Start!
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich !
Od dwóch tygodni biegam regularnie.. i jeśli ktoś mi powie.. " NIE DASZ RADY" to odrazu moge się zaśmiać w twarz.. bo jeśli ktoś chce to można.
Nie potrzeba specjalnych treningów, żeby przebiec 30 minut ciągle.. ja po 4 treningach biegania po 10 - 15 minut.
Postanowiłam się przełamać.. i biegać, biegać.. ile wlezie,aż nie padne.
To leży w psychice.. ;D
Dlatego trzymać kciuki.. ;D za was też wszystkich trzymam. ;D
Od dwóch tygodni biegam regularnie.. i jeśli ktoś mi powie.. " NIE DASZ RADY" to odrazu moge się zaśmiać w twarz.. bo jeśli ktoś chce to można.
Nie potrzeba specjalnych treningów, żeby przebiec 30 minut ciągle.. ja po 4 treningach biegania po 10 - 15 minut.
To leży w psychice.. ;D
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.."
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Kiniaa pisze:Witam wszystkich !
To leży w psychice.. ;D
Gratuluję zapału

Pamiętaj jednak, że:
No i z tym, że nie trzeba żadnych planów i treningów żeby biegać 30 minut to wiedz, że każdy jest inny. Super, że u Ciebie poszło to tak łatwo i przyjemnie. Jednak nie każdy tak może.Charakter to umiejętność realizowania postanowień długo po tym, jak opadł już entuzjazm, z jakim je powziąłeś - Robert Cavett
Bieganie aż do padnięcia? Nie polecam

Pozdrawiam i powodzenia

- Boberek_21
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1g16m38s
Post napisany pod wpływem skoku endorfin po biegu?
:):)
Ja też 30 minut przebiegłam szybko bez planu treningowego - ale tak jak mały napisał nie kazdy tak może.
Co więcej chcąc biegać szybciej, dłużej i lepiej warto sięgnąć po plan treningowy - inaczej szybko możemy sobie krzywdę zrobić tak samo biegając złą techniką.
Tak czy inaczej wytrwałości życzę

Ja też 30 minut przebiegłam szybko bez planu treningowego - ale tak jak mały napisał nie kazdy tak może.
Co więcej chcąc biegać szybciej, dłużej i lepiej warto sięgnąć po plan treningowy - inaczej szybko możemy sobie krzywdę zrobić tak samo biegając złą techniką.
Tak czy inaczej wytrwałości życzę

Powiedz mi że coś jest niemożliwe a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz!
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
Moje ENDOMONDO
Blogowo
Komentarze do moich wypocin
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Boberek_21 pisze:Post napisany pod wpływem skoku endorfin po biegu?:):)
Dokładnie o tym samym pomyślałem jak przeczytałem ten post

- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Uwierz że to możliwe - ja częściej biegam przed snem niż po przebudzeniu.maly89 pisze:Boberek_21 pisze:Post napisany pod wpływem skoku endorfin po biegu?:):)
Dokładnie o tym samym pomyślałem jak przeczytałem ten postTylko godzina trochę nie za bardzo mi pasowała jak na "zaraz po biegu"
![]()
![]()
-
- Rozgrzewający Się
Chyba jakaś radość jeszcze we mnie siedziała.. i siedzi do teraz. ;DBoberek_21 pisze:Post napisany pod wpływem skoku endorfin po biegu?:):)
Bo biegam między godzinami 19.00-21.00 .. jakoś najlepiej pasują mi te godziny.. nie lubie biegać rano.
Dzięki dzięki ; )maly89 pisze:
Gratuluję zapałuOby trwał jak najdłużej
Pamiętaj jednak, że:
No i z tym, że nie trzeba żadnych planów i treningów żeby biegać 30 minut to wiedz, że każdy jest inny. Super, że u Ciebie poszło to tak łatwo i przyjemnie. Jednak nie każdy tak może.Charakter to umiejętność realizowania postanowień długo po tym, jak opadł już entuzjazm, z jakim je powziąłeś - Robert Cavett
Bieganie aż do padnięcia? Nie polecamPo kilku takich upadkach można już nie mieć ochoty się podnosić :P
Pozdrawiam i powodzenia
Cóż może u mnie poszło łatwo bo jeszcze jakiś rok temu trenowałam piłke ręczną, zrezygnowałam z przyczyn oczywistych (kontuzja), ale postanowiłam wrócić przynajmniej do biegania no i wypadałoby zrzucic pare kilo.. ;D
ZAPAMIĘTAM TEN CYTAT ! ;D przyda się jak nie będę miała sił na więcej.Charakter to umiejętność realizowania postanowień długo po tym, jak opadł już entuzjazm, z jakim je powziąłeś - Robert Cavett
Dzięki i wam też zycze powodzenia.. ;D
-
- Zaprawiony W Bojach
Znając życie po kilku tygodniach/miesiącach biegania bez planów, sięgniesz po jakiś 
Poza tym poczytaj troche na forum o początkach z bieganiem i dowiesz się, że na początku trzeba spokojnie i powoli, byle czas treningu wydłużać.
Tyle odemnie.
Powodzenia i nie odpuszczaj

Poza tym poczytaj troche na forum o początkach z bieganiem i dowiesz się, że na początku trzeba spokojnie i powoli, byle czas treningu wydłużać.
Tyle odemnie.
Powodzenia i nie odpuszczaj

-
- Rozgrzewający Się
Pewnie sięgne po jakiś plan. ;D
Na razie zaczynam od podstaw ; ) a potem kto wie.. może jakieś zawody biegowe, a potem półmaratow.
w sumie wszystko jest możliwe.
Na razie zaczynam od podstaw ; ) a potem kto wie.. może jakieś zawody biegowe, a potem półmaratow.
w sumie wszystko jest możliwe.
nie odpuszcze.. ;D na razie nie ma szans.Mar.co pisze: Powodzenia i nie odpuszczaj
- maciek75
- Stary Wyga
-
- Rozgrzewający Się
bylebym się zbyt szybko nie zniechęciła..;D najtrudniej to przetrwa kryzys.. który powoli łapie, ale.. kto jak nie ja. ;D
-
- Rozgrzewający Się
Motywacja jest.. ;D trzeba mieć też dobre nastawienie psychiczne.. ;Demilian pisze:Najważniejsze to mieć motywację do biegania, a najlepiej osobę towarzyszącą : http://toster.pl/tost/247794 :D
a osoba towarzysząca jest.. pies. ; ) jak na razie nie ma chętnych.. ;/
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie ma osoby towarzyszącej? To bardzo dobrze! Po pierwsze możesz wychodzić na trening kiedy masz ochotę i nie oglądać się na innych
Ponadto możesz biec takim tempem na jakie masz akurat ochotę! Nikt Cię nie pogania, nikt Cię nie spowalnia. Same zalety
I jeszcze można sobie myślami odlecieć hen daleko 

-
- Rozgrzewający Się
True! Nie lubie biegać z kimś.. bo trzeba mieć to samo tempo, albo trzeba słuchać gadania tej osoby... co jest czasem sami przyznacie denerwujące szczególnie gdy chce człowiek coś przemyśleć.. ;pmaly89 pisze:Nie ma osoby towarzyszącej? To bardzo dobrze! Po pierwsze możesz wychodzić na trening kiedy masz ochotę i nie oglądać się na innychPonadto możesz biec takim tempem na jakie masz akurat ochotę! Nikt Cię nie pogania, nikt Cię nie spowalnia. Same zalety
I jeszcze można sobie myślami odlecieć hen daleko
Ja wole biegać sama.. biore psa i przy okazji on ma frajde bo biega przez godzine puszczony,a ja mam zaliczony wieczorny spacer z psem. ;D
Do tego słuchawki na uszy.. i jest idealnie ;D