Polar M400

tapczan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na wibracji mi raczej nie zależy bo jak biegam to nie słucham muzyki a jeśli chodzi o trening interwałowy to dobrze by było zerknąć na czasy poszczególnych odcinków ale siedzieć i godzinami analizować treningów to raczej nie mam zamiaru
Na odcinki podzieli autolapem co 1km, przy interwałach wystaczy że nacisniesz przycisk na zegarku zaczynajac i konczac interwal i uzyskasz to o czym pisze brujeria. Po prostu na tę chwilę polar nie robi tego automatycznie, ale webowa apka polar flow dostarcza masę statystyk (więcej niż garmin connect). Ja czuję że to jest na tyle trywialna funkcjonalność że skoro Polar dodał obsługę interwałów tempowych, zapowiedział obsługę footpoda i powiadomień sms/mail z telefonu to i takie coś dołoży.

Być moze przekona Cię tez to że w polarze masz tryby na różne sporty. Np. jazda na rowerze czy pływanie. Garmin F220 ma tylko bieganie.
New Balance but biegowy
LukeDNB
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:27:37

Nieprzeczytany post

tapczan pisze: Garmin F220 ma tylko bieganie.
...Którą to aktywność można sobie zmienić na rower czy pływanie z poziomu platformy w 2 sekundy.
Jakie dodatkowe statystyki masz we Flow, jakich nie masz w Connect? Na pewno ilość czasu przebywania w danej strefie, ale czy coś jeszcze? Ja nic takiego nie widzę. A jak jest z opcją dodawania własnych, spersonalizowanych treningów. Dajmy na to, chce zrobić sobie 3km rozgrzewki, po 3 km chcę zrobić 3x1km po 4:20 na przerwie minutowej w truchcie, i na koniec rozluźnienie bez limitu dystansu, bo nie wiem jak dokładnie daleko odbiegnę od domu. Zrobisz coś takiego w polarze, bez dotykania zegarka? Raczej nie, natomiast z Garminem naciskasz tylko start na początku, i stop na końcu, a zegarek informuje cię dźwiękiem lub wibracją o tym, czy biegniesz za szybko, czy za wolno, i kiedy zaczynasz kolejny etap treningu. Wszystko polapowane jak należy, nie ma że się coś zapomniało, zagapiło, czy mamy wątpliwości "to było 5 powtórzeń czy 6". Słaby był ten twój test, albo zegarek ma ci robić za miernik kilometrów i kreślenie mapki na fejsa, a nie partnera w treningach. Wolę żeby mnie zegarek przerobił na 100m, ale zostawił głowę wolną na trening i "robienie swojego" niż zastanawianie się co mam zrobić.
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja wszystkie odcinki w interwałach lapują ręcznie i nie sprawia mi to najmniejszych problemwów...wtedy dokladnie wszystkie zakłądnae odcinki widać w polar flow
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra panowie mam kwaitek ktoś wie jak ponownie zsynchronizować trening, zachciało mi sie synchronizacji telefonem i teraz w polar flow mam czas i dystans ale nie mam śladu GPS, w telefonie i zegarku mam ślad. Jak wywale trening z polarflow to pewnie przy synchronizacji wywali mi też z zegarka i telfonu :wrr: . Ma ktoś jakis pomysł?
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie mam pojęcia jak to rozwiązać...daj poźniej znać jak sobie poradziłes
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:Dobra panowie mam kwaitek ktoś wie jak ponownie zsynchronizować trening, zachciało mi sie synchronizacji telefonem i teraz w polar flow mam czas i dystans ale nie mam śladu GPS, w telefonie i zegarku mam ślad. Jak wywale trening z polarflow to pewnie przy synchronizacji wywali mi też z zegarka i telfonu :wrr: . Ma ktoś jakis pomysł?
W jaki sposób możesz mieć ślad gps w zegarku skoro zegarek nie pokazuje przebytej trasy? Z flow możesz usuwać treningi, ważne żebyś nie usuwał z zegarka. Podłącz po prostu zegarek pod kompa, zsynchronizuj jeszcze raz i powinno być okej.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak nie pójdzie przez komórkę, to sytuację ratujesz przy pomocy kompa. Dobrze jest mieć zainstalowanego Bipolara - zawsze wtedy możesz gdzieś zaimportować .tcx i przy pomocy SyncMyTracks na komórce przepchnąć do Flow, jakby coś się już na serio skisiło...
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

witam,

od 2 tygodni latam sobie z m400 na ręku, ale wciąż nie udało mi się zrzucić treningów do polarflow. Z początku nie przejmowałem się problemem bo znałem jego przyczynę. Miałem zainstalowanego tylko linuksa, a flowsync z nim nie współparcuje (na wine też nie działa poprawnie). Dziś się spiłąłem i przeinstalowałem wszytsko od nowa i wgrałem windowsa vistę. Tu niestety pojawił się kolejny problem. Polar flow sync informuje, zę : "No internet connection. Make sure the computer is connected to the internet and try again.")

Połączenie z internetem jest. Wydaje (dawno w windowsie nie siedziałem) mi się, że udało mi się wyłączyć na chwilę firewalla i antywirusa (mogłby by blokować dostęp do sieci tej aplikacji), ale to również nie pomogło.

ktoś? coś? Jakieś pomysły? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Krzysiek
silenter79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52 min 43 sek

Nieprzeczytany post

Właśnie zacząłem testy po zakupie i mam pytanie:
1. Czy ktoś próbował sparwoać polar M400 z Nokia Lumią
2. Czy połączenie z kompem to tylko przez kabel?

Może pytania banalne ale wybaczcie
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:witam,

od 2 tygodni latam sobie z m400 na ręku, ale wciąż nie udało mi się zrzucić treningów do polarflow. Z początku nie przejmowałem się problemem bo znałem jego przyczynę. Miałem zainstalowanego tylko linuksa, a flowsync z nim nie współparcuje (na wine też nie działa poprawnie). Dziś się spiłąłem i przeinstalowałem wszytsko od nowa i wgrałem windowsa vistę. Tu niestety pojawił się kolejny problem. Polar flow sync informuje, zę : "No internet connection. Make sure the computer is connected to the internet and try again.")

Połączenie z internetem jest. Wydaje (dawno w windowsie nie siedziałem) mi się, że udało mi się wyłączyć na chwilę firewalla i antywirusa (mogłby by blokować dostęp do sieci tej aplikacji), ale to również nie pomogło.

ktoś? coś? Jakieś pomysły? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Problem rozwiązany. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie flowsync i poszło.
Krzysiek
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie zacząłem testy po zakupie i mam pytanie:
1. Czy ktoś próbował sparwoać polar M400 z Nokia Lumią
2. Czy połączenie z kompem to tylko przez kabel?

Może pytania banalne ale wybaczcie
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy
1.Nie da się, wp nie jest obsługiwany i nie ma planów wydania takiej aplikacji
2.Tak
silenter79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52 min 43 sek

Nieprzeczytany post

Dziękuję. Dziś za mną pierwszy trening - problem w tym złapania syganłu GPS w poprzednim zegarku patrz GARMIN trwało to ok 30 s tu 3 min.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wiem od czego to zależy, ale jest to bardzo ciekawe zjawisko. Prawie zawsze startuje z tego samego miejsca i czasami stojąc nie mogę złapać sygnału przez 2-3minuty, ale wystarczy że zacznę biegnąć tak z 100 metrów i GPS ok wskakuje w 20s
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Silenter pierwsze łapanie GPS przeważnie trwa trochę dłużej, przy kolejnych treningach powinno być znacznie krócej.
Puchatek może łapiesz sygnał stojąc przy jakichś większych budynkach, np pod klatką przy kilkunastopiętrowym bloku? Spróbuj łapać z dala od takich budynków, np przy krzyżówce bądź jakiejś wolnej przestrzeni.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie tak jest, domyślałem się że może to być spowodowane odbiciami sygnału
ODPOWIEDZ