Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kurczak458 pisze: Polar musi wprowadzić możliwość ustawienia pola dystanu i czasu poszczególnej fazy treningu. Tylko w taki sposób można kontrolować dobrze tempo biegu
To trzeba było kupić V800, ten zegarek posiada taką możliwość przy planowaniu treningu.
Tak to jest jak najpierw nie czyta się pełnej specyfikacji a po kupnie narzeka, że czegoś brak... :ble:
PKO
kurczak458
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W życiu bym nie pomyślał że zegarek który ma gps, możliwość nawigacji, jakiś test wydolności, który pokazuje tempo bieżące, który ma w opcji analizę zmęczenia i tysiąc innych opcji nie ma tak podstawowej sprawy jak czas i dystans fazy treningu. To jest podstawa. Heh. Jak bym doczytał to bym na pewno nie kupił. Nie kupiłbym też V800, bo to śmiech na sali. Mój błąd. Mimo, że przeczytałem prawie całą instrukcję obsługi nawet przez myśl mi nie przeszło, że nie ma takiej funkcji. Jak rozwiązujecie ten problem. W przypadku treningu np. 5*1 km przerwa 2 min? Po przerwie nie wiadomo ile czasu upłynęło ona kolejnym interwale, co uniemożliwia kontrolowanie tempa. Zegarek tylko do rekreacji, nie do treningu moim zdaniem. Ależ wtopiłem. No nic moja wina. Człowiek się uczy całe życie
grabek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
kurczak458 pisze: Polar musi wprowadzić możliwość ustawienia pola dystanu i czasu poszczególnej fazy treningu. Tylko w taki sposób można kontrolować dobrze tempo biegu
To trzeba było kupić V800, ten zegarek posiada taką możliwość przy planowaniu treningu.
Tak to jest jak najpierw nie czyta się pełnej specyfikacji a po kupnie narzeka, że czegoś brak... :ble:
Niestety, Polar tak przygotowuje opisy funkcji, żeby przyszły użytkownik miał wrażenie, że może coś zrobić, a w praktyce okazuje się, że jednak tego nie ma lub nie działa lub działa w taki sposób, że ręce opadają.
W fazach brakuje dokładnie 2 rzeczy: automatycznego zaznaczenia lapa na końcu fazy oraz fazy typu "Race Pace" czyli kontrola tempa startowego.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grabek pisze:
Astraroth pisze:
Niestety, Polar tak przygotowuje opisy funkcji, żeby przyszły użytkownik miał wrażenie, że może coś zrobić, a w praktyce okazuje się, że jednak tego nie ma lub nie działa lub działa w taki sposób, że ręce opadają.
W fazach brakuje dokładnie 2 rzeczy: automatycznego zaznaczenia lapa na końcu fazy oraz fazy typu "Race Pace" czyli kontrola tempa startowego.
Nie wiem zupelnie co oznacza stwierdzenie "automatycznego zaznaczenia lapa na końcu fazy".
Przecież jak się kończy konkretna faza interwału to dostajesz o tym jasne info. Dodatkowo jeśli dana faza ma kilkukrotne powtórzenie to stale widać który raz robisz właśnie tą fazę. (jak zapętlisz 5 powtórzeń danej strefy to widzisz na samej górze x/5 gdzie x jest aktualnym numerem potwórzenia które wykonujesz).
Tempo startowe jest dostępne tylko w M800 tak jak napisałam
Jeśli się ma jakiekolwiek wątpliwości to zawsze można zapytać przed zakupem na wątku albo ew. napisać do Sportkonsulting zapytanie (pytałam ich kiedys o jedno zachowanie a raczej różnice pomiędzy konfiguracjami w dwóch zegarkach i odpowiedzieli na moje zapytanie).
Z tego co wiem to jeśli kupiłeś nowy zegarek w sklepie to przysługuje CI 30 dniowy okres bezpłatnego zwrotu produktu jeśli nie spełnia Twoich oczekiwań, więc pieniądze nie są do końća wyrzucone w błoto.
danteforum
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Żeby nie robić nowego tematu napiszę tutaj.
Który zegarek wybrać M400 czy Garmin vívoactive?
W tej cenie nic ciekawszego nie znalazłem. Jeden i drugi można kupić w granicach 500-600 zł z tym, że M400 ma już HR a do Garmin'a trzeba dokupić pas...
Być może ktoś z Was posiadał jeden i drugi i potrafi wymienić jakieś diametralne różnice.
Na TEJ stronie podali, że Garmin ma opcję "Heart" a Polar nie. Czy to oznacza, że Garmin mierzy mi tętno bez pasa HR a do Polara potrzebuję taki Pasek ?
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Do treningow to chyba lepszy M400. Vivoactive na pewno nie ma żadnych funkcji zlozonych treningow jak interwaly poza opcja "bieg/chód".
Najnizszym nowym modelem ktory to ma to FR230.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
grabek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze: Nie wiem zupelnie co oznacza stwierdzenie "automatycznego zaznaczenia lapa na końcu fazy".
normalnie, kiedy kończy się faza, zegarek zaznacza koniec lapa (lub autolapa) i wartości średnie pokazywane na ekranach liczą się od tego momentu
Astraroth pisze: Przecież jak się kończy konkretna faza interwału to dostajesz o tym jasne info.
cóż z tego, skoro nawet nie wiem jakie miałem średnie tempo z tej fazy - bo na ekranach widać tempo od początku treningu
Astraroth pisze: Tempo startowe jest dostępne tylko w M800 tak jak napisałam
Chodzi o tempo startowe wewnątrz fazy, tego nie ma niestety również w V800. Jak mam robić interwały w tempie 4:15 to chciałbym żeby mi zegarek pomagał, a nie żebym ręcznie musiał przeliczać sekundy.
Astraroth pisze: Jeśli się ma jakiekolwiek wątpliwości to zawsze można zapytać przed zakupem na wątku albo ew. napisać do Sportkonsulting zapytanie (pytałam ich kiedys o jedno zachowanie a raczej różnice pomiędzy konfiguracjami w dwóch zegarkach i odpowiedzieli na moje zapytanie).
Niestety przy tak skomplikowanym sprzęcie nie jest to takie proste żeby o wszystko zapytać. Zawsze "w praniu" coś wychodzi.... Stąd np. zdziwienie wielu osób, że M400 nie ma zwykłego stopera
kurczak458
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja juz zegarka oddac nie moge. Rozmawialem z pracownikami sklepu. Zauwazylem natomiast ze przy zwykłych interwalach ustawianych z pozycji zegarka na polach danych: czas lapu i dystans lapu pokazywane sa poprawne wartosci od zera dla kazdej fazy. Tak samo jest z srednim tempem. Zegarek mam 3 dni. Do tej pory normalnie moglem wszystko zgrywać. Dzisiaj moglem zgrac do polar flow trening. Aktywnosci sie nie zgraly. Pojawil sie komunikat z bledem. Tez tak dzisiaj macie? Jakies prace sa wykonywane czy to tylko u mnie?
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj nie mogłam zsynchronizować v800, a mama m400, chyba ogólnie coś jest nie tak....
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktos wie dlaczego m400 przestaje zliczac dzienna aktywnosc po podlaczeniu do ladowarki lub pod kompa?
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po ostatniej aktualizacji M400 przestała działać synchronizacja. Udało się komuś rozwiązać ten problem?
kurczak458
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi synchronozacja działa częsciowo, tzn zgrywa trening a nie zgrywa dziennej aktywności
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W v800 jest ten sam problem, choć bez aktualizacji (chyba apka się zaktualizowała)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomasz pisze:Po ostatniej aktualizacji M400 przestała działać synchronizacja. Udało się komuś rozwiązać ten problem?
Mi nie hulała synchronizacja z aplikacją w telefonie. Jednak po usunięciu telefonu z zegarka jako sparowane urządzenie, zrestartowaniu zegarka (cztery przyciski wciskane naraz przez kilka sekund) oraz synchronizacji w telefonie od nowa zegarka wszystko jest ok. Czyli wychodzi na to, że po ostatniej aktualizacji aplikacji Polar Flow w telefonie przy problemach z synchro należy od nowa sparować urządzenia.
bdt
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mi V800 przesłał aktywność do telefonu (iOS) a ten niby synchronizował to z serwerem ale na flow.polar.com pusto. Wczoraj było ok.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ