Grubasy - tylko dla Was
- pusz73
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
banani_ powiem ci ze z tego co czytam tutaj na forum to plan 12 tygodni u wiekszosci osob powoduje srednio strate 1kg na tydzien. Sam jestem mniej wiecej w polowie tego planu z tym ze zaczynalem od 4 tygodnia i ubylo mi prawie 6 kg. Choc oczywiscie im nadwaga mniejsza tym mniejsza strata wagi.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie do konca bez diety. Jeśli masz na myśli konkretny jadłospis ułożony przez dietetyka, to rzeczywiście takowego nie było. Jednakże wszyscy w mniejszym lub większym stopni zmienili swoje żywieniowe nawyki. Więc nie tylko bieganie.banani_ pisze:ksiegowy - rozumiem, że trzeba najpierw polubić bieganie. Co do tych 4-5 kg w 3 miesiące biegnąc po ok. godzinkę... hmm... motywacją dla mnie był efekt akcji na bieganie.pl gdzie ludzie po tym treningu chudli od 6 do 9 kg, z tego co wiem - bez diety.
Zmieniam sobie cel - chce sie pokazac na basenie tego lata, czyli trzeba zrzucić w cholere ciała.
-
- Rozgrzewający Się
Dziś wyszedłem na pole koło siódmej na 15 minutek. Niestety było potwornie zimno, dlatego bilans dzisiejszy to +/- 12 minut biegu i +/- 3 minuty marszu.
Ja zmieniłem swoje nawyki na tyle, że nie jem już bardzo tłustych potraw. Jem o wieeeeeeeeeeele więcej owocków - codziennie około kilograma jabłek, bananów i winogron.
Ten dzisiejszy bieg troche mnie zniechęcił ale nie poddaje się!
Dodatkowo męczy mnie astma, dlatego już po kilku minutach mam zadyszkę.
Pozdrawiam, i życze wam jak i sobie wytrwałości!
Ja zmieniłem swoje nawyki na tyle, że nie jem już bardzo tłustych potraw. Jem o wieeeeeeeeeeele więcej owocków - codziennie około kilograma jabłek, bananów i winogron.
Ten dzisiejszy bieg troche mnie zniechęcił ale nie poddaje się!
Dodatkowo męczy mnie astma, dlatego już po kilku minutach mam zadyszkę.
Pozdrawiam, i życze wam jak i sobie wytrwałości!
- soprano99
- Zaprawiony W Bojach
no właśnie, wydaje mi się że za dużo tych owoców. Maksymalnie 2 jabłuszka dziennie a nie kg. Zamiast owoców jedz pomidory na przykład. No z owoców to możesz jeszcze grejpfruta i arbuza. Nie polecam przy odchudzaniu także pozostałych wymienionych - banana i winogrona. Ja nadal trzymam sie swojej dietki, zaczynam plan metoda Skarżyńskiego "maraton <4godzin". W sumie niezła ta nowa książka.
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
-
- Stary Wyga
haha....jak pokroisz bedzie łatwiej a tak poważnie wszystko w nadmiarze szkodzi...wydaje sie to dziwne bo owoce to są witaminki....banani_ pisze:pomidor mi przez gardzioł nie przejdzie niestetysoprano99 pisze: Zamiast owoców jedz pomidory na przykład.
..................................................

- soprano99
- Zaprawiony W Bojach
widze ze towarzystwo małopolskie się rozrasta, super...banani_ pisze:spod Krakowa jestem
banani_ przeslij mi adres swojego maila to ja Ci wysle zalozenia mojej dietki. Acha, nie ma cudów typu 15kg w dwa tygodnie - to długa praca opierająca sie na silnej woli. Mi pomogło - w 10mcy 35kg. Tak więc da się!!!
-
- Rozgrzewający Się
coz ja poszedlem do poradni zaburzen metabolicznych, poniewaz pomimo biegania/plywania intensywnie i czesto nic a nic nie zrzucilem i ... dostalem diete 1300 kkcal:))
wiec notesik, pisanie co sie je, liczenie kalorii i zobaczymy. i faktem jest wiecej warzyw niz owocow owoce=cukier

wiec notesik, pisanie co sie je, liczenie kalorii i zobaczymy. i faktem jest wiecej warzyw niz owocow owoce=cukier

-
- Zaprawiony W Bojach
W takim przypadku nieoceniona jest w miarę dokładna waga kuchenna gdyż nie wszystkie artykuły mają podaną swoją wagę w gr., np. ziemniaki na talerzu. Najlepiej jak waga będzie miała jeszcze funkcję tarowania.sanjuro pisze:coz ja poszedlem do poradni zaburzen metabolicznych, poniewaz pomimo biegania/plywania intensywnie i czesto nic a nic nie zrzucilem i ... dostalem diete 1300 kkcal:))
Tak ale niektóre owoce takie jak: grejpfruty, ananasy, jabłka i kiwi mają w sobie naturalne właściwości wspomagające spalanie tłuszczy. Taki dopalacz, którego niepotrzebnie szukamy w suplementach typu L-Karnityna. Po co?!sanjuro pisze: i faktem jest wiecej warzyw niz owocow owoce=cukier
Szczupłą sylwetkę zapewnią nam:
* jabłka - dostarczają błonnika, ułatwiają trawienie
* kiwi - zawierają enzymy, które już w żołądku "rozbijają" białka - jelita łatwiej mogą je strawić
* grejpfruty - posiadają dużą dawkę witaminę C i błonnik ułatwiający trawienie
* ananas - zawiera cenny składnik: bromelię, jest to enzym ułatwiający trawienie białka i pomagający pozbyć się komórek tłuszczowych
(źródło: http://fitness.magicsport.pl)
Poza tym w owocach cukier to cukier prosty, który nie jest tak szkodliwy, nie mówiąc już o witaminach

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
z tymi bananami to nie przesadzajcie że są takie złe, przypomne tylko żebanan to
Woda, tłuszcze, węglowodany, białka (g/100 gram banana):
Woda: 74 g. Tłuszcze: 0,14 g. Białka: 1,2 g. Węglowodany: 23 g.
KJ = 420 !
Witaminy (mg/100 gram banana):
B1: 0,044 mg. B2: 0,057 mg. B6: 0,37. C: 12 mg. E: 0,45.
Karoten: 0,04 mg
Minerały (mg/100 gram banana):
Sód: 1,0. Potas: 390,0. Magnez: 36,0. Wapń 8,7. Fosfor: 28,0
Żelazo: 0,55. Jod: -
CZyli dla biegacza jak znalazł
Woda, tłuszcze, węglowodany, białka (g/100 gram banana):
Woda: 74 g. Tłuszcze: 0,14 g. Białka: 1,2 g. Węglowodany: 23 g.
KJ = 420 !
Witaminy (mg/100 gram banana):
B1: 0,044 mg. B2: 0,057 mg. B6: 0,37. C: 12 mg. E: 0,45.
Karoten: 0,04 mg
Minerały (mg/100 gram banana):
Sód: 1,0. Potas: 390,0. Magnez: 36,0. Wapń 8,7. Fosfor: 28,0
Żelazo: 0,55. Jod: -
CZyli dla biegacza jak znalazł
RUN FOREST RUN!!!
-
- Rozgrzewający Się
Witam, jestem nowy i od wczoraj zacząłem biegać. Mam zamiar zrzucić troche sadełka, waże 100 kg przy wzoście lekko ponad 180 cm. Mam pytanie do bardziej zaawansowanych: czy są jakieś metody treningu nie wymagające systematyczności ? Chodzi o to że pracuję w różnych godzinach, do tego szkoła zaocznie dlatego ciężko mi np. biegać co drugi dzień. Czasami mogę kilka zdni z rzędu a czasami przez kilka dni nie mam czasu.
[img]http://img139.imageshack.us/img139/7340/banner1gh0.jpg[/img]