Polar M400

RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ciacho pisze:Mam problem z powiadomieniami z telefonu na zegarku, mianowicie działają one tylko w momencie gdy włączę w telefonie lokalizacje GPS, w przeciwnym wypadku na zegarku mam ikonkę o braku łączności z telefonem.

Czy ktoś miał podobnie? Może ktoś zna sposób na rozwiązanie problemu bo nie chce mieć ciągle uruchomionego GPS w telefonie?
Coś jest nie tak. Właśnie na próbę skonfigurowałem po raz pierwszy powiadomienia. No i działa gdy GPS jest w telefonie wyłączony.

Na pewno woła Ci o GPS a nie Bluetooth?
Tu jestem:
New Balance but biegowy
ciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

RUN_for_FUN pisze:
ciacho pisze:Mam problem z powiadomieniami z telefonu na zegarku, mianowicie działają one tylko w momencie gdy włączę w telefonie lokalizacje GPS, w przeciwnym wypadku na zegarku mam ikonkę o braku łączności z telefonem.

Czy ktoś miał podobnie? Może ktoś zna sposób na rozwiązanie problemu bo nie chce mieć ciągle uruchomionego GPS w telefonie?
Coś jest nie tak. Właśnie na próbę skonfigurowałem po raz pierwszy powiadomienia. No i działa gdy GPS jest w telefonie wyłączony.

Na pewno woła Ci o GPS a nie Bluetooth?

Tak, na pewno. Ogólnie to nawet aplikacja polar flow przy uruchamianiu prosi aby uruchomić usługi lokalizacyjne.
RUN_for_FUN
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ciacho pisze:Tak, na pewno. Ogólnie to nawet aplikacja polar flow przy uruchamianiu prosi aby uruchomić usługi lokalizacyjne.
w Polar Flow to standard, ale jak nie włączysz to i tak działa.

Powiadomienia aktywowałeś i w zegarku i w Polar Flow? Synchronizowałeś potem?
Tu jestem:
ciacho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

RUN_for_FUN pisze:
ciacho pisze:Tak, na pewno. Ogólnie to nawet aplikacja polar flow przy uruchamianiu prosi aby uruchomić usługi lokalizacyjne.
w Polar Flow to standard, ale jak nie włączysz to i tak działa.

Powiadomienia aktywowałeś i w zegarku i w Polar Flow? Synchronizowałeś potem?
Oczywiście powiadomienia są aktywne i w zagarku i we flow, dodam, że wcześniej używałem powiadomień na LG G2 (android 5) i tam działało to bez problemu , problem mam po przesiadce na nowy telefon z androidem 6.
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Mam pytanko. Sam nie mam polara ale Przyjaciółka ma i w Jej imieniu pytam. Ma problem z rozpoczęciem treningu. Do tej pory wszystko funkcjonowało bez zarzutu. Sytuacja wygląda tak, że wszystkie funkcje, ustawienia, synchronizacja działają. Jak chce uruchomić trening to jest tylko piknięcie i nic. Ekran się nie zmienia, jest tylko godzina jak zawsze.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Mam pytanko. Sam nie mam polara ale Przyjaciółka ma i w Jej imieniu pytam. Ma problem z rozpoczęciem treningu. Do tej pory wszystko funkcjonowało bez zarzutu. Sytuacja wygląda tak, że wszystkie funkcje, ustawienia, synchronizacja działają. Jak chce uruchomić trening to jest tylko piknięcie i nic. Ekran się nie zmienia, jest tylko godzina jak zawsze.
Niech spróbuje najpierw soft resetu (cztery przyciski przyciśnięte jednocześnie). Jeśli to nic nie da to hard reset do przywrócenia ust. fabrycznych. Jeśli i to nie ożywi treningu to polecam telefon do serwisu :lalala:
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Dzięki, soft reset pomógł :).
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Też to miałem. Ogółem jak jakakolwiek funkcjonalność przestaje działać w tym zegarku, to klasycznie reset, jak w PC. Sądzę, że szansa na awarię jakiegoś czujnika to ułamek procenta.
easyrunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak sprawdzić na ile % mam naładowaną baterię? Bo nie wiem czy bateria jest pełna, pusta, czy cholera wie jaka. Dzisiaj padła po 3h.
majas
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 36:12
Życiówka w maratonie: 3:02,14

Nieprzeczytany post

easyrunner pisze:Jak sprawdzić na ile % mam naładowaną baterię? Bo nie wiem czy bateria jest pełna, pusta, czy cholera wie jaka. Dzisiaj padła po 3h.
Wejdź sobie raz w menu i lewym dolnym wróć do ekranu zegarka, to ci się w prawym górnym rogu pojawi bateria i poziom jej nałądowania. Jak włączasz wybór sportu też się wyświetla bateria.
easyrunner
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

majas pisze:
easyrunner pisze:Jak sprawdzić na ile % mam naładowaną baterię? Bo nie wiem czy bateria jest pełna, pusta, czy cholera wie jaka. Dzisiaj padła po 3h.
Wejdź sobie raz w menu i lewym dolnym wróć do ekranu zegarka, to ci się w prawym górnym rogu pojawi bateria i poziom jej nałądowania. Jak włączasz wybór sportu też się wyświetla bateria.
Rozumiem, że procentowo poziomu naładowania sprawdzić nie można?
majas
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 36:12
Życiówka w maratonie: 3:02,14

Nieprzeczytany post

Pokazuje tylko 100%, 10% i poniżej. Ogólnie jak schodzi poniżej 10% to już piszczy o naładowanie, a treningu, nawet tylko ze stoperem, nie uruchomisz.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ostatnio nie wyświetla mi średniej prędkości automatycznego okrążenia...w miejscu w którym powinno to być pojawiają się kreseczki...
spotkał się ktoś z czymś takim?
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

banan85 pisze:ostatnio nie wyświetla mi średniej prędkości automatycznego okrążenia...w miejscu w którym powinno to być pojawiają się kreseczki...
spotkał się ktoś z czymś takim?
Ja biegam na tempie i dam sobie rękę odciąć (ale lewą :hejhej: ) że na autolapach widzę średnie tempo, ale sprawdzę na najbliższym treningu o ile pogoda da biegać na dworze.
Jak już piszemy o problemach to czy ktoś z forumowiczów miał problem ze złapaniem tętna na dyscyplinie pt: "kolarstwo". Nosz kurde, na bieganiu, treningach w budynku, jodze wszystko gra a na kolarstwie guzik. Już się wycwaniłam i przełączam treningi żeby złapał tętno i niby łapie a jak rozpoczynam jazdę na rowerze to du.a - tętno jest gubione. Myślicie że soft reset należy zaliczyć?
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy...jako jeden z ekranów podczas treningu mam wybraną opcję średnie tempo automatycznego okrążenia i tam są te kreski...mam ten ekran ustawiony już prawie 2 lata i cały czas było ok, ale od kilku dni mam te kreski
ODPOWIEDZ