Z GPS to nie, ale mam takie wrażenie że w aktywności tętno z nadgarstka się wiesza, więc dlaczego inne rzeczy nie mają się wieszać. Jeśli jest jakieś chwilowe obciążenie procesora to może mieć wpływ na każdy mierzony element.Yahoo pisze:Zdążyło wam sie ze GPS sie zawiesił? Tzn tempo sie zawiesiło na jakiejs tam predkosci i biegnąc szybciej pokazuje caly czas te samo tempo. (Sam GPS oraz GPS+glonass)
Wysłane z mojego SM-T113 .
Garmin Fenix 5/5s/5x
- droopy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:08
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- droopy
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:08
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tak, Adidas Smart Run był mierzony tętnem z nadgarstka. Pasek był sparowany z Endomondo.zabortom pisze: z tego co dobrze zrozumiałem w Adidas Smart Run, też miałeś odczyt z nadgarstka, tak? To by był słaby wniosek dla Garmina, bo oznaczałoby, że da się mierzyć tętno na nadgarstku dokładniej.
Zdecydowanie można mierzyć tętno z nadgarstka lepiej.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Zdecydodowanie z preferencją szlaków. Pod rower (szosę) są mapy velo, te to wersje hike / bike. Polecam te norweskie (na europę) lub serwis holenderski na resztę świata.zabortom pisze: póki co korzystam z map dostarczonych przez Garmin, które były w zegarku. Sprawdzałem to w aktywności Bieg. Czy w takim razie jest dostępna gdzieś mapa, która priorytetyzowałaby drogi nieutwardzone zamiast ulic w trybie, bieg/walk? możecie coś polecić? Blazko, te o których piszesz są pod rower więc pewnie raczej z preferencją ulic
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Z ostatniej wymiany mailowej wiem że prace nad zoomem w ekranie profilu wysokości podczas włączonego kursu trwają.
Cholpaki z beta teamu obiecali też dodać nowe pole danych - pozostałe przewyższenia do następnego punktu (obecny vertical distance to dest nie jest szczególnie użyteczny podczas biegu).
Cholpaki z beta teamu obiecali też dodać nowe pole danych - pozostałe przewyższenia do następnego punktu (obecny vertical distance to dest nie jest szczególnie użyteczny podczas biegu).
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
blazko - a sprawdzałeś taką kombinację, że rysujesz sobie jakąś trasę, kurs i wysyłasz do zegarka. I teraz chcesz zrobić trening wg zapisanego układu np interwały plus ciągły w różnych zakresach, ale właśnie po tym kursie który sobie wyrysowałeś. Daje się to połączyć? Bo jakoś tego nie widzę 
Wysłane z iPhone

Wysłane z iPhone
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
Dziękiblazko pisze:Sprawdziłem teraz, działa.
Włącz aktywność, np run. Przytrzymaj Up i włącz nawigację, przytrzymaj up ponownie i wejdź w menu training i tam wybierz co chcesz

- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
I działa
Tylko coś w ustawieniach mapy, albo kursu muszę poprawić, bo zamiast nawigować tylko po kursie to sygnalizował również możliwość skrętu w różne inny drogi 
Wysłane z iPhone

Wysłane z iPhone
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Zawsze pokazuje wam wskaźnik przygotowania wydolnosciowego?
Mi czasami pokazuje a czasami nie pokazuje, nawet biegnąc z hr ponad 1h30. Od czego moze to zależeć?
Mi czasami pokazuje a czasami nie pokazuje, nawet biegnąc z hr ponad 1h30. Od czego moze to zależeć?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
I cos wiadomo, dlaczego raz pokazuje przygotowanie wydolnościowe a raz nie?Yahoo pisze:Zawsze pokazuje wam wskaźnik przygotowania wydolnosciowego?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Wywal z kursu "waypoints" - jeżeli np. rysujesz trasę w gpsies to masz taką opcję przy eksporcie (np. do tcx).Svolken pisze:I działaTylko coś w ustawieniach mapy, albo kursu muszę poprawić, bo zamiast nawigować tylko po kursie to sygnalizował również możliwość skrętu w różne inny drogi
![]()
Jeżeli robisz trasę w zegarku (nawiguj do punktu, albo roundtrip) to chyba się nie da usunąć powiadomień Turn-By-Turn (co jest wyjątkowo głupie, swoją drogą)
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
gpsies jest moim zdaniem sporo lepsze - choćby dlatego że ma więcej szlaków, ścieżek pieszych itp
No i jak zrobisz eksport do .fit a następnie wgrasz ten .fit (lub gpx) to katalogu /NewFiles/ to Ci się ładnie zaimportuje bez żadnych powiadomień.
No i jak zrobisz eksport do .fit a następnie wgrasz ten .fit (lub gpx) to katalogu /NewFiles/ to Ci się ładnie zaimportuje bez żadnych powiadomień.