadnego sportu i nagle bierze się za budowanie masy mięśniowej pod okiem trenera.bubble pisze:NIe ma się co dziwić, przyznam się, że ja też tak myślęgrubero pisze:ArturS: j.......mięśnie mi tak szybko rosły, że porobiły się rozstępy..... Wszyscy myśleli, że biorę .......
ArturS pisze:I ty mówisz żeby nie szaleć?Alex80 pisze:To całkiem spoko z tym chudnięciem u was panowie, bo niema co szaleć i chudnąć za szybko, bo to się z pewnością odbije na zdrowiu. Ja wychodzę z zamiarem chudnąć miesięcznie 4-5 kg myślę, że będzie dobrze
To forum o bieganiuAlex80 pisze:Kiedyś udało mi się schudnąć, jeżdżąc na rowerze i trzymając dietę 1000 kalorii w miesiąc i 2 tygodnie 14,8 KgBrałem pamiętam jeszcze wtedy L-karnityne i Fat Burner takie suplementy, efekty były niesamowite, ale przyznam, że odczułem to na zdrowiu, za duża utrata wagi, ale potem zacząłem pakować i poszło z powrotem w masę
Guarana jest super, daje dobrego kopa, polecam tym co się odchudzają i właśnie w tym suplemencie Fat Burner jej jest sporo.