- to jest bardzo zastanawiające.smród spalonej gumy
Zużycie paska jestem w stanie zrozumieć, nawet nadmierne, ale nie za bardzo wiem, jak mógłby się pasek "spalić"
- to jest bardzo zastanawiające.smród spalonej gumy
Jest to dziwne ale dwa poprzednie śmierdziały bardzo mocno.keiw pisze:- to jest bardzo zastanawiające.smród spalonej gumy
Zużycie paska jestem w stanie zrozumieć, nawet nadmierne, ale nie za bardzo wiem, jak mógłby się pasek "spalić"
Mój pierwszy pasek też po jakimś czasie zaczał bardzo specyficznie pachnieć a dokładniej śmierdzieć, mi to przypominało zapach gumy czy jakiś chemikaliów, działał jednak poprawnie do czasu kiedy nap z jednej elektrody nie uległ uszkodzeniu i SportKonsulting wymienił mi ten pasek na nowy.szymar pisze:Jest to dziwne ale dwa poprzednie śmierdziały bardzo mocno.keiw pisze:- to jest bardzo zastanawiające.smród spalonej gumy
No to w takim razie coś złego stało się tylko u mnie, może pokuszę sie o napisanie do Polara.Tillo pisze:Astraroth, ja często kończę trening przed końcem ostatniej fazy (schłodzeniua), kiedy np zostaje mi 200 m ale już dotarłem do domu / firmy. Nigdy nic złego z fazami mi się nie stało.
Bardziej podejrzewam problem wynikający z wczorajszej zmiany czasu, polar ostrzegał że mogą wystąpić problemy z synchronizacją, ale że mi wytnie fazy treningu...to trochę niespodziewany efekt.pawikr pisze:może to po ostatniej aktualizacji ?
Ja też czasem kończę trening przed końcem ostatniej fazy i nigdy nie miało to wpływu na wcześniejsze fazy.
Średnie tempo można ustawić na ekranie ale w Twoim przypadku będziesz musiał robić manual lapy, jeśli więc będziesz ręcznie lapował to jest taka możliwość.nagly1 pisze:Nawiązując do faz treningu - czy można ustawić widok średniego tempa w danej fazie na zegarku?
Chcę biegać 5 x 1 km z przerwą 3 min w truchcie i monitorować średnie tempo w tych 1 km fazach wysiłku.
Da się to zrobić?
Ciekawe, bo ja w piątek i wczoraj również zauważyłam te same problemy.mariokej pisze:Mam problem od niedawna z pomiarem tętna. Zmieniłem baterię, chociaż tamta jeszcze była dobra. Jest może jakiś reset tej kostki HRM?
Skoki takie jak na wykresie.
Jest, pisałem o tym tu: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 90#p929490mariokej pisze:.. Jest może jakiś reset tej kostki HRM?
..
U mnie to nie pomogło, skończyło się wymianą kostki H10. Przyczyny mogą być jednak różne, w tym zużyte elektrody w pasie... wykonać reset nadajnika w następujący sposób:
wyciągamy baterie, nadajnik pusty wpinamy do elektrod na ok 1 min, po tej czynności proszę włożyć baterie i sprawdzić na treningu czy nadajnik działa prawidłowo i nie rozłącza się.