Dziś mija 2 tygodnie i mam dość..
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
A ja biegam już trzeci miesiąc wstaję w tygodniu o 5.30 biorę czołówkę i lecę do lasu zrobić 4km. W sobotę i niedziele robię po 7km.
Czasem nie chce mi się wstać ale jakoś sie mobilizuję i jak narazie przez prawie trzy miesiące nie biegalem może trzy razy.
Mam oczywiście bóle w łydkach ale przy wadze 102kg i wzroscie 176 mam jeszcze sporo do zrobienia.
I tak mam już 15kg mniej.
Więc marudzenie że to ze tamto nic nie da - jak sie nie ma silnej woli i determinacji to nikt nic na to nie poradzi, a zmusic się nie da.
Mależy dorosnąć do tego aby sobie obrać cel i do niego dażyć, mimo przeciwieństw losu.
Czasem nie chce mi się wstać ale jakoś sie mobilizuję i jak narazie przez prawie trzy miesiące nie biegalem może trzy razy.
Mam oczywiście bóle w łydkach ale przy wadze 102kg i wzroscie 176 mam jeszcze sporo do zrobienia.
I tak mam już 15kg mniej.
Więc marudzenie że to ze tamto nic nie da - jak sie nie ma silnej woli i determinacji to nikt nic na to nie poradzi, a zmusic się nie da.
Mależy dorosnąć do tego aby sobie obrać cel i do niego dażyć, mimo przeciwieństw losu.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Jober26, proszę, przeginaszjober26 pisze:Dr Larry McCleary... ...gdy jestem przeziębiony.

Zmieniło to dopiero osadnictwo i budowanie wsi i miast, które zaczęło następować np. na ziemiach polskich 1000-1500 lat temu. My żyjemy teraz w sposób całkowicie sprzeczny z tym, w jakim rozwijał się człowiek przez kilkadziesiąt tysięcy lat.
Na przykład w Europie człowiek pojawił się ok. 40 tys. lat temu (patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82owiek_rozumny)
Czy Ty twierdzisz, że uszkodzisz sobie mózg biegając dokładnie tak, jak robili to przez 36.5 tysiąca lat Twoi europejscy przodkowie ? A może Pan Larry McCleary potrzebuje przyciągnąć trochę grantów i musi pisać takie głupoty ?
krunner
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Bieganie dla 99% obecnych tu forumowiczów daje takie same korzyści niezależnie od pogody, pory roku, opryszczki (gdziekolwiek by ona nie była), kryzysu ekonomicznego czy czegokolwiek innego. Problem w tym, że 99% to nie 100%jober26 pisze:Nie wiem jakie korzyści ma mi dać bieganie w deszczu, czy w mrozie w momencie, gdy jestem przeziębiony.

- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Szanowni forumowicze!
A może to jest prowokacja kolegi ( jober26) i tu chodzi o to abyśmy się uzewnetrzniali i pokazywali swoje negatywne emocje względem jego osoby,a on w tym czasie pokonuje rześko 25 km na treningu śmiejąc nam się w twarz,tę prowokację powinien sprawdzić pierwszy śledczy RP,A.Macierewicz.
A może to jest prowokacja kolegi ( jober26) i tu chodzi o to abyśmy się uzewnetrzniali i pokazywali swoje negatywne emocje względem jego osoby,a on w tym czasie pokonuje rześko 25 km na treningu śmiejąc nam się w twarz,tę prowokację powinien sprawdzić pierwszy śledczy RP,A.Macierewicz.
Dajcie spokoj jak sie Antek weźmie za śledztwo to zaraz zacznie powstawać mnostwo komisji potem setki raportow, różnokolorowych ksiąg a na koncu i tak juz nikt nie bedzie pamietal w czym byl problem 

-
- Rozgrzewający Się
kunner mam pytanie do Ciebie:
1. Czy zdarzyło Ci się usłyszeć kiedykolwiek Gołotę w wywiadzie?
2. Czy widziałeś wywiady z Muhamedem Ali w trakcie kariery bokserskiej i po?
3. Czy zechcesz wziąć pod uwagę, że obecnie średnia długość życia to 70-80 lat, podczas gdy w czasach które opisujesz średnia długość życia wynosiła 18-20 lat?
A więc mówisz kunner, że człowiek przez dziesiątki tysięcy lat miał się dobrze bo latał po lesie za zwierzyną, walczył z plemionami, uciekał przed wrogiem, pożarem lasu.. krótko mówiąc ciągle biegał - jak twierdzisz. Stąd wnioskujesz, że badania dr Larrego McCleary to głupoty napisane dla kilku grantów. W końcu Ty wiesz lepiej bo opisujesz nam dzieje, w których średnia życia to 18-20 lat
. A dr Larry dokonuje badań i poszukuje przyczyn chorób mózgu w wieku starczym. Po czym piszesz zdanie, które można by użyć przeciw Tobie, bo skoro my żyjemy teraz w sposób całkowicie sprzeczny z tym, w jakim rozwijał się człowiek przez kilkadziesiąt tysięcy lat i w związku z tym żyjemy średnio 60 lat dłużej ( czyli jakieś 300% dłużej ) to wnioskując na podstawie twoich badań nie należy biegać, by żyć dłużej
.
A teraz już całkiem poważnie. Zostawmy ten temat. To forum o bieganiu. Kto chce poczytać o mózgu, to pozycja i autor zostali podani. Nie ciągnijmy tego dalej, a Ty kunner nie wygłupiaj się wywodami, bo w Polsce to ludzie są już tacy najmądrzejsi, że lepiej wiedzą od doktorów, profesorów, a jakoś w świecie nadal jesteśmy w tyle.
1. Czy zdarzyło Ci się usłyszeć kiedykolwiek Gołotę w wywiadzie?
3. Czy zechcesz wziąć pod uwagę, że obecnie średnia długość życia to 70-80 lat, podczas gdy w czasach które opisujesz średnia długość życia wynosiła 18-20 lat?
A więc mówisz kunner, że człowiek przez dziesiątki tysięcy lat miał się dobrze bo latał po lesie za zwierzyną, walczył z plemionami, uciekał przed wrogiem, pożarem lasu.. krótko mówiąc ciągle biegał - jak twierdzisz. Stąd wnioskujesz, że badania dr Larrego McCleary to głupoty napisane dla kilku grantów. W końcu Ty wiesz lepiej bo opisujesz nam dzieje, w których średnia życia to 18-20 lat

A teraz już całkiem poważnie. Zostawmy ten temat. To forum o bieganiu. Kto chce poczytać o mózgu, to pozycja i autor zostali podani. Nie ciągnijmy tego dalej, a Ty kunner nie wygłupiaj się wywodami, bo w Polsce to ludzie są już tacy najmądrzejsi, że lepiej wiedzą od doktorów, profesorów, a jakoś w świecie nadal jesteśmy w tyle.
-
- Rozgrzewający Się
Tak tak chcę was leniuszki przetrzymać przed monitorami, by zrobić sobie nad wami przewagęmariod pisze:Szanowni forumowicze!

Biegam od poniedziałku po krótkiej przerwie. Jutro planowo 30 min biegu. Pozdrawiam
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
jober26 -->
ad 1. Nie każdy musi umieć i lubić udzielać wywiadów. To się bardziej wiąże z inteligencją, a nie uszkodzeniem mózgu.
ad 2. Jan Paweł II też miał chorobę Parkinsona, a nie biegał i nie parał się boksem
.
ad 3. Tak znaczące zwiększenie długości życia nie wynika z tego, że kiedyś ludzie żyli znacznie krócej, tylko z dużej śmiertelności dzieci i śmierci z powodu chorób, na które nie było lekarstwa.
Jeśli weźmiemy 4 ludzi z paleolitu, dwóch zmarłych w wieku 60 lat i dwoje dzieci zmarłych przy porodzie, to ich średnia wieku wynosi 30 lat.
Fakt, że kiedyś zwykłe złamanie kości czy stosunkowo niegroźna rana mogła spowodować śmierć, ale wśród dzisiejszych nielicznych społeczności łowców-zbieraczy 60 latek nie jest wcale rzadkością.
Dziś już biegałem, więc mogę sobie popisać
.
ad 1. Nie każdy musi umieć i lubić udzielać wywiadów. To się bardziej wiąże z inteligencją, a nie uszkodzeniem mózgu.
ad 2. Jan Paweł II też miał chorobę Parkinsona, a nie biegał i nie parał się boksem

ad 3. Tak znaczące zwiększenie długości życia nie wynika z tego, że kiedyś ludzie żyli znacznie krócej, tylko z dużej śmiertelności dzieci i śmierci z powodu chorób, na które nie było lekarstwa.
Jeśli weźmiemy 4 ludzi z paleolitu, dwóch zmarłych w wieku 60 lat i dwoje dzieci zmarłych przy porodzie, to ich średnia wieku wynosi 30 lat.
Fakt, że kiedyś zwykłe złamanie kości czy stosunkowo niegroźna rana mogła spowodować śmierć, ale wśród dzisiejszych nielicznych społeczności łowców-zbieraczy 60 latek nie jest wcale rzadkością.
Dziś już biegałem, więc mogę sobie popisać

The faster you are, the slower life goes by.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ciekawe czy sobie nie uszkodziłeś mózgu?klosiu pisze: Dziś już biegałem

- krunner
- Zaprawiony W Bojach
Jober26, proszę, mylisz boks na poziomie wyczynowym z bieganiem ? Czy w mojej wypowiedzi nawiązałem w którymś zdaniu do boksu ?jober26 pisze:1. Czy zdarzyło Ci się usłyszeć kiedykolwiek Gołotę w wywiadzie?

Tak, to jest ciekawy kontrargument. Też dałoby go się obalić, np. przedstawiając wzrost średniej długości życia w opisywanym okresie. Poza tym to że średnia długość życia była 18, to nie znaczy, że w populacji nie było tysięcy 40 i 50 latków. Ale spoko, odpuśćmy, to forum o bieganiu. Wśród profesorów i doktorów też jest cała masa ludzi hmmm... kontrowersyjnych i niewiarygodnych. Gdzieś słyszałem, że ok. 90% publikacji naukowych nadaje się wyłącznie na makulaturę.jober26 pisze:3. Czy zechcesz wziąć pod uwagę, że obecnie średnia długość życia to 70-80 lat, podczas gdy w czasach które opisujesz średnia długość życia wynosiła 18-20 lat?
Moim zdaniem podpuszczasz, lubisz prowokacje. Nie chcesz, nie biegaj.
krunner
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
Niee, dlaczego ? Podyskutować zawsze można xD Przy okazji dowiedziałem się kiedy udomowiono konia xD
krunner
krunner