Polar M400

darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:Witam ,
Mam problem wczoraj wychodzę na trening z POLAREM M400 GPS: OK , tętno tak samo a po 1min biegu komunikat na zegarku ,że batt w pulsometrze słaba :( sprawdzałem miernikiem wychodzi 2.69 - 79 v więc ?
To jezeli pomierzyles i potwierdzilo ze bateria jest bliska rozladowaniu to w czym problem , chuba nie myslales ze ma sie rozladowac do 0 .
PKO
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam problem wczoraj wychodzę na trening z POLAREM M400 GPS: OK , tętno tak samo a po 1min biegu komunikat na zegarku ,że batt w pulsometrze słaba :( sprawdzałem miernikiem wychodzi 2.69 - 79 v więc ?
To jezeli pomierzyles i potwierdzilo ze bateria jest bliska rozladowaniu to w czym problem , chuba nie myslales ze ma sie rozladowac do 0 .
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harlan pisze:No mi jak się pojawił taki komunikat o słabej baterii w czujniku to biegalem ze 3 tygodnie zanim ją wymieniłem. W tym czasie jeszcze raz mnie polar informował o słabej baterii. Tętno mierzył okej, wiec nie zauważyłem żadnej różnicy. Nie wiem też ile jeszcze na tej "wyczerpanej" baterii byłbym w stanie biegać ale przy pamięci zakupiłem pastylke i wymieniłem. Parę złotych, żaden koszt.

Tz się nawet teraz ja sprawdzałem miernikiem pokazuje 2.8v ale przy biegu po 5 min ja tetno mialem 100 a za chwile 90 gdzie śr.tempo po biegu mialem 4:52min/km więc coś chyba nie halo albo pasek daje w dupe.
NEVER GIVE UP
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Ale to problem kupić nową baterie i sprawdzic? Jeśli nadal bedziesz miał takie niskie tętno to napiszesz do polara żeby Ci wysłali nowy pasek.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przecież te wartosci co podajecie 2.8 czy 2.6 to jest bateria praktycznie już rozładowana.
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
mary pisze:Kupiłam coś za niemałą jak dla nie kasę i chciałabym, żeby dobrze działało, a na opadanie rąk i nóg, to chyba jakiś dobry ortopeda?
Wszyscy tak maja jak ty, i nikt tutaj nie panikuje. Zrozum to nie precyzja z kosmosu.

A czy ja panikuję? Zadałam pytanie. :) Chyba nie zostałam zrozumiana: nie oczekuję precyzji z kosmosu. Nie oczekuję, że przy tempie 4,73 zegarek pokaże 4,73. Nie oczekuję, że tempo wyświetli się dokładnie takie, jakim biegnę i w tym samym czasie, jak najbardziej rozumiem opóźniania, niedokładne pomiary. Ale chodzi o to, że on w ogóle nie pokazuje wartości pomiędzy tym 4,58 a 5,0. Wyżej - ok, niżej - ok. A ponieważ biegam właśnie w okolicach 4,9 - 4,7, to nigdy nie widzę tempa. Na pewno nie przebiegnę 20 kilometrów w 4,5, nie jestem taka szybka. Jeśli "zachowanie" zegarka jest normalne, to ok, nigdy nie miałam więc po prostu pytam.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

mary pisze: Nie oczekuję, że przy tempie 4,73 zegarek pokaże 4,73. Nie oczekuję, że tempo wyświetli się dokładnie takie, jakim biegnę i w tym samym czasie, jak najbardziej rozumiem opóźniania, niedokładne pomiary. Ale chodzi o to, że on w ogóle nie pokazuje wartości pomiędzy tym 4,58 a 5,0. Wyżej - ok, niżej - ok. A ponieważ biegam właśnie w okolicach 4,9 - 4,7, to nigdy nie widzę tempa. Na pewno nie przebiegnę 20 kilometrów w 4,5, nie jestem taka szybka. Jeśli "zachowanie" zegarka jest normalne, to ok, nigdy nie miałam więc po prostu pytam.
Zegarek nigdy nie pokaże tempa 4:73 bo zwyczajnie w świecie takiego tempa nie ma:) Pomiędzy tempem 4:58 a 5:00 zostaje juz tylko 4:59. Myślę, z Twój problem polega na tym że mylisz tempo z prędkością a nie na tym że zegarek jest niedokładny.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

mary pisze:
Yahoo pisze:
mary pisze:Kupiłam coś za niemałą jak dla nie kasę i chciałabym, żeby dobrze działało, a na opadanie rąk i nóg, to chyba jakiś dobry ortopeda?
Wszyscy tak maja jak ty, i nikt tutaj nie panikuje. Zrozum to nie precyzja z kosmosu.

A czy ja panikuję? Zadałam pytanie. :) Chyba nie zostałam zrozumiana: nie oczekuję precyzji z kosmosu. Nie oczekuję, że przy tempie 4,73 zegarek pokaże 4,73. Nie oczekuję, że tempo wyświetli się dokładnie takie, jakim biegnę i w tym samym czasie, jak najbardziej rozumiem opóźniania, niedokładne pomiary. Ale chodzi o to, że on w ogóle nie pokazuje wartości pomiędzy tym 4,58 a 5,0. Wyżej - ok, niżej - ok. A ponieważ biegam właśnie w okolicach 4,9 - 4,7, to nigdy nie widzę tempa. Na pewno nie przebiegnę 20 kilometrów w 4,5, nie jestem taka szybka. Jeśli "zachowanie" zegarka jest normalne, to ok, nigdy nie miałam więc po prostu pytam.
Mary, na zegarek nie patrzysz cały czas, poza tym musimy wziąć pod uwagę:
- niedokładność pomiaru prędkości/tempa w tak małym urządzeniu
- warunki pogodowe
- przysłonienie nieba liśćmi, budynkami, etc plus urządzenia zaburzające odbiór sygnału GPS jak chociażby linie wysokiego napięcia. Niestety to bardzo zaburza chwilowe tempo i potwierdzam to na swoim przypadku truchtania w parkach alejkami gdzie po obu stronach rosną drzewa.
- opóźnienia wynikające z przerw między łapaniem satelit ( nasz polar próbuje odczytać sygnał bodajże co ok. 6 sekund, coś mi tak się przypomina)
Zdaję sobie sprawę, że tak malutki odbiornik GPS nie ma super precyzji, ale czasem też się wkurzam jak widzę tempo co najmniej minutę mniejsze niż w rzeczywistości mam. Cóż, tak już jest kiedy miniaturyzuje się urządzenia. W poprzedniej pracy miałam do czynienia z odbiornikiem GPS przeznaczonym dla geodetów i uwierzcie, że odbiornik był większy od standardowego miksera, ważył dobre 1,5 kilograma a do prawidłowej pracy trzeba było założyć czapeczkę na której była umieszczona mała antenka wzmacniająca łapanie sygnału. Koszt takiego urządzenia w wersji podstawowej to 1000 USD netto. Precyzja takiego urządzenia to maksymalnie 1 metr, więc teraz wyobraźmy sobie precyzję naszych mikroodbiorników GPS w naszych polarach za 7000 PLNów:hej: .
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Np w moim parku gdzie robie kolka, to na jednym wirazu, z nie wiadomych przyczyn, dlaczego, jak i po co etc tempo zawsze spada na tym samym wirazu o 1-1'30/km. Zawsze sie zastanawiałem dlaczego tak sie dzieje.

Moze z kolega pobiegam ktory ma ten sam zegarem to porownamy liczby na malym wyświetlaczu biegnąc. ;)
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
tom.krakus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47:05
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj zrestartować (przytrzymaj wszystkie 4 przyciski)
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Cześć.
Mam m400 od ponad miesiąca i jestem z niego bardzo zadowolony. Ma wszystko czego potrzebuję i na treningach dostarcza mi odpowiednich informacji.

Po treningach synchronizuję zegarek z polarflow przez telefon. Nie chce mi się za każdym razem włączać komputera. I z tą synchronizacją mam mały problem. Telefon to samsung galaxy s3 neo. Jeszcze ani razu synchronizacja nie powiodła się za pierwszym razem. Muszę kombinować z rozłączaniem urządzań, ponownym parowaniem, włączaniem i wyłączaniem aplikacji aż za którymś razem zadziała.

Miał ktoś podobny kłopot?
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

szymar pisze:Cześć.
Mam m400 od ponad miesiąca i jestem z niego bardzo zadowolony. Ma wszystko czego potrzebuję i na treningach dostarcza mi odpowiednich informacji.

Po treningach synchronizuję zegarek z polarflow przez telefon. Nie chce mi się za każdym razem włączać komputera. I z tą synchronizacją mam mały problem. Telefon to samsung galaxy s3 neo. Jeszcze ani razu synchronizacja nie powiodła się za pierwszym razem. Muszę kombinować z rozłączaniem urządzań, ponownym parowaniem, włączaniem i wyłączaniem aplikacji aż za którymś razem zadziała.

Miał ktoś podobny kłopot?
Ja co prawda robię synchro z LG, ale zauważyłam, że synchronizacja jest zawsze przerywana i nie kończy się powodzeniem, jeśli telefon wejdzie w tryb blokady ekranu, a więc podczas synchronizacji muszę smyrać ekran co jakiś czas żeby blokada ekranu się nie włączyła :hej: . Może u Ciebie jest podobnie, spróbuj tego patentu.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam galaxy s4 czesto na zegarku pojawia sie napis ,,synchronizacja nie powiodla sie " ale wszystko jest ok ,ale czasami po synchronizacji dane z aktywnosci przeszly ale brak danych z treningu i musze drugi raz laczyc zegarek z telefonem , wydaje mi sie ze problem lezy po stronie aplikacji poniewaz do ostatniej aktualizacji wszystko bylo ok.
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

o czyli jednak to nie tylko u mnie się dzieje. spróbuję z unikaniem blokady ekranu. U mnie też jest tak, że dane o aktywności przechodzą a nie przechodzi trening.
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze nie sprawdzalem bo mi to nie przeszkadza ale czy roznicy tez nie robi to czy korzystamy z WiFi czy z transmisji danych ? Mozna też wyczyścić aplikacje ,jezeli znajdziesz rozwiazanie to napisz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ