Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
Taki układ zadziała, z tym że Polar nie gwarantuje poprawności wskazywanych odczytów a z moich doświadczeń wynika, że z nieoryginalnym paskiem nie da rady zrobić testu wydolności - nie wykrywa paska. Potwierdził to serwis Polara, że nieoryginalne paski nie zadziałają z zadnym modelem Polara w tescie ponieważ brak im jakichś odczytów rytmu serca.zibra pisze:M400 bez pasa HR można już kupić powystawowego za 399zł na 24miesięcznej gwarancji. Czy ktoś go używa z innym pasem/nadajnikiem niż dedykowany? Jak się wtedy spisuje?
Tu chodzi o to, że tętno samo jako takie zmierzą ale nie potrafią odczytać co ile miało miejsce pojedyncze uderzenie serca. Serce nie bije równo tylko czas między jednym a drugim uderzeniem raz moze wynosić 0,2 sekundy a czasem 0,5 sek. i te niuanse wyłapuje tylko oryginalny pasek.
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Oryginalny pas H7 jest bardzo dobry. Uważam, że nie ma co tu oszczędzać.
Wysłane z mojego MI 3W .
Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4.41.53
Witam serdecznie
Używam zegarka od ponad roku i dziś pierwszy raz po treningu 'Polar Flow' nie pokazał mi mapy z przebiegniętym treningiem.Dodam że nic nie przestawiałem w ustawieniach--wiecie dlaczego tak się stało?
Używam zegarka od ponad roku i dziś pierwszy raz po treningu 'Polar Flow' nie pokazał mi mapy z przebiegniętym treningiem.Dodam że nic nie przestawiałem w ustawieniach--wiecie dlaczego tak się stało?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
Pewnie przez dzisiejsze prace serwisowe. Polar.flow był niedostępny od rana. Mam to samo z mapą...pietrasp pisze:Witam serdecznie
-
- Rozgrzewający Się
A ja mam takie dziwne problemy.
Bateria non-stop pokazuje 100% ( nawet po 40 minutowym treningu z GPS-em i pulsometrem ). Po całej nocy dalej jest 100%.
Drugi dość dziwny, ale istotny problem to, że w ciągu nocy nabiło mi 840 kalorii, przy 100 krokach. O co tutaj chodzi? Jak się domyślam, pewnie o "przemianę materii"?
Bateria non-stop pokazuje 100% ( nawet po 40 minutowym treningu z GPS-em i pulsometrem ). Po całej nocy dalej jest 100%.
Drugi dość dziwny, ale istotny problem to, że w ciągu nocy nabiło mi 840 kalorii, przy 100 krokach. O co tutaj chodzi? Jak się domyślam, pewnie o "przemianę materii"?
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Polar pokazuje skokowo zużycie baterii i może tak być, że po nocy i krótkim treningu dalej masz 100%.
Dokładnych pośrednich wartości nie widać, dopiero jak zejdzie do 10%.
W nocy oczywiście chodzi o BMR, ale kroków nie powinieneś mieć, chyba że lunatykujesz
Może za luźno masz zegarek nałożony i w czasie obracania, kroki nalicza.
Trudno coś powiedzieć, jednak te 100 kroków to tyle co nic i można ignorować.
Dokładnych pośrednich wartości nie widać, dopiero jak zejdzie do 10%.
W nocy oczywiście chodzi o BMR, ale kroków nie powinieneś mieć, chyba że lunatykujesz
Może za luźno masz zegarek nałożony i w czasie obracania, kroki nalicza.
Trudno coś powiedzieć, jednak te 100 kroków to tyle co nic i można ignorować.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
Witam,
z racji tego że uzywam zegarka od paru dni, jestem ciekaw czy jest funkcja aby zegarek zatrzymywal sie automatycznie przy 5 sekundach bezruchu. Mam takie ustawienie np. w endomondo. Funkcja ta niesprawdza sie podczas biegania ale juz podczas jazdy rowerem jest bardzo pomocna.
z racji tego że uzywam zegarka od paru dni, jestem ciekaw czy jest funkcja aby zegarek zatrzymywal sie automatycznie przy 5 sekundach bezruchu. Mam takie ustawienie np. w endomondo. Funkcja ta niesprawdza sie podczas biegania ale juz podczas jazdy rowerem jest bardzo pomocna.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
W odpowiednim profilu sportowym możesz ustawić autopauzę, ale uzależnioną od prędkości.
Ustaw sobie np. w kolarstwie na 2km/h.
Flow - edycja profilu sportowego - Funkcje dotykowe i informacje - Automatyczna pauza:
Ustaw sobie np. w kolarstwie na 2km/h.
Flow - edycja profilu sportowego - Funkcje dotykowe i informacje - Automatyczna pauza:
Ustaw ograniczenie prędkości dla automatycznej pauzy. Jeśli Twoja prędkość będzie mniejsza od wybranej wartości, trening zostanie automatycznie wstrzymany.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Rozgrzewający Się
dzieki za info
mam w ustawieniach autamatyczna pauza i dalem właczone ale nigdzie nie moge znalesc ustawien co do predkosci przy ktorej ma sie wlaczyc
mam w ustawieniach autamatyczna pauza i dalem właczone ale nigdzie nie moge znalesc ustawien co do predkosci przy ktorej ma sie wlaczyc
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
To z Flow, ale profil Kolarstwo w V800:
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ech, sprawdziłem w M400 i faktycznie nie ma
Przepraszam za zamieszanie. Mam oba zegarki i czasami można się zgubić co Polar ograniczył w M400.
Przepraszam za zamieszanie. Mam oba zegarki i czasami można się zgubić co Polar ograniczył w M400.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
W Polar Flow w podsumowanich nie zapisuje mi znacznikow bezczynnosci mimo ze zegarek mnie informuje , czy gdzieś sie ustawia by zapisywal te informacje ,nie moge tego znaleźć. Będę wdzięczny za informację.
Wysłane z mojego SM-G920F .
Wysłane z mojego SM-G920F .
-
- Wyga
U mnie niektóre zapisuje, niektóre nie. Nie jestem pewien, ale wygląda to chyba tak, że jeżeli zareaguję na komendę "Time to move!", to znaczy wstanę i zacznę się ruszać, to taki znacznik nie jest zapisywany. Jeżeli dalej siedzę, to wtedy znacznik trafia do polar flow.darekc1 pisze:W Polar Flow w podsumowanich nie zapisuje mi znacznikow bezczynnosci mimo ze zegarek mnie informuje , czy gdzieś sie ustawia by zapisywal te informacje ,nie moge tego znaleźć. Będę wdzięczny za informację.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Jak sam anulujesz naciskając dowolny przycisk, to się pojawi w flow.polar.adku pisze:U mnie niektóre zapisuje, niektóre nie. Nie jestem pewien, ale wygląda to chyba tak, że jeżeli zareaguję na komendę "Time to move!", to znaczy wstanę i zacznę się ruszać, to taki znacznik nie jest zapisywany. Jeżeli dalej siedzę, to wtedy znacznik trafia do polar flow.darekc1 pisze:W Polar Flow w podsumowanich nie zapisuje mi znacznikow bezczynnosci mimo ze zegarek mnie informuje , czy gdzieś sie ustawia by zapisywal te informacje ,nie moge tego znaleźć. Będę wdzięczny za informację.
Jak się pojawi komunikat to możesz siedzieć i siedzieć, dopóki nie zareagujesz - albo ruszysz się, albo nacisniesz jakikolwiek przycisk
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'