Jak przestać się obżerać słodyczami?? Sugestie.

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
tequila
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Artur D.

No jakbym o sobie czytal. Po 20:00 budza sie demony:)

Nie zawsze mi sie chce. Ale dla mnie najlepszym sposobem jest wysilek fizyczny. Jak mnie ciagnie do slodyczy, albo jedzenia to ide pobiegac. Po treningu marze tylko o wodzie mineralnej. Nawet jak wychodzilem glodny, to wracalem juz tylko spragniony!
pozdrawiam
TeQuila
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wykonywanie rytualow tybetanskich znakomicie reguluje hormony , zmuszajac do porzucenia takich rzeczy jak slodycze , kawa , fajki i ...piwo .

Mozecie sie o tym przekonac czytajac chocby forum na ten temat .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Artur D.
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

PinUpGirl - pytałaś o moją dietę. Poza tymi budzącymi się demonami, jak mówi tequila, jest to chyba dość dobra dieta. 5 mniejszych posiłków dziennie, rybki, brokuły, warzywa, owoce, orzechy, chleb pełnoziarnisty, mięso rzecz jasna (czasem robię sobie 2 dni wegetarianizmu). Nie słodzę herbaty (zielonej się nie słodzi). Uwielbiam jak na moim talerzu jest kolorowo, zazwyczaj od warzyw.
Unikam jedzenia węglowodanów i tłuszczy na noc. Ostatni posiłek o godzinie 20 - zazwyczaj jakiś śledzik lub trochę twarożku. Smakuje mi ta dieta.

Niektórzy twierdzą, że po dłuższym czasie dobrego odżywiania ochota na słodycze sama przechodzi. Tak jakby organizm sam mówił czego chce, a czego nie. Mam nadzieję, że i u mnie nadejdzie ta chwila i będę się wzdrygał na myśl o słodyczach.

Zgadzam się z niektórymi osobami mówiącymi, że dobrze zjeść czasem coś słodkiego i poczuć się psychicznie lepiej. Z drugiej strony może to być początek łancucha obżarstwa. Wiecie jak to jest u alkoholików, jak zapomni, że jest alkoholikiem i wypije tego jednego, to już potem maszyna idzie w ruch. Może przesadzam z tym porównaniem, ale mimo wszystko uważam słodycze za nałóg.
piotrek79
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:30

Nieprzeczytany post

Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na starość mu wyjdzie to wszysko. z reszta koszty batonikó czekoladowych, wyglad, monotonia jedzenia, niedostarczanie wszyskich minerało do organizmu. na starosc mu to wyjdzie wszysko go bedzie bolało bedize wiecznie chory bedie wyawał tysiace na leki itp. szkoda gościa.
gg 3305061
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wystarczający powód by rzucić słodycze :)
PinUpGirl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Artur D. pisze:PinUpGirl - pytałaś o moją dietę. Poza tymi budzącymi się demonami, jak mówi tequila, jest to chyba dość dobra dieta. 5 mniejszych posiłków dziennie, rybki, brokuły, warzywa, owoce, orzechy, chleb pełnoziarnisty, mięso rzecz jasna (czasem robię sobie 2 dni wegetarianizmu). Nie słodzę herbaty (zielonej się nie słodzi). Uwielbiam jak na moim talerzu jest kolorowo, zazwyczaj od warzyw.
Unikam jedzenia węglowodanów i tłuszczy na noc. Ostatni posiłek o godzinie 20 - zazwyczaj jakiś śledzik lub trochę twarożku. Smakuje mi ta dieta.
5 posiłków dziennie - ok. Co do ostatniego posiłku to o której chodzisz spać? Jak wyglądała Twoja dieta wcześniej?
Jeśli zeszłeśc za nisko z kcal i jeszcze biegasz to może dlatego budzą się demony? Liczyłeś to?

A może przesadzasz i trochę czekolady to dla Ciebie już obżarstwo?

No i najważniejsze pytanie: odchudzasz się? Czy chcesz utrzymać wagę?

I jeszcze jedno? Rzucasz się tylko na słodycze czy na wszystko co znajdziesz w zasięgu ręki? I czy masz jakieś ulubione czy wszsytko jedno, byle było słodkie?
[url=http://runmania.com/rlog/?u=PinUpGirl][img]http://runmania.com/f/f7c2c3e8ea675093ff0011c7b9248496.gif[/img][/url]
Artur D.
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nie liczyłem kaloryczności posiłków, ale chudnę dość powoli także myślę, że dieta jest racjonalna. Kładę się spać o godzinie 23.

Jeżeli chodzi o zbijanie wagi - zależy mi głównie na zbiciu tkanki bo mam 32.9%, a nie wagi samej w sobie. Kiedyś zrzuciłem 22kg, ale tkanka pod skórą i tak pozostała.

Jak mnie dopada obżarstwo, to myślę głównie o słodyczach, nieważne jakich. To taka moja reakcja na stres, bo mam dość odpowiedzialną pracę + egzaminy państwowe na takim kursie co pół roku. Inaczej mówiąc daje mi to przyjemność w chwili podwyższonego napięcia. Tak sobie teraz myślałem, że koniecznie muszę znaleźć źródła przyjemności innej niż jedzenie w takich momentach. Hmm, muszę sporządzić listę przyjemności (racjonalnych!) i w chwilach słabości, po prostu wybrać coś z listy. Bieganie jest jedną z tych przyjemności, ale nie będę śmigał za każdym razem jak pomyślę o jedzeniu :-).

Dzięki i pozdrawiam. Jak ktoś ma jeszcze jakieś patenty to wpisujcie. Ten temat może przydać się wielu osobom.
PinUpGirl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Artur D. pisze:Nie liczyłem kaloryczności posiłków, ale chudnę dość powoli także myślę, że dieta jest racjonalna.
Wierzę Ci na słowo :). Ale lepiej to przeliczyć, chociaż kilka dni.
Artur D. pisze: Kładę się spać o godzinie 23.
Więc teoretycznie kolacja o 20 powinna być ok, ale niektórzy piszą cuda o kolacjach białkowych przed snem - może warto spróbować. Jeśli chcesz przedewszystkim obniżyć bf to najlepiej kieruj się radami mistrzów w tej zabawie - kulturystów :).
Artur D. pisze: Jeżeli chodzi o zbijanie wagi - zależy mi głównie na zbiciu tkanki bo mam 32.9%, a nie wagi samej w sobie. Kiedyś zrzuciłem 22kg, ale tkanka pod skórą i tak pozostała.
Trening siłowy jest ?
Artur D. pisze: Jak mnie dopada obżarstwo, to myślę głównie o słodyczach, nieważne jakich. To taka moja reakcja na stres, bo mam dość odpowiedzialną pracę + egzaminy państwowe na takim kursie co pół roku. Inaczej mówiąc daje mi to przyjemność w chwili podwyższonego napięcia. Tak sobie teraz myślałem, że koniecznie muszę znaleźć źródła przyjemności innej niż jedzenie w takich momentach. Hmm, muszę sporządzić listę przyjemności (racjonalnych!) i w chwilach słabości, po prostu wybrać coś z listy. Bieganie jest jedną z tych przyjemności, ale nie będę śmigał za każdym razem jak pomyślę o jedzeniu :-).
Rozumiem :).
Dobrze byłoby sprawdzić jak z tymi kcal i z białkiem, bo to trudno ocenić "na oko". Jak u Ciebie ze śniadaniem?

Nie napisałeś, jaki styl życia prowadziłeś wcześniej - może próbujesz wprowadzić za dużo zmian na raz?
[url=http://runmania.com/rlog/?u=PinUpGirl][img]http://runmania.com/f/f7c2c3e8ea675093ff0011c7b9248496.gif[/img][/url]
martin21011
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zacznij sie ruszac a organizm sam wymusi diete i czekolady slodyczy bedzie coraz mniej...pozdro
mariusz
radjin
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

martin ma racje, sam sie objadalem batonikami i drożdzówkami, a od kiedy zacząłem biegac organizm przestał domagac sie cukru, dorzuciłem sobie jeszcze pompki i rozciąganie
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kurcze, poradźcie coś co robić by sie nie obzerać wogóle kiedy sie odstawiło papierosy (24h bez fajki)
vrs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jem jabłka, pomidory, cokolwiek :oczko: Poza tym nie po to biegam żeby się z czymś ograniczać, nadwagi nigdy dużej nie miałem. Najgorsze BMI było w górnej granicy wagi prawidłowej.

Organizm ostatnio sam się przekonał że 2-3 piwka wieczorem = masakra podczas biegania rano :bum: . Jeden taki numer i wieczorkiem jakoś nie mam ochoty na chipsy czy piwko :). Po co potem mam walczyć z całą chemią wychodzącą podczas biegu. Poza tym dobrym sposobem jest nie posiadanie tego typu rzeczy w domu. Ostatnio strasznie chciało mi się napić piwka ale że nie było to piłem wodę... jak koń :hahaha:
Michał

10km 58'03'' - 2009-10-04 -> 52'01'' - 2009-11-11
Teraz dopiero się zacznie...
elizakop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

..
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 17:43 przez elizakop, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin-ek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tez sadze, ze lepiej jest czasem sobie pofolgowac, bo inaczej strasznie sie stresujesz i nie myslisz o niczym innym, tylko o tych slodyczach (czy schabowym z mloda kapusta) ktore bys zjadl. Lepiej zjesc, odstresowac sie, a potem isc to odrobic w polu :bleble:
Schudnąć bez wysiłku...się nie da!
ODPOWIEDZ