Polar M400
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Do białego zegarka jest czarny pasek HR.
-
- Zaprawiony W Bojach
Chyba nie ma takiej opcji nawet
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
na pewno nie mapuchatek391 pisze:Chyba nie ma takiej opcji nawet
-
- Stary Wyga
Ha pierwsze zaskoczenie.
Kolejna prośba.
Jak włączyć informację o procentowym stanie naładowania baterii ?
Bawiłem się i zauważyłem taką informację a teraz nie mogę znaleźć jej za żadne skarby.
Kolejna prośba.
Bawiłem się i zauważyłem taką informację a teraz nie mogę znaleźć jej za żadne skarby.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Sprawdzał już ktoś baterię? W sensie ile trzyma np przy 4 treningach w tygodniu reszta normalne używanie jako zegarka?
Zastanawiam się jeszcze nad jednym - jak działa monitoring dziennej aktywności - jeśli wiedzę i robię coś rękami to wykrywa jako siedzenie czy jako ruch?
Zastanawiam się jeszcze nad jednym - jak działa monitoring dziennej aktywności - jeśli wiedzę i robię coś rękami to wykrywa jako siedzenie czy jako ruch?
-
- Zaprawiony W Bojach
ciężko to powiedzieć bo mi jeszcze nigdy bateria nie spadła o ponad 40%, zrobiłem 4 treningi po około 1h do tego dochodzi ładowanie po około 5 minut w celu synchronizacji
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
witam
Mam pytanie dotyczące serwisu POLAR FLOW. Jest tam możliwośc obserwowania tak jak np na endomondo swoich rekordów?
tj: najdłuzszy trenieg, rekordy na poszczególnych dystansach itp
Mam pytanie dotyczące serwisu POLAR FLOW. Jest tam możliwośc obserwowania tak jak np na endomondo swoich rekordów?
-
- Rozgrzewający Się
nie ma takiej opcji, % wskazanie pojawia się na chwilę przy powrocie z menu do głównego ekranu... i chyba tylko gdy jest to 100% (chyba bug, że nie pojawiają się inne wskazania),Hrehor pisze:Ha pierwsze zaskoczenie.
co do wytrzymałości baterii, ja biegam 5 razy w tygodniu krótkie dystanse (5-8km) wieczorami sobie synchronizuje i na ogół zegarek jakieś 20-30 min sobie leży wpięty i się ładuje, więc w zasadzie mam od dwóch tygodni cały czas baterię na full.
Jak działa pomiar dziennej aktywności - nie wiem bo tego nie obserwuje cały czas , ale przynajmniej na początku, motywuje do ruchu, jak będzie dalej - czas pokaże
Przy okazji zauważyłem, że w polar flow, skasowało mi z 24.12 dzienną aktywność (140%) mam teraz 0% a w zegarku jest OK... więc pewnie kolejny detal do dopracowania w sofcie od synchronizacji
a nowa wersja polar flow ma się pojawić chyba ~ 30.12.2014
nie znalazłem takich zestawień rekordów.banan85 pisze:witam
-
- Zaprawiony W Bojach
Obserwując możliwości baterii doznałem pewnego rozczarowania.
Rozpisze to według dni abyście mogli sami wyciągnąć wnioski:
Niedziela - wybieganie z rozgrzewka i schlodzeniem, czas 2 h
Poniedziałek - chodzenie po domu i machanie ręką żeby mieć "ładną" aktywność
Wtorek - spinning ale zegarek tylko na ręce czyli efekt jak w poniedzialek
Środa - to samo co w poniedzialek
Czwartek - wybieganie ale tym razem bez czujnika tętna bo zapomniałem go zabrać, czas 2h
Piątek - zegarek cały czas pokazuje polowe baterii ale nie mogę stwierdzić co to procentowo oznacza ( na pewno oznacza to niedoróbkę Polara bo ta informacja każdemu się przyda )
chciałem zrobić lekki bieg a tu problem. Pomimo ikony pokazujacej polowe baterii zegarek piszczy ze jest za mało prądu i wywala mnie z wyboru rodzaju treningu.
To ile w końcu wytrzymuje bateria i jak to się ma do wskazań baterii. Nijak!
Rozpisze to według dni abyście mogli sami wyciągnąć wnioski:
Niedziela - wybieganie z rozgrzewka i schlodzeniem, czas 2 h
Poniedziałek - chodzenie po domu i machanie ręką żeby mieć "ładną" aktywność
Wtorek - spinning ale zegarek tylko na ręce czyli efekt jak w poniedzialek
Środa - to samo co w poniedzialek
Czwartek - wybieganie ale tym razem bez czujnika tętna bo zapomniałem go zabrać, czas 2h
Piątek - zegarek cały czas pokazuje polowe baterii ale nie mogę stwierdzić co to procentowo oznacza ( na pewno oznacza to niedoróbkę Polara bo ta informacja każdemu się przyda )
chciałem zrobić lekki bieg a tu problem. Pomimo ikony pokazujacej polowe baterii zegarek piszczy ze jest za mało prądu i wywala mnie z wyboru rodzaju treningu.
To ile w końcu wytrzymuje bateria i jak to się ma do wskazań baterii. Nijak!
Wpiszę tu swoje wyniki gdy:
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
5k będzie poniżej 1? minut
10k będzie poniżej 4? minut
21k będzie poniżej 1h i ?? minut
42k będzie poniżej 3h i ?? minut
Na razie takich wyników nie ma więc siedzę cicho.
-
- Wyga
Pojawia się także gdy spadnie do 10% lub mniej. To raczej nie błąd, lecz celowy zabieg.Jac0ek pisze: nie ma takiej opcji, % wskazanie pojawia się na chwilę przy powrocie z menu do głównego ekranu... i chyba tylko gdy jest to 100% (chyba bug, że nie pojawiają się inne wskazania),
U mnie wytrzymuje od poniedziałku do piątku całodobowego noszenia na ręku i w tym około 4 godzin treningów.
-
- Stary Wyga
U mnie też dziwnie z baterią. Pierwsze ładowanie na max. Jeden trening 12km drugi 12km z opcją internatów. I wczoraj zonk. Stan baterii jakaś 1/4 ładowanie ale nie chciało mi się czekać i nie naładowane na full. A tutaj po odłączeniu zegarek pokazuje 100%.
Zastanawiające. .. Tak naprawdę nie mam pojęcia ile on wytrzwytrzyma. A nie chce mieć niespodzianki na treningu.
W moim odczucie brak możliwośći wyłączenia to spora wada.
Zastanawiające. .. Tak naprawdę nie mam pojęcia ile on wytrzwytrzyma. A nie chce mieć niespodzianki na treningu.
W moim odczucie brak możliwośći wyłączenia to spora wada.