Grubasy - tylko dla Was

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja, grubas, zaliczyłem dzisiaj swój pierwszy półmaraton i była to wcale niełatwa Rudawa.
Małymi kroczkami zbliżam się do maratonu.
GG 4428822

"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
Kiprun
Awatar użytkownika
ameise
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:Ja, grubas, zaliczyłem dzisiaj swój pierwszy półmaraton i była to wcale niełatwa Rudawa.
Gratulacje :) Opisz wrazenia, przede wszystkim jak się biegło? :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ameise][img]http://runmania.com/f/4ba766482eac20519e7086b1b26d1a64.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:Ja, grubas, zaliczyłem dzisiaj swój pierwszy półmaraton i była to wcale niełatwa Rudawa.
Brawa! Pochwal się zdjęciami i napisz jak było :usmiech:
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

soprano ty zalotniku ;p ty i grubas ;p powinieneś sobie w stopce dodać tutaj swoje bmi... bo jeszcze ktoś ci uwierzy ;-)

no ale fakt faktem - maraton zaliczył... i to w dobrej formie... (wiem bo i ja tam byłem... choć miodu i wina nie piłem)

ja też kiedyś to byłem grubas... teraz też z nadwagą... ale już coraz mniejszą... więc już prawie jak chucherko ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szymon, maraton dopiero przede mną :hahaha:
Powiem Wam jedno - najważniejsze to nie wyrywać się jak wariat od początku, prawdę pisze JS, że początkujący biegacze płacą frycowe w postaci zarżnięcia się na pierwszych kilometrach. Ja wyciągnąłem wnioski z poprzednich startów, gdzie właśnie jak wariat gnałem od początku. Półmaraton zacząłem spokojnie, w tempie rozgrzewkowym 6:30-7 min/km, dopiero tak od 3km wskoczyłem na ok 6:10/km co było nie łatwe biorąc pod uwagę te górki. Najważniejsze, że biegłem w miarę komfortowo. I najważniejsze - banany rzeczywiście ładują akumulatory (wielkie dzięki wszystkim na punktach regenaracyjnych). Gdzieś tak od 11-12km było mi ciężko trzymać tempo ze względu na brak oznaczeń kilometrów - może były a ja ich nie zużywałem, w każdym razie widziałem średnio co 2-3 oznaczenie. Ok 5 km przed metą zacząłem gnać - dosłownie, trochę za wcześnie. Dobiegłem do mety w miarę dobrej formie, czas 2:12. Jestem zadowolony bo przed biegiem zrobiłem sobie mały rekonesans trasy i wziąłbym w ciemno 2:30.
Ale musicie wiedzieć - WSZYSTKO JEST MOŻLIWE!!! Nawet grubas może przebiec półmaraton. Przypominam sobie moje posty sprzed ponad roku, gdzie moim wielkim marzeniem był półmaraton. Właśnie jedno z moich marzeń zrealizowałem i marzę dalej, więcej ,mocniej. Uwierzcie mi - w końcu kilkanaście miesięcy temu ważyłem prawie 130kg i nie byłem w stanie biec 30sek a teraz ponad 2 godziny bez przechodzenia do marszu. Jestem z siebie dumny, wiem to zakrawa na samolubstwo, ale trudno.
GG 4428822

illy
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Soprano! Ogromne gratulacje!
Strasznie pozytywny post na rozpoczęcie tygodnia!
Jeszcze nie ma się czym chwalić.... JESZCZE!
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wow, soprano99 gratulacje!
Naprawdę jest się czym pochwalić. Na Twoim miejscu również pękałabym z dumy :)
Ja jestem właśnie gdzieś na Twoim etapie sprzed roku. I po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, że mogłabym pobiec nawet 5 km więc półmaraton to już w ogóle jakieś science fiction. Ale jak widać, można :)
o
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wilma. illy - pozwólcie, że tylko powtórzę: NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH!!!
A wiecie co jest w tym najwspanialsze? To jest to, że sprawia mi to ogromną frajdę. Usiąść z medalem po takim biegu, popatrzeć na niego, przypomnieć sobie swoje początki, pokręcić z niedowierzaniem głową i czuć się ech, nie wiem jak to wyrazić słowami. Co tam wynik! Na wyniki przyjdzie pora!
GG 4428822

Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakbym takie medal dostała, to bym w nim chyba do pracy poszła żeby się pochwalić :)
Może za rok?
o
Awatar użytkownika
ameise
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze: A wiecie co jest w tym najwspanialsze? Usiąść z medalem po takim biegu, popatrzeć na niego, przypomnieć sobie swoje początki, pokręcić z niedowierzaniem głową i czuć się ech, nie wiem jak to wyrazić słowami. Co tam wynik! Na wyniki przyjdzie pora!
Dokładnie tak. Ja po 3 tygodniach człapania poszłam sobie na 'zawody' i udało mi się przebiec 5.7 km w 33 minuty, a jeszcze miesiąc wcześniej nie potrafiłam przebiec 2.5 km bez zatrzymywania. :-)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ameise][img]http://runmania.com/f/4ba766482eac20519e7086b1b26d1a64.gif[/img][/url]
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najlepsze w bieganiu jest to że praktycznie każdy może wziąć udział w biegu czy tam zawodach, nie musisz być zawodowcem ani bardzo dobrym biegaczem, wystarczy być "truchtaczem"
RUN FOREST RUN!!!
Awatar użytkownika
ameise
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Po radach Foresta zaczęłam zamęczać steper, ograniczyłam nieco spożywane kalorie, troszkę mądrzej skomponowałam dietę, dziś bardzo z siebie dumna poszłam biegać, zaplanowałam 9 km i było super, biegło się świetnie, szkoda, że tylko 1 km, bo potem się z wielką gracją wyp%^&%. Mam zdarte kolana i prawy łokieć i obnażoną prawdę o sobie... nie jestem księżniczką.... moja krew NIE jest błękitna... :echech:

Miło mi sie zrobiło, bo jakiś pan zawrócił na rowerze i chciał mnie zbierać z gleby i umyć, wzruszajace to było :hej: :hej: :hej:
Awatar użytkownika
ultima-thule
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ameise :D współczułabym Ci z całego serca gdyby to nie brzmiało tak zabawnie :)
Soprano - gratuluję i zazdroszczę :) Dziś postanowiłam wziąć udział w półmaratonie w listopadzie, a biegam jeszcze słabiutko, bo maks 8 km, ale zacisnę zęby i zrobie co w mojej mocy - właśnie dla tego boskiego uczucia PO :)
Przeciwności losu są jak kamienie, które ostrzą mój miecz - Ave Raf
Awatar użytkownika
ameise
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@Ultima
Jest coraz gorzej. Na udzie mam siniaka o wymiarach 15x8 cm. Prawe ramię mam zdarte w taki uroczy wzorek, jakby ktoś mnie chłostał.

A lewe kolano... wielkie i napuchnięte, jeden wielki krwiak, ledwo zginam nogę, a boli jak cholera :/

Jedyne zimne, co mam i przykładam, to słoik ogórków konserwowych - medycyna ratunkowa to przy mnie pikuś. ;)

Może powinnam zadzwonić na Błękitną Linię i poskarżyć się, że zaatakowała mnie szutrówka? ;)
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tak się tylko zapytam. Dostaje się jakieś medale za dalsze miejsca? Nigdy nie startowałem w żadnych zawodach dlatego pytam :ble:
ODPOWIEDZ