Agnusia93 pisze:marcin9709 pisze:Ostatnio i ja zacząłem się zastanawiać nad zmianami technologicznymi. Chciałem do swojego Polara M400 dokupić Stryda, ale gdzieś mi się wyświetliła reklama Vantage M za tysiaka. W sumie cena nowego VM zbliżona do ceny Stryda. I tak się zastanawiam czy nie lepiej kupić zegarek. Ma ktoś porównanie dokładności GPS M400 z Vantage M?
Miałam m400 teraz mam VV. Ja różnicy nie widzę, jestem zadowolona z pomiarów.
Jeśli myślisz o zmianie tylko ze względu na GPS to chyba jednak lepszy stryd.
M400 ma zupełnie inny moduł GPS, znacznie starszy, próbkowanie jest ustawione na stałe, natomiast VM i VW mają nowsze moduły, dodatkowo opcję glonassa (nie wiem czy Mka ma, Vka na pewno), opcję ustawienia trzech trybów próbkowania.
Dokładność modułów GPS montowana w zegarkach nigdy nie będzie idealna i należy się z tym liczyć ze względu na miniaturyzację modułu, wielkość anteny, maksymalne ograniczenie energochłonności i wiele innych.
Jesli zalezy Ci na dokładnym tempie (całościowym i chwilowym) polecam zestaw PolarM430 + stryd, używam od prawie roku takiej konstelacji, wcześniej z M400 któremu ekran wyblakł ze starości i nie mam zastrzeżeń na żadnym treningu a GPS traktuję jako oznaczenie gdzie biegałam :D. Tempo idealne, bateria żyje tydzień i zero irytacji na interwałach