Polar M400
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Po czterech próbach od update, za każdym razem komunikat: "synchronizacja nie powiodła się". W Dzienniku treningowym w telefonie, zaczyna się coś pojawiać, co przypomina rzeczywistość. Mam tych treningów ponad 500 w portalu, więc może to musi potrwać. Jeszcze z 10 prób i może się wyrówna. Znaczy się jest progres, i to mnie cieszy, bo już chciałem wyrzucić go przez balkon.
Telefon: Huawei Ascend P7. Android 4.4.2. Bluetooth 4.0 z bluetooth smart ready (BLE).
Telefon: Huawei Ascend P7. Android 4.4.2. Bluetooth 4.0 z bluetooth smart ready (BLE).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Zgadza się, mam battery doctor. Nie pomyślałem o tym w ogóle, że to może być przyczyną. Dzięki.mow_mi_stefan pisze:Wygląda na to, jakby jakiś tryb oszczędnościowy się włączał po wygaszeniu wyświetlacza i wyłącza np wifi czy bluetootha. Może masz jakąś apke type "battery saver"?harlan pisze:Przy synchronizacji zegarka z apką zauważyłem taką zależność, a mianowicie gdy w trakcie synchronizacji wygasi mi się wyświetlacz telefonu to przeważnie pojawia się komunikat, że synchronizacja nie powiodła się czy coś takiego. Przy ciągłym podświetleniu wyświetlacza w telefonie nigdy takich problemów nie miałem, więc panowie zwróćcie na to uwagę a może Wasza frustracja minie bezpowrotnie
-
- Zaprawiony W Bojach
Telefonik masz na czasie i jego parametry nie powinny być przeszkodą w synchronizacji. Może za dużo na raz się synchronizuje albo masz długie sesje treningowe. Im dłuższy trening ( kilometraż ) lub czas ( 2-3 h ) z jednoczesną rejestracją trasy, tętna itp. to synchronizacja trwa długo. Kilka razy też mi się to nie udało przez bluetooth więc zrobiłem to po kabelku. Dodatkowo niektóre treningi przerzucam do Endomondo i pliczek eksportowy ważył ponad 10 mb. To więcej danych niż zwykła dzienna aktywność i kroki zliczone z machania ręką 

Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
powiedzcie co musi mieć telefon by ta aplikacja na androida działała?
-
- Zaprawiony W Bojach
Część ludzi twierdzi, że koniecznie bluetooth w wersji 4.0 ( smart ).
Ja mam telefony Samsung Galaxy S2 (bluetooth 3.0 ), S3 ( bluetooth 4.0 ) i Note 1 ( bluetooth 3.0 ) wszystkie z Androidem 4.4.4. i synchronizacja działa.
A więc skupmy się na wersji Androida jaką masz bo jak widać moje telefony to staruchy, nie wszystkie mają bluetooth 4.0 chociaż wszystkie KitKata i to jakoś działa.
Ja mam telefony Samsung Galaxy S2 (bluetooth 3.0 ), S3 ( bluetooth 4.0 ) i Note 1 ( bluetooth 3.0 ) wszystkie z Androidem 4.4.4. i synchronizacja działa.
A więc skupmy się na wersji Androida jaką masz bo jak widać moje telefony to staruchy, nie wszystkie mają bluetooth 4.0 chociaż wszystkie KitKata i to jakoś działa.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na samsungu galaxy s advance chociaż nie ma go w specyfikacji synchronizacja działa bez większych problemów, sporadycznie zakończona niepowodzeniem
-
- Zaprawiony W Bojach
Coś się jednak polepszyło. Telefony synchronizują się z zegarkiem bez szemrania. Nie trzeba nawet odpalać apki Polar Flow bo wszystko idzie przez samego bluetootha.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47,21
Ja również zastanawiam się nad zakupem m400 jednak mam dostęp tylko do urządzeń z ios czy jest może jakaś aplikacja podobna do SyncMyTracks dostępna na iPhona iPada albo na zwykły komputer? Nie chce mi się eksportować wszystkich treningów z enedomondo ręczne do Polar Flow.
-
- Zaprawiony W Bojach
Synchronizacje napewno naprawili
Ostatnio zmieniony 30 sty 2015, 12:45 przez puchatek391, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rozgrzewający Się
Niestety, u mnie na Ascend P7 praktycznie dalej jest tak samo. Zwykle po kilku minutach jest informacja, że "synchronizacja nie powiodła się". Raz na jakiś czas coś tam się zsynchronizuje. W tej chwili jest problem nawet z dzienną aktywnością. Przeinstalowanie aplikacji powoduje wyczyszczenie dziennika treningowego. Ogólnie - Tragedia.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak widać, nie można dogodzić każdemu i wszystkim telefonom. Pozostaje Ci komputer i kabelek. Na początku też byłem do tego sceptyczny bo wydawało mi się, że nie będzie mi się chciało odpalać kompa.
Ale robię to bo analizuję swoje biegi i wyciągam wnioski więc kabelek i tak jest w użyciu. Tobie też to polecam, do czasu aż nie kupisz innego telefonu
Ale robię to bo analizuję swoje biegi i wyciągam wnioski więc kabelek i tak jest w użyciu. Tobie też to polecam, do czasu aż nie kupisz innego telefonu

-
- Zaprawiony W Bojach
ja tam czekam aż w końcu poprawią speed zone, oraz dodadzą możliwośc blokowania strefy prędkości z zegarka ( o ile taką planują wogóle)
oraz tego footpada
oraz tego footpada

-
- Wyga
Masz na myśli ustawienia np jednej strefy górnej i dolnej granicy tempa/prędkości, które po przekroczeniu sygnalizowane sa alrmem?puchatek391 pisze:ja tam czekam aż w końcu poprawią speed zone, oraz dodadzą możliwośc blokowania strefy prędkości z zegarka ( o ile taką planują wogóle)
oraz tego footpada
-
- Zaprawiony W Bojach
tak, tylko z poziomu zegarka a nie polar flow. tak jak przytrzymanie środkowego guzika na strefie HR
-
- Wyga
To wlaśnie mam tą opcję w starym dobrym Polar RS300, która bardzo pomagała na zawodachpuchatek391 pisze:tak, tylko z poziomu zegarka a nie polar flow. tak jak przytrzymanie środkowego guzika na strefie HR