chreasy pisze: ↑19 paź 2021, 22:09
Jak wyjdzie VV3 to też zapewne kupisz .....
nie sądzę, VV2 i grita x sobie odpuściłem.
chreasy pisze: ↑19 paź 2021, 22:09Polar raczej już nie powtórzy sukcesu v800. Będą dalej klepać coraz to nowe zegarki a o starym ciepłym moczem oleją a wystarczy softwarowo udoskonalić, vv => vv2
czego nie rozumiesz? Normalna polityka firmy zachęcania do kupienia nowego zegarka. Mają zbankrutować byle tylko klient był zadowolony? Kto by kupił nowy, jakby stary miał to samo.
chreasy pisze: ↑19 paź 2021, 22:09Te f-cje polarowe Nightly Recharge / Training Load Pro / Test ortostatyczny etc oddają jako tako odzwierciedlenie w realu ? czy raczej pierdółki gadżetowe, podobnie jak w garminach, chodź tam to już jest większa masakra niż u polara
Jako tako oddają. Znaczy, na pewno są powtarzalne, a nie przypadkowe. Inna sprawa na ile to potrzebne.
Nightly Recharge - zerkam codziennie co pokazuje zegarek, więc można powiedzieć korzystam. Gdy coś się dzieje z organizmem, zegarek to wyłapuje. Nie uzależniam tego wskaźnika od treningu.
Training Load Pro - to prosty kalkulator który dba byśmy za szybko nie zwiększali odciążenia treningowego(30dni/7dni), na mnie to działa motywująco gdy widzę regress
Znaczy też na to zerkam.
Test ortostatyczny - swego czasu kilka miesięcy robiłem go codziennie. Dużo wtedy biegałem, to chciałem sprawdzić czy dojdę do przeciążenia organizmu. Nie doszedłem. Już mi się nie chce jego robić, mało biegam ostatnio, zerkam na Nightly Recharge. Ten test czasem dziwnie się zachowywał. Ciężko się wstawało, mięśnie bolą, a test wychodził pozytywnie. Innym razem wychodził źle pomimo dobrego samopoczucia. Jak zwiększę znacząco treningi to zacznę go ponownie robić,
Ostatnio mam kryzys psychiczny z motywacją do pójścia biegać. Po części dlatego kupiłem nowego Polara. Lubię testować zegarki, i na pewno na jakiś czas ta motywacja podziała.
Odnośnie nowego Grita, to niestety ale mam wrażenie że dotyk działa gorzej niż w VV. W starym VV nie miałem do tego żadnych zastrzeżeń. Działa szybko i płynnie.
A tutaj coś jest skopane. Niby działa ale jakoś tak gorzej.
Wydaje mi się że jest zaimplementowany jakiś oszczędzacz baterii. Przez co, zegarek dopiero po kilku pociągnięciach i kilku sekundach reaguje na dotyk tak jak VV robi to od razu.
Przez to szkło, jest tak jakby mniej czuły. Trzeba bardziej precyzyjniej robić pociągnięcia. Ma się wrażenie że procek nie wyrabia, ale na przyciski działa błyskawicznie więc to nie to.
Trudno mi to opisać, nowy użytkownik nie zwróci na to uwagi. Będzie myślał że to normalne, mnie to drażni.