Wysłane z iPhone
Garmin Fenix 5/5s/5x
- kojer
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:03
- Życiówka w maratonie: brak
Na razie i w sprzęcie dostępnym dla mas i nadającym się dla biegaczy. Bo ogólnie to oczywiście są dokładniejsze sprzety.Svolken pisze:Żaden gps, nawet w najlepszym sprzęcie, nie będzie dokładniejszy od czujnika![]()
I poczekajmy na sprzęt z nowym Broadcomem BCM47755, może się okazać, ze niedługo zaczniemy z telefonami biegać bo będą dokładniejsze
-
marijan
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
Cześć wszystkim 
Kupiłem dziś Fenixa 5 i mam problem - w czasie treningu cały czas szuka telefonu którego przecież ze sobą nie zabieram.
Wysuwa się od góry panel z podłączonymi urządzeniami i miga ikonka telefonu.
Zajmuje to od góry 1/4 tarczy i przeszkadza.
Da się to jakoś wyłączyć?
Kupiłem dziś Fenixa 5 i mam problem - w czasie treningu cały czas szuka telefonu którego przecież ze sobą nie zabieram.
-
msiejka
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 01:00
Petavit pisze:Nowa beta.
Zmiany wprowadzone w wersji 3.42 do 3.44:
Inne Poprawki i ulepszenia.
Naprawiono problem, w którym niektóre typy nawigacji nie działały zgodnie z oczekiwaniami na urządzeniu.
http://www8.garmin.com/support/download ... p?id=11665
Wysłane z mojego SM-G935F .
Naciśnij LAPrafaltje pisze:Witam,
Czy istnieje w treningu interwalowym, mozliwosc przejscia do nastepnej fazy, bez jej ukonczenia? Nigdzie nie znalazlem takiej opcji, ale moze cos przegapilem.
Dzieki i pozdrawiam.
Wysłane z mojego HTC 10 .
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Nie mam F5 ale wyłączył bym BTmarijan pisze:Cześć wszystkim
-
marijan
- Rozgrzewający Się

kuczi pisze:Nie mam F5 ale wyłączył bym BTmarijan pisze:Cześć wszystkim
Okazało się że pod przyciskiem światełka jest opcja odłączenia/podłączenia do smartfona.
Działa znakomicie
-
lucpo
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 49:20
Dorobił się.kojer pisze: To ja tak tylko zapytam czy Polar wreszcie dorobił się eksportu i importu aktywności (łacznie z tętnem) z/do plików tcx/gpx/fit/czegokolwiek?
Bo jak zaglądam do Polar Flow to niestety nie mogę nic dodać (nie mam zegarka więc wyeksportować tym bardziej nie mam co).

Wysłane z mojego SM-G935F .
-
Yahoo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Jak wykorzystujecie w swoich treningach wskaźnik przygotowania wydolnościowego ?
Przykładowo, wczoraj jak zaczynałem miałem -12, a kończąc miałem +12. To jak to należy wykorzystać?
Przykładowo spoglądać na ten wskaźnik, jak jest bardzo wysoko, to można biec jeszcze szybciej, dochodząc do '0' ?
Czy chodzi o co innego ?
Przykładowo, wczoraj jak zaczynałem miałem -12, a kończąc miałem +12. To jak to należy wykorzystać?
Przykładowo spoglądać na ten wskaźnik, jak jest bardzo wysoko, to można biec jeszcze szybciej, dochodząc do '0' ?
Czy chodzi o co innego ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach

Ten wskaźnik pokazuje różnicę między Twoim poziomem tlenowym. Czyli masz np 56 i jak pokazuje Ci -12 to znaczy że aktualnie jesteś na poziome 44 w tym aktualnym treningu. Może to być pomocne przy decyzji czy robimy ciężki trening czy nie bo widze że jak np pokaże mi plus 4 to moc będzie. Natomiast u Ciebie jest o tyle dziwna sytuacja że masz bardzo duże różnice. Do tego od minus na plus co już samo w sobie jest mało spotykane bo przeważnie jest zdecydowanie odwrotnie. Im dłuższy trening tym wydolność bardziej spada i wskaźnik raczej leci na minus. Albo trzyma się blisko początkowego poziomu. Na pewno warto bo obserwować. Z tego co pamiętam między nierwonomiernisc tętna na początku treningu a to ważny wskaźnik pozwalający pokazać stan zmęczenia. Sorry za literówki pisze z telefonu z pracyYahoo pisze:Jak wykorzystujecie w swoich treningach wskaźnik przygotowania wydolnościowego ?
Czy chodzi o co innego ?
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
Yahoo
- Zaprawiony W Bojach

Awaria pulsu była, rzecz jasna, i podałem przykład z ostatniego treningu.Svolken pisze:Jak Ty to robisz? U mnie początek zawsze na plusie, a końcówka na minusie.
Wysłane z iPhone
Nie mam na minusie w ogóle jak zaczynam, jak awarii pulsu nie mam.
Przeważnie jest odwrotnie, bądź na początku lekko na plusie i pod koniec treningu jest wysoko na plusie. I się zdarzy, że pod koniec jest również na minusie.
-
Yahoo
- Zaprawiony W Bojach

Warto kupowac pasek HRM-tri [kolor nadajnika to niebieski] czy lepiej wziąźć HRM-run ?
Nie wiem czy opłaca się dopłacać, aby móc pływac na basenie z paskiem [nie wiem jak się taki HRM-tri sprawdza się na basenie] w porównaniu do HRM-swim.
cz MOŻE jest inny pasek do fenixa 5x ?
Nie wiem czy opłaca się dopłacać, aby móc pływac na basenie z paskiem [nie wiem jak się taki HRM-tri sprawdza się na basenie] w porównaniu do HRM-swim.
cz MOŻE jest inny pasek do fenixa 5x ?
-
Jan123
Miałem obydwa zostałem ten niebieski nie ma problemów już rok mam 1500 km zrobione zero problemów . Chyba lepszy bo on przechowuje puls w pływaniu i bieganiu i nie masz przerw po zakończonej aktywnością ściągasz z niego dane i sa płynne i chyba bateria lepiej w nim trzyma bo więcej z nim km zrobiłem testuje teraz kiedy padnie ale wydaje mi się że o 25-50%>
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach

A plywasz z tym do tri (niebieskim) na basenie? Nie rozpada sie od chemii w basenie?
Ostatnio sie nad nim zastanawialem ale odstraszylo mnie to, ze prodycent twierdzi, ze na basenie trzeba go chronic przed woda.
Ostatnio sie nad nim zastanawialem ale odstraszylo mnie to, ze prodycent twierdzi, ze na basenie trzeba go chronic przed woda.