Zepsuty sprzęt kupiłaś, wywal go, albo niech to naprawia.mary pisze:Niedawno zakupiłam, testuję i byłabym w 100% zadowolona, gdyby nie świrowanie pomiaru tempa. Jeśli biegnę powyżej 5,0 min/km to jest ok - pokazuje kiedy zwalniam, kiedy delikatnie przyspieszam też pokazuje dobrze i wcale aż tak nie opóźnia pomiarów, jak się naczytałam. Ale jeśli schodzę poniżej 5,0, to na wyświetlaczu tempo od razu pokazuje wartość 4,58 i oscyluje w granicach 4,5-4,4 choć biegnę znacznie wolniej. Gdybym choć na chwilę mocno przyspieszała, to ok, mogłabym zrozumieć, ale te wartości pojawiają się nawet wtedy, kiedy przez sekundę ich nie osiągnęłam, biegam już na tyle długo, że potrafię mniej-więcej oszacować jakie mam tempo. Kiedy zwalniam - znów to samo, tylko na odwrót. Z 4,5 czy 4,58 BACH - 5,0. Kiedy zwalniam dalej, jest już powolny wzrost: 5,05... 5,1... itd. Miał ktoś tak? Dodam, że średnie tempo po biegu jest już OK.
A tak poważnie, to rece i nogi opadają, jak to czytam. No bez przesady, jestes Pro i startujesz na Igrzyskach czy amatorka zjadania ciemnego chleba?