Garmin Fenix 5/5s/5x

Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

moisz pisze:W Garmin Connect można wreszcie edytować podstawowe parametry pływania na basenie bez kombinowania - czas, dystans, dł. basenu. Długo im to zajęło.
Onto sprawdze.
Akurat zrobilem 60 basenów i przed pływaniem pomylilem się z długością, długość basenu to 25m, ja dalem 30m.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
PKO
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:08
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
moisz pisze:W Garmin Connect można wreszcie edytować podstawowe parametry pływania na basenie bez kombinowania - czas, dystans, dł. basenu. Długo im to zajęło.
Onto sprawdze.
Akurat zrobilem 60 basenów i przed pływaniem pomylilem się z długością, długość basenu to 25m, ja dalem 30m.

Na stronie czy w aplikacji mobilnej? Bo nie mogę znaleźć :-( jak do tego dotrzeć?

Wysłane z mojego FRD-L09 .
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

droopy pisze:
Yahoo pisze:
Onto sprawdze.

Na stronie czy w aplikacji mobilnej? Bo nie mogę znaleźć :-( jak do tego dotrzeć?

Dlugosc basenu zmienia się w zegarku.
Wchodzisz w profil basen.
Przytezmujesz środkowy przycisk po lewej. Ustawienia basenu. I rozmiar basenu.

brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Czy wśród aktywności F5 na obok "biegu" aktywność biegową "wyścig" (race)? Taka występuje np. w 630.
I drugie pytanie, czy poza innymi ekranami, jest jakaś różnica jeżeli korzystamy z "wyścigu" a nie "biegu", tj. czy zegarek jakoś inaczej rozpatruje taki wysiłek dla wszystkich przeliczeń: naszego pułapu, regeneracji, itp.?
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:Czy wśród aktywności F5 na obok "biegu" aktywność biegową "wyścig" (race)? Taka występuje np. w 630.
Chciałbym pomóc, ale nie rozumiem pytania
brujeria pisze:I drugie pytanie, czy poza innymi ekranami, jest jakaś różnica jeżeli korzystamy z "wyścigu" a nie "biegu", tj. czy zegarek jakoś inaczej rozpatruje taki wysiłek dla wszystkich przeliczeń: naszego pułapu, regeneracji, itp.?
Moim zdaniem nie ma różnicy w obliczeniach (subiektywne odczucia z F5X). Jedyna korzyść to możliwość ustawienia bardziej adekwatnych do wyścigu ekranów.
damianRSm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
od kilku dnie jestem szczęśliwym posiadaczem "5", dopiero się go uczę, jednak jest sprawa którą nie daje mi spać po nocach :),
Czy wam również Fenix 5 (z literkami lub bez) liczy kroki w czasie snu? co rano po przebudzeniu na liczniku mam +- 150 kroków,
czy poza garminconnect są gdzieś do pobrania gotowe plany treningowe (trochę szukałem ale nic sensownego),
dodam jeszcze tylko ze jest to moj pierwszy sportowy zegarek, wczesniej tylko nike+ w telefonie
Pozdrawiam
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

damianRSm pisze:Witam,
od kilku dnie jestem szczęśliwym posiadaczem "5", dopiero się go uczę, jednak jest sprawa którą nie daje mi spać po nocach :),
Czy wam również Fenix 5 (z literkami lub bez) liczy kroki w czasie snu? co rano po przebudzeniu na liczniku mam +- 150 kroków,
czy poza garminconnect są gdzieś do pobrania gotowe plany treningowe (trochę szukałem ale nic sensownego),
dodam jeszcze tylko ze jest to moj pierwszy sportowy zegarek, wczesniej tylko nike+ w telefonie
Pozdrawiam
Czy nie lepiej bylo by kupic jakis prosty pulsometr ktory latwo sie obsługuje?

Mnie nawet do glowy nie wpadło aby patrzec czy sie biegało podczas snu, mam zamiar przez to powiedziec, ze mam gdzies te kroki dzienne.

Mnie to w ogole nie obchodzi, tak robie średnio 17 tys kroków. I co z tego jak mniej zrobie?

A aktywnych minut mam dzisiaj 1536, a ustawione na 650, i co z tego ze przebiłem i komu to potrzebne patrzenje czy te minut aktywne sie zapelnil.y?

Skoro jest sie sportowcem to zecz jasna, te liczby beda wysokie i beda rozne kazdego dnia, raz niższe a raz wyzsze.

Jesli jestes typem kanapowca i z niecheta ćwiczysz to moze tobie to sie przyda, zmotywuje, no nie wiem. Moze.

Ale wojownikiem trzeba sie urodzic.

Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@Yahoo nie bądź taki na nie ;-) miał kasę i chciał dobry zegar to kupił. Nie musi być sportowcem :-) ja sam siebie tak nie nazwę, ale uwielbiam ten zegar. Choćby same funkcje smart są bezkonkurencyjne, bateria bajka.
A wiem po sobie że takie zabawki motywują do aktywności.

@damianrsm yahoo chce powiedzieć, że to detale które nie mają większego znaczenia dla ludzi aktywnych. Ten zegar potrafi znacznie więcej niż liczenie kroków.

Co do planów to zacznij od tego co jest w Connect. Jak będzie za mało to możesz sam budować swoje plany na podstawie tego co znajdziesz na różnych stronach dla biegaczy.

Tak czy siak witaj w klubie :-)

Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Lunatykujesz nocą zawodniku! ;)
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
mareko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,11
Życiówka w maratonie: 3,23,05

Nieprzeczytany post

a ma ten wypasiony garminek mozliwosc odtwarzania muzyki?
zgaduje, że nie ... a to przecież jedna z ważniejszych rzeczy dla nas amatorów - dobra muza i kilometry lecą same
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mareko - a my w tym czasie na kanapę, piwko pstryk! pilot pstryk! i moda na sukces odcinek 3965 :-)
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mareko pisze:a ma ten wypasiony garminek mozliwosc odtwarzania muzyki?
zgaduje, że nie ... a to przecież jedna z ważniejszych rzeczy dla nas amatorów - dobra muza i kilometry lecą same
Ładne czasy masz w stopce :) Ma sterowanie muzyką, ale nie ma pamięci na muzykę. Więc telefon musisz mieć w kieszeni, ale już zmiana utworów, głośność, start/stop... To masz na ręce do wysterowania :)
damianRSm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

@Yahoo - jestem typem befsztykow, nie mielonych, Twoja wypowiedz nijak odnosi sie do pytania odnosnie liczby krokow, liczenie krokow w czasie snu wydaje mi sie dziwne troche,
@droopy - Co do planow, connect oferuje HM dla poczatkujacych i sredniozaawansowanych, sredniozaawansowany moze okazac sie szybko za trudny (5 tr/tydzien, duzy postep), poczatkujacy natomiast chyba za lekki, pierwsze treningi to 30 min marszobieg (3tr/tydzien) - stad pytanie, co do muzyki to majac telefon w kieszenie predzej uzyje przyciskow w sluchawce niz w zegarku, jest latwiej :)
Pozdrawiam
mareko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,11
Życiówka w maratonie: 3,23,05

Nieprzeczytany post

droopy pisze:Więc telefon musisz mieć w kieszeni, ale już zmiana utworów, głośność, start/stop... To masz na ręce do wysterowania :)
jak trzeba miec tel w kieszeni to dyskwalifikacja jak dla mnie - równie dobrze można biegać bez zegarka z samem endo
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
Awatar użytkownika
droopy
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mareko pisze:
droopy pisze:Więc telefon musisz mieć w kieszeni, ale już zmiana utworów, głośność, start/stop... To masz na ręce do wysterowania :)
jak trzeba miec tel w kieszeni to dyskwalifikacja jak dla mnie - równie dobrze można biegać bez zegarka z samem endo
Równie dobrze można po prostu biegać...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ