Na moje potrzeby, bateria jest Ok. Nigdy nic pow. maratonu nie biegam i nie siedzę w szałasie bez dostępu do gniazdka.Amadeusz pisze: ↑18 sty 2022, 21:03 Kompletny strzał ale obstawiam że to może być błąd w instrukcji - przeglądając recenzje wszystkie ekrany które na Fenixach mają białe tło (np. nowy Stamina) w Epixie są czarne - tutaj przykład: https://www.dcrainmaker.com/2022/01/gar ... eview.html (PS. Zdjęcie gdzie Garmin jest obok Corosa przedstawia chyba Fenixa 7 a nie Epixa - ma szary, a nie czerwony klawisz "start").
Dodajmy do tego większą bateriożerność OLEDa (i szybsze zużycie diod) przy wysokim podświetleniu, w zegarku który już teraz nie zachwyca baterią, i moja (może nietrafiona) diagnoza jest taka że Garmin wywalił opcję wyboru tła.
Garmin Fenix 7
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
tak dostałem już wczoraj.
ale jeszcze biegałem z 310XT a dzisiaj off od biegania.
jutro dam zna, lecę trening na moc na appke stryda a w niedziele postestuję tą staminę na natywnym garminie.
wszystko świetnie, ale !@#$% mnie ten szafir.
mam 7X solar sapphire, czyli ten najwyższy.
w Corosie miałem ten sam dual GPS, czy tez raczej garmin ma teraz to samo co ma Coros (mediatek) zamiast sonego, więc też sobie porównam.
a i baterię tez
ale jeszcze biegałem z 310XT a dzisiaj off od biegania.
jutro dam zna, lecę trening na moc na appke stryda a w niedziele postestuję tą staminę na natywnym garminie.
wszystko świetnie, ale !@#$% mnie ten szafir.
mam 7X solar sapphire, czyli ten najwyższy.
w Corosie miałem ten sam dual GPS, czy tez raczej garmin ma teraz to samo co ma Coros (mediatek) zamiast sonego, więc też sobie porównam.
a i baterię tez
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Biegł w lesie?
Mój 735 na otwartej przestrzeni też ma zajebisty ślad.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
Z tym śladem GPS to ponoć prawda, nie pamiętam w której recenzji (chyba The Run Testers) gość pokazywał dane GPSa gdzie jest "martwa strefa" i ślad odjeżdża kilkadziesiąt metrów w bok na każdym testowanym zegarku, zaś Epix to pierwszy zegarek który śledzi wzdłuż ulicy jak należy. W każdej większej recenzji wspominane jest też rzeczywiście lepszy GPS i czujnik tętna względem poprzedników.
Mnie bardziej interesuje jak F7 radzi sobie z tempem chwilowym, niestety pomimo wielkiej miłości do mojego F6Pro muszę przyznać że wystarczy trochę drzew i absolutnie nie da się trenować krótkich interwałów, bo tempo kompletnie świruje.
Mnie bardziej interesuje jak F7 radzi sobie z tempem chwilowym, niestety pomimo wielkiej miłości do mojego F6Pro muszę przyznać że wystarczy trochę drzew i absolutnie nie da się trenować krótkich interwałów, bo tempo kompletnie świruje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jakie to są krótkie interwały i czemu nie da się ich trenować?Amadeusz pisze: ↑21 sty 2022, 10:31 Z tym śladem GPS to ponoć prawda, nie pamiętam w której recenzji (chyba The Run Testers) gość pokazywał dane GPSa gdzie jest "martwa strefa" i ślad odjeżdża kilkadziesiąt metrów w bok na każdym testowanym zegarku, zaś Epix to pierwszy zegarek który śledzi wzdłuż ulicy jak należy. W każdej większej recenzji wspominane jest też rzeczywiście lepszy GPS i czujnik tętna względem poprzedników.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2022, 10:49 przez Siedlak1975, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Krotkie interwaly najlepiej trenowac na odcinek/czas, a nie tempo.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Po pierwszych biegach GPS dużo ładniej się układa w porównaniu do F5XPlus. Testowałem też ze znajomym który ma multi-band GPS (Sapphire) - ślady mieliśmy praktycznie identyczne. Więc tutaj multi-band tak jak pisał DCR dużej różnicy nie robi.
Najbardziej cieszę się z latarki Na ZUK nie będę musiał brać czerwonego obowiązkowego światełka :D
Najbardziej cieszę się z latarki Na ZUK nie będę musiał brać czerwonego obowiązkowego światełka :D
-
- Zaprawiony W Bojach
Prosta sytuacja - mam interwały 400m, tempo docelowe 3:45. Zaczynam, Garmin twierdzi że biegnę 5:50 (chociaż ja wiem że jestem zbliżony do docelowego tempa) po czym po 150-200m GPS załapuje lokalizację i "nadgania" (i chwilowo twierdzi że zasuwam 2:30, chociaż nie jestem do tego fizycznie zdolny), chociaż ja ciągle biegnę jednostajnym tempem. Zanim w ogóle zdołam dostosować tempo do tego co pokazuje mi zegarek, interwał się kończy.Siedlak1975 pisze: ↑21 sty 2022, 10:48 Jakie to są krótkie interwały i czemu nie da się ich trenować?
Na otwartych terenach nie ma takich cyrków, ale w lesie dzieje się to notorycznie. Dlatego "nie da" się biegać krótkich interwałów w trudnym (dla GPSu) terenie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma takiego GPS który ci to zmierzy. Na tysiączkach się lubi rozjechać a co dopiero na 400m.Amadeusz pisze: ↑21 sty 2022, 12:45Prosta sytuacja - mam interwały 400m, tempo docelowe 3:45. Zaczynam, Garmin twierdzi że biegnę 5:50 (chociaż ja wiem że jestem zbliżony do docelowego tempa) po czym po 150-200m GPS załapuje lokalizację i "nadgania" (i chwilowo twierdzi że zasuwam 2:30, chociaż nie jestem do tego fizycznie zdolny), chociaż ja ciągle biegnę jednostajnym tempem. Zanim w ogóle zdołam dostosować tempo do tego co pokazuje mi zegarek, interwał się kończy.Siedlak1975 pisze: ↑21 sty 2022, 10:48 Jakie to są krótkie interwały i czemu nie da się ich trenować?
Na otwartych terenach nie ma takich cyrków, ale w lesie dzieje się to notorycznie. Dlatego "nie da" się biegać krótkich interwałów w trudnym (dla GPSu) terenie.
Ciśniesz na wyczucie i tyle.
-
- Zaprawiony W Bojach
I nie ma czegoś takie jak tempo chwilowe.
Co to jest?
Co to jest?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40:56
- Życiówka w maratonie: 03:17:51
Pewnie kolega ustawia na ekranie tempo.
Znacznie lepiej jest ustawić tempo okrążenia i lapować ręcznie lub stworzyć trening z odpowiednimi odcinkami .
Ja tak robię w moim 945 i wychodzi to naprawdę dobrze.
Znacznie lepiej jest ustawić tempo okrążenia i lapować ręcznie lub stworzyć trening z odpowiednimi odcinkami .
Ja tak robię w moim 945 i wychodzi to naprawdę dobrze.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
bateria 4 tygodnie trzyma
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974