Polar M400

pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja p...ole następny, co nie umie czytać ze zrozumieniem...
Sacre pisze:1. Ile czasu ładuje się zegarek ? I czy przez gniazdko sieciowe szybciej się ładuje ? Bo np smartphon szybciej się ładuje, bo jest inne napięcie a przy tym bateria w smartphonie nie pada tak szybko.
Ładuje się tyle ile potrzebuje. Podłączony do gniazda sieciowego prądowego naładuje się szybciej o ile ładowarka będzie podawała większy prąd niż gniazdo USB. Inny jest prąd, bo napięcie jest to samo - idź dziecko do szkoły na lekcje fizyki.

Polar FlowSync nie działa na Linuksie i to załatwia odpowiedzi na pozostałe pytania.
Przeczytaj to co jest pod tym linkiem http://www.polar.com/e_manuals/M400/Pol ... al_Polski/. Najlepiej tak ze 3 razy i potem wróć z ewentualnymi pytaniami.
Czy jest możliwość przesłania danych z m400 do PPT5 ?
Nie
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
New Balance but biegowy
mondpas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polar dał mi cynk, że od 2 w nocy będzie coś aktualizował w Polar Flow
i do 9 rano nie będzie działała synchronizacja.

Zalecane jest porobienie screenów ze wszystkich treningów lub przepisanie na kartkę wszystkich danych bo jeśli coś ucieknie to będzie można wszystko ponownie wpisać ręcznie :hejhej:
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

mondpas pisze:Polar dał mi cynk, że od 2 w nocy będzie coś aktualizował w Polar Flow

Zalecane jest porobienie screenów ze wszystkich treningów lub przepisanie na kartkę wszystkich danych bo jeśli coś ucieknie to będzie można wszystko ponownie wpisać ręcznie :hejhej:
mondpas pisze:Polar dał mi cynk, że od 2 w nocy będzie coś aktualizował w Polar Flow

Ja sie o polar flow nie martwię, bo wszystkie treny przerzucam na endo sukcesywnie :ble: tworząc sobie darmową kopię zapasową. I mam kijowy serwis polarowy w ... :bum: .
Wczoraj zajrzałam na statystyki jakie są w postępach i tak idiotycznych zestawień to ja nie widziałam. Mnie interesują kmy, średnia tempo, czas spędzony na poszczególnych dyscyplinach w poszczególnych miesiącach czy latach moich treningów. Nie doszukałam się, jak takie dane można na polarze wyświetlić, więc serwis jest dla mnie bezużyteczny. Prędkości na poszczegónych kmach przy treningu też nie wyświetla wykresowo-skokowo(endo i inne sports trackery), tylko w tabelce podając suche dane, a potem szukaj najlepszego i najgorszego kma, kiedy w kolumnie pt. Dotychczasowy dystans widzę podwojony kilometraż...bossssssssssze, co oni za testerów mają.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Testerów jak to testerów - pewnie większość błędów wyłapali. Zastanawiają mnie jednak ich PMowie, którzy takie babole przepuszczają...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

SenioriT pisze:Chyba nikomu nie działa synchronizacja M400 na XP - jest tylko możliwe przeglądanie.
nie zauważyłam żadnych problemów na xp (właściwie lastxp), na innych wersjach windowsa nie sprawdzałam, na debianie na razie nie sprawdzałam.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

pehop pisze:Ja p...ole następny, co nie umie czytać ze zrozumieniem...
Sacre pisze:1. Ile czasu ładuje się zegarek ? I czy przez gniazdko sieciowe szybciej się ładuje ? Bo np smartphon szybciej się ładuje, bo jest inne napięcie a przy tym bateria w smartphonie nie pada tak szybko.
Ładuje się tyle ile potrzebuje. Podłączony do gniazda sieciowego prądowego naładuje się szybciej o ile ładowarka będzie podawała większy prąd niż gniazdo USB. Inny jest prąd, bo napięcie jest to samo - idź dziecko do szkoły na lekcje fizyki.

Polar FlowSync nie działa na Linuksie i to załatwia odpowiedzi na pozostałe pytania.
Przeczytaj to co jest pod tym linkiem http://www.polar.com/e_manuals/M400/Pol ... al_Polski/. Najlepiej tak ze 3 razy i potem wróć z ewentualnymi pytaniami.
Czy jest możliwość przesłania danych z m400 do PPT5 ?
Nie
Dzięki manuale mam już pobrane na dysk. :)

I co dało by się coś zdziałać aby działa synchronizacja na linuks'ie mint ? Bo aplikacja działa poprzez wine. Czy trzeba czekać do jutra do 09h00, może coś zatrybi wtedy i u mnie ?

A ja wszystkie treningi spisuje offline, do dziennika treningowego 1.2 K. Różyckiego ;p
SenioriT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na Windows XP nie działa synchronizacja. Również przesył treningu przez wiele tabletów nie jest możliwy. Modele na których to działa są wyszczególnione. U mnie na tablecie Lenovo nie ma kompatybilności. " Nie można ze względu na błędny kod lub klucz". Może po 15-tym coś zmienią na korzyść ???
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak to możliwe że zegarek rs400 wyłapuje tętno z paska m400 ?
włączyłem oba zegarki, na obu było takie samo tętno
Czy to jest kodowane ? Na zawodach ktoś może wyłapać moje tętno ?
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Po to w ustawieniach masz opcje połączenie z innym urządzeniem, abyś mógł połączyć zegarek ze swoim paskiem HR, nie ma możliwości złapania tętna z czyjegoś paska. No chyba ze zegarek jest popsuty, ale zakładam ze nie jest :)
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Po to w ustawieniach masz opcje połączenie z innym urządzeniem, abyś mógł połączyć zegarek ze swoim paskiem HR, nie ma możliwości złapania tętna z czyjegoś paska. No chyba ze zegarek jest popsuty, ale zakładam ze nie jest :)
Źle zrozumiałeś, w rs400 nie można dodawać nowych pasków i zegarek wyłapał puls z nowego paska od m400, pokazał puls taki sam jak w m400 w tym samym czasie. Dlaczego to jest możliwe ?

Tylko miałem założony ten nowy pasek od m400. Włączyłem rs400 i puls wyłapał bez problemu. A następnie włączyłem m400, to samo ;p

Na stronie polara można łączyć się że pasek od rs400 będzie działał z m400, odwrotnie również, jest współpraca tych technologi razem.

Synchronizuje na win7 x64 oczywiście, na linuksie mint dalej nie śmiga, nie wiem co można zrobić, dziwne, że polar FlowSync w wine działa, ale już synchronizacja nie.
A tutaj nowy update.
Nowy update.
Release Date: 15th of April, 2015
Version number: 1.4.0

Enhancements/Fixes

Stride sensor Bluetooth® Smart support. M400 is now compatible with Stride sensor Bluetooth® Smart and you can get a stride length and running cadence data for your runs.
AssistNow Offline service support. A-GPS provides data that tells your device the predicted positions of the GPS satellites. In practice this means the assisted GPS function speeds up the GPS fix in pre-training mode.
Zone Lock for Speed/Pace zones added.
Two-way sync improvements, now also current day's activity, general settings, and alarm are restored.
Count-down shorter for when you stop training recording.
New sport profiles available via Flow web service.
New training display items for manual and automatic laps available via Flow web service.
M400 resets during Phased Training started from Favorites, fixed.
M400 doesn't recognize non-wear, fixed.
Other minor bug fixes.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ciekawości sprawdziłem czy złapie fixa przy prędkości 20km/h zjeżdżając rowerem z górki, i złapa po kilkunastu sekundach bez problemu w mieście, to było w dodatku pierwsze złapanie satelit.

A następnie już przy większej prędkości, gdy wracałem do domu, prędkość około 25-30km/h zjeżdżając z górki, i złapał jeszcze szybciej, ponieważ już miał zafixowwany, bo biegałem. Tzn. złapał bez problemu przy takiej prędkości.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może ktoś przetłumaczyć/sprawdzić co zmieniają dane poprawki

Zone Lock for Speed/Pace zones added. - to już chyba było chyba że da się za pomocą przycisku zablokować jak tętno?

New training display items for manual and automatic laps available via Flow web service. - nie bardzo rozumiem co maja na myśli

czy ktoś sprawdzał już footpoda jak działa i czy działa może z niepolarowymi czujnikami (najlepiej adidas micoach)
tapczan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Generalnie są dwa rodzaje updatów które dzisiaj wyszły.

Updaty w Polar flow:
- nowe profile sportowe
- zone lock
- zmiany na tej głównej tablicy powiadomień
- w widoku treningu można teraz zaznaczać poszczególne okrążenia (ręczne i automatyczne). Wygląda to całkiem nieźle. Mógłby ktoś sprawdzić co z zaplanowanymi treningami?

Updaty w sofcie dla zegarka:
- footpod (choć martwi mnie że napisali że dla ludzi biegających wewnątrz. Mam nadzieję że będzie współpracował gdy jest sygnał GPS, a nie ignorował footpoda tak jak w nowych garminach). Powinno się też pojawić info o kadencji.
- A-GPS - to jest miłe zaskoczenie. Teraz przy synchronizacji po kablu zegarek będzie pobierał z sieci informacje o połozeniu satelit GPS. Powinien się poprawić czas synchronizacji.
- Zone Lock - Blokowanie strefy. Wydaje mi się że to już u mnie działało w takim kształcie o jakim piszą. Ale może dodali tu coś nowego.

---
New training display items for manual and automatic laps available via Flow web service.
Kliknij w polar flow na pojedyncze okrążenie/kilometr.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

tapczan pisze:Generalnie są dwa rodzaje updatów które dzisiaj wyszły.

---
Kliknij w polar flow na pojedyncze okrążenie/kilometr.
O ja Cię, no w końcu można pooglądać sobie autolapy i wyciągnąć z nich informacje z uwzględnieniem mapki :hej: . No i w kolumnie Dystans w momencie okrążenia nie jest podwojony :uuusmiech: .
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widzę że jest wybór sensora do odczytywania prędkości.

Ale dalej nie rozumiem jak zablokować tempo zone. czerwonym guzikiem dalej blokuje się tętno zone to jak podczas biegu zablokować tempo?
ODPOWIEDZ