Stryd 2.0 (footpod)
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No niestety, ale tłumaczenie Teamu trochę pokrętne.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 41:56
- Życiówka w maratonie: brak
Svolken póki co ładowałem trzy razy stryda i za każdym razem dobijało mi do 100% ale jak widać twój problem nie jest odosobniony. Generalnie z takim zatrzymywaniem ładowania baterii z obawy przed przeładowaniem spotkałem się już nie pierwszy raz. Być może jest to dużo bardziej rozpowszechniona praktyka niż nam się wydaje. Przed następnym ładowaniem spróbuj zrobić soft reset może coś pomoże.
- Aelion
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
czy stryd mozna uzywac bez zegarka jedynie z telefonem? Jak to sie sprawdza? Zastanawiam sie czy sprawic sobie zegarek czy moze zainwestowac w stryda, ktory polacze sobie z telefonem
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Jest aplikacja dedykowana od Stryd:
https://play.google.com/store/apps/deta ... neer&hl=pl
Zobacz sobie screeny.
Nigdy jednak z nią nie biegałem.
Na iOS też jest:
https://itunes.apple.com/us/app/stryd/id938379154?mt=8
Poglądowe wideo:
https://www.youtube.com/watch?v=fBe39iLeK2E
Myślę, że pomysł biegania z telefonem nie jest zbyt dobry.
https://play.google.com/store/apps/deta ... neer&hl=pl
Zobacz sobie screeny.
Nigdy jednak z nią nie biegałem.
Na iOS też jest:
https://itunes.apple.com/us/app/stryd/id938379154?mt=8
Poglądowe wideo:
https://www.youtube.com/watch?v=fBe39iLeK2E
Myślę, że pomysł biegania z telefonem nie jest zbyt dobry.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Mam tak od początku. Czasem jest 94, czasem 96, czasem 100.Svolken pisze:Czy po ładowaniu stryda macie wskazanie 100%? U mnie pokazuje 96%
Wysłane z iPhone
Stryd pisze, że to normalne i nie należy się przejmować - było o tym, że nie jest to związane ze zmniejszającą się pojemnością baterii, tylko z programowym kończeniem ładowania przed czasem, żeby wydłużyć żywotność.
- Aelion
- Stary Wyga
ma to sens, zaleca sie ladowanie baterii do 90 - 95% i nie rozladowywanie ponizej 10%blazko pisze:Mam tak od początku. Czasem jest 94, czasem 96, czasem 100.Svolken pisze:Czy po ładowaniu stryda macie wskazanie 100%? U mnie pokazuje 96%
Wysłane z iPhone
Stryd pisze, że to normalne i nie należy się przejmować - było o tym, że nie jest to związane ze zmniejszającą się pojemnością baterii, tylko z programowym kończeniem ładowania przed czasem, żeby wydłużyć żywotność.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Przed chwilą zdjąłem Stryda z płytki po pełnym naładowaniu:
Czyli jest tak jak wyżej napisano
Czyli jest tak jak wyżej napisano
Mój Blog "Luźne wpisy"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Biorąc pod uwagę, że przez dłuższy czas ciągle mi pokazywał 0%, to teraz jest super :-D
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
u mnie też od nowego 94 ciągle pokazujekeiw pisze:Biorąc pod uwagę, że przez dłuższy czas ciągle mi pokazywał 0%, to teraz jest super :-D
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Na początku na pewno miałem 100%.
Nawet ostatnio chyba było też 100%, screena z 98% dałem po kilku testach jak udało mi się przywrócić pokazywanie właściwego poziomu naładowania -> https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... t=#p914652
Widocznie jakiś wewnętrzny algorytm Stryd tym steruje i nie ma co się przejmować.
Ostatnio trochę zmieniło mi się w "Stryd Runner Profile":
Kierujecie się wskazaniami z "Training Optimizer"?
Pola zaznaczone odcieniem żółtego zalecają nam jakiego typu treningi (na czym należy się skupić) powinniśmy robić, by poprawić swoje umiejętności.
Nie wiem natomiast jak czytać Heat Map
Nawet ostatnio chyba było też 100%, screena z 98% dałem po kilku testach jak udało mi się przywrócić pokazywanie właściwego poziomu naładowania -> https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... t=#p914652
Widocznie jakiś wewnętrzny algorytm Stryd tym steruje i nie ma co się przejmować.
Pola zaznaczone odcieniem żółtego zalecają nam jakiego typu treningi (na czym należy się skupić) powinniśmy robić, by poprawić swoje umiejętności.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2017, 07:57 przez keiw, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
heat map : najedź kursorem i patrz ile czasu możesz biec z jaka mocą:-) to wkeiw pisze:Na początku na pewno miałem 100%.
wykres moc/czas
na 10km zgadza mi się:-)
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
do jakiego sklepu? daj linkarafaltje pisze:Hej,
Jakby ktos chcial skorzystac z 30% znizki na zakup Stryda, to prosze bardzo:
X78-SHN-LRP-981
Pozdrawiam
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:30
A może jest wśród Was jakiś zawodnik klasy ciężkiej i wrzuci linka do jakiejś trasy, na którym będę ewentualnie mógł zobaczyć co Stryd pokazuje jeśli biegnie się po pofałdowanym terenie - głównie chodzi mi o zbiegi o różnych nachyleniach ?
Ciekawi mnie to ponieważ ważę obecnie 92 i dawno już zauważyłem, że powyżej jakiegoś tam nachylenia - nie wiem dokładnie jakiego - bieg w dół też zaczyna być znacznym obciążeniem, jeśli np. muszę hamować albo aktywnie korygować technikę biegu, przy czym HR niedokładnie to odzwierciedla, albo zaczyna się zmieniać z dużym opóźnieniem. Ekstremalny przykład miałem przy biegu po górach, gdzie przy nachyleniach w dół po -30% i więcej dosłownie czułem jak się nogi nagrzewają do czerwoności przy próbie utrzymania prędkości pod kontrolą, więc ciekawi mnie czy Stryd też takie coś uwzględnia.
Stryda mam zamiar za jakiś czas zakupić, bo lubię takie gadżety, ale pierw niestety czeka mnie zmiana zegarka (planuję wessać 935, może uda się na gwiazdkę) więc jeszcze trochę muszę zaczekać.
Ciekawi mnie to ponieważ ważę obecnie 92 i dawno już zauważyłem, że powyżej jakiegoś tam nachylenia - nie wiem dokładnie jakiego - bieg w dół też zaczyna być znacznym obciążeniem, jeśli np. muszę hamować albo aktywnie korygować technikę biegu, przy czym HR niedokładnie to odzwierciedla, albo zaczyna się zmieniać z dużym opóźnieniem. Ekstremalny przykład miałem przy biegu po górach, gdzie przy nachyleniach w dół po -30% i więcej dosłownie czułem jak się nogi nagrzewają do czerwoności przy próbie utrzymania prędkości pod kontrolą, więc ciekawi mnie czy Stryd też takie coś uwzględnia.
Stryda mam zamiar za jakiś czas zakupić, bo lubię takie gadżety, ale pierw niestety czeka mnie zmiana zegarka (planuję wessać 935, może uda się na gwiazdkę) więc jeszcze trochę muszę zaczekać.
40+ na karku
Strava
Strava