Garmin Fenix 5/5s/5x

Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:08
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:Zdążyło wam sie ze GPS sie zawiesił? Tzn tempo sie zawiesiło na jakiejs tam predkosci i biegnąc szybciej pokazuje caly czas te samo tempo. (Sam GPS oraz GPS+glonass)

Wysłane z mojego SM-T113 .
Z GPS to nie, ale mam takie wrażenie że w aktywności tętno z nadgarstka się wiesza, więc dlaczego inne rzeczy nie mają się wieszać. Jeśli jest jakieś chwilowe obciążenie procesora to może mieć wpływ na każdy mierzony element.
PKO
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:08
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zabortom pisze: z tego co dobrze zrozumiałem w Adidas Smart Run, też miałeś odczyt z nadgarstka, tak? To by był słaby wniosek dla Garmina, bo oznaczałoby, że da się mierzyć tętno na nadgarstku dokładniej.
Tak, Adidas Smart Run był mierzony tętnem z nadgarstka. Pasek był sparowany z Endomondo.
Zdecydowanie można mierzyć tętno z nadgarstka lepiej.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zabortom pisze: póki co korzystam z map dostarczonych przez Garmin, które były w zegarku. Sprawdzałem to w aktywności Bieg. Czy w takim razie jest dostępna gdzieś mapa, która priorytetyzowałaby drogi nieutwardzone zamiast ulic w trybie, bieg/walk? możecie coś polecić? Blazko, te o których piszesz są pod rower więc pewnie raczej z preferencją ulic
Zdecydodowanie z preferencją szlaków. Pod rower (szosę) są mapy velo, te to wersje hike / bike. Polecam te norweskie (na europę) lub serwis holenderski na resztę świata.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ostatniej wymiany mailowej wiem że prace nad zoomem w ekranie profilu wysokości podczas włączonego kursu trwają.
Cholpaki z beta teamu obiecali też dodać nowe pole danych - pozostałe przewyższenia do następnego punktu (obecny vertical distance to dest nie jest szczególnie użyteczny podczas biegu).
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

blazko - a sprawdzałeś taką kombinację, że rysujesz sobie jakąś trasę, kurs i wysyłasz do zegarka. I teraz chcesz zrobić trening wg zapisanego układu np interwały plus ciągły w różnych zakresach, ale właśnie po tym kursie który sobie wyrysowałeś. Daje się to połączyć? Bo jakoś tego nie widzę ;)

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem teraz, działa.
Włącz aktywność, np run. Przytrzymaj Up i włącz nawigację, przytrzymaj up ponownie i wejdź w menu training i tam wybierz co chcesz
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blazko pisze:Sprawdziłem teraz, działa.
Włącz aktywność, np run. Przytrzymaj Up i włącz nawigację, przytrzymaj up ponownie i wejdź w menu training i tam wybierz co chcesz
Dzięki :) W nawigacji trzeba wybrać dany kurs, zacznij kurs i po załadowaniu up i wybór wpisanego treningu. Jutro sprawdzę doświadczalnie :usmiech:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I działa :) Tylko coś w ustawieniach mapy, albo kursu muszę poprawić, bo zamiast nawigować tylko po kursie to sygnalizował również możliwość skrętu w różne inny drogi :)

Wysłane z iPhone
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Zawsze pokazuje wam wskaźnik przygotowania wydolnosciowego?
Mi czasami pokazuje a czasami nie pokazuje, nawet biegnąc z hr ponad 1h30. Od czego moze to zależeć?

"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:Zawsze pokazuje wam wskaźnik przygotowania wydolnosciowego?
Mi czasami pokazuje a czasami nie pokazuje, nawet biegnąc z hr ponad 1h30. Od czego moze to zależeć?

I cos wiadomo, dlaczego raz pokazuje przygotowanie wydolnościowe a raz nie?

"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:I działa :) Tylko coś w ustawieniach mapy, albo kursu muszę poprawić, bo zamiast nawigować tylko po kursie to sygnalizował również możliwość skrętu w różne inny drogi :)
Wywal z kursu "waypoints" - jeżeli np. rysujesz trasę w gpsies to masz taką opcję przy eksporcie (np. do tcx).
Jeżeli robisz trasę w zegarku (nawiguj do punktu, albo roundtrip) to chyba się nie da usunąć powiadomień Turn-By-Turn (co jest wyjątkowo głupie, swoją drogą)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do tej pory trasę rysowałem w Garmin Connect.

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gpsies jest moim zdaniem sporo lepsze - choćby dlatego że ma więcej szlaków, ścieżek pieszych itp
No i jak zrobisz eksport do .fit a następnie wgrasz ten .fit (lub gpx) to katalogu /NewFiles/ to Ci się ładnie zaimportuje bez żadnych powiadomień.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten gpsies jest mało elastyczny w rysowaniu trasy. Nie da się przeciągnąć myszką z dowolnego miejsca na inne?

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
zabortom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:37

Nieprzeczytany post

A próbowaliście rysować trasy w Base Camp od Garmina? Podobno Locus Map też jest w porządku. Jeszcze tego nie potestowałem ale mam zamiar. Może ktoś ma już doświadczenia w tym temacie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ