Polar M400

Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

mary pisze:Niedawno zakupiłam, testuję i byłabym w 100% zadowolona, gdyby nie świrowanie pomiaru tempa. Jeśli biegnę powyżej 5,0 min/km to jest ok - pokazuje kiedy zwalniam, kiedy delikatnie przyspieszam też pokazuje dobrze i wcale aż tak nie opóźnia pomiarów, jak się naczytałam. Ale jeśli schodzę poniżej 5,0, to na wyświetlaczu tempo od razu pokazuje wartość 4,58 i oscyluje w granicach 4,5-4,4 choć biegnę znacznie wolniej. Gdybym choć na chwilę mocno przyspieszała, to ok, mogłabym zrozumieć, ale te wartości pojawiają się nawet wtedy, kiedy przez sekundę ich nie osiągnęłam, biegam już na tyle długo, że potrafię mniej-więcej oszacować jakie mam tempo. Kiedy zwalniam - znów to samo, tylko na odwrót. Z 4,5 czy 4,58 BACH - 5,0. Kiedy zwalniam dalej, jest już powolny wzrost: 5,05... 5,1... itd. Miał ktoś tak? Dodam, że średnie tempo po biegu jest już OK.
Zepsuty sprzęt kupiłaś, wywal go, albo niech to naprawia.

A tak poważnie, to rece i nogi opadają, jak to czytam. No bez przesady, jestes Pro i startujesz na Igrzyskach czy amatorka zjadania ciemnego chleba?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
PKO
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kupiłam coś za niemałą jak dla nie kasę i chciałabym, żeby dobrze działało, a na opadanie rąk i nóg, to chyba jakiś dobry ortopeda?
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

mary pisze:Kupiłam coś za niemałą jak dla nie kasę i chciałabym, żeby dobrze działało, a na opadanie rąk i nóg, to chyba jakiś dobry ortopeda?
Wszyscy tak maja jak ty, i nikt tutaj nie panikuje. Zrozum to nie precyzja z kosmosu.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
Maxxer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mary pisze:Kupiłam coś za niemałą jak dla nie kasę i chciałabym, żeby dobrze działało, a na opadanie rąk i nóg, to chyba jakiś dobry ortopeda?
Musisz zrozumieć, że to wynika z samej technologii GPS która lokalizuje nas z pewną dokładnością. Biegnący człowiek dla satelity porusza się w ślamazarnym tempie. Żaden zegarek nie pokaże ci od razu zmiany tempa jak lekko zerwiesz do przodu nie ma tu cudów musi nastąpić lekkie opóznienie.
1500m: 4:19:00 (2014) 4:01:13 (2015)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10

Nieprzeczytany post

Ludziska, muszę ponownie kupić folijki do M400, bo moją ostatnią źle nakleiłam, stąd moje pytanie.
Czy są chętni do zakupu większej ilości, bo wtedy wychodzi taniej :hejhej: .
Aukcja na ebay'u - 12 sztuk - wychodzi (lekkie wahania w zależności od kursu USD) niecałe 3 złote za sztukę.
Jeśli nie ma chętnych to kupię sobie 6.
Czekam na info na PW.
Link do aukcji: http://www.ebay.com/itm/12x-Savvies-SU7 ... 58ba1d00a3
P.S. Wysyłka z Niemiec poprzednim razem trwała ok. tygodnia, potem wysyłałam kolegom zwykłym listem (koszt chyba 1,75zł) i wszystkim doszły.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

te folijki są beznadziejne, zostawiłem sobie jedna jako wzór do wycinania z folii telefon-owych
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:te folijki są beznadziejne, zostawiłem sobie jedna jako wzór do wycinania z folii telefon-owych
Puchatek, a czemu tak uważasz? Ja swoją właśnie zmieniłam po ok. 4 miesięcy od naklejenia i nie narzekam (noszę zegarek caly czas). Ochroniła zegarek przy upadku rowerowym i gdyby nie ona pewnie trzeba by było wymieniać całą szybką w serwisie.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2015, 20:14 przez Astraroth, łącznie zmieniany 1 raz.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jak ci kolega napisał minimalny interwał satelity to 3 metry , bo wyższe dokładności sa zarezerwowane dla wojska i innych służb, ale nawet te 3m sa osiagalne tylko przy idelanych warunkach i pełnej widoczności co zazwyczaj jest nieosiągalne, dlatego jak ktoś chce obserwować szybkie zmiany tempa to potrzebuje do tego footpoda, ja jeszcze nie zakupiłem choć mam w planach z tym że zdaje sobie sprawę że ta technologia też ma swoją tolerancję która bodajże wynosi 3-4%.
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
puchatek391 pisze:te folijki są beznadziejne, zostawiłem sobie jedna jako wzór do wycinania z folii telefon-owych
Puchatek, a czemu tak uważasz? Ja swoją właśnie zmieniłam po ok. 4 miesięcy od naklejenia i nie narzekam (noszę zegarek caly czas). Ochroniła zegarek przy upadku rowerowym i gdyby nie ona pewnie trzeba by było wymieniać całą szybką w serwisie.
Bo są słabe wykonane z bardzo kijowego materiału który się rysuje. Za nim pojawiły sie folijki na ebayu i amazonie ludzie tutaj docinali sobie z foli która była dawana z zegarkiem. Sam tak zrobiłem, wyciąłem z folii 3mk i do dziś żałuje że ją odkleiłem i nakleiłem te z ebaya, które już po miesiącu intensywnego użytkowania wyglądają strasznie
lucpo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:20

Nieprzeczytany post

Zgadzam się. Te z ebay'a są kiepskiej jakości. Lepiej wyciąć z 3mk.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lucpo pisze:Zgadzam się. Te z ebay'a są kiepskiej jakości. Lepiej wyciąć z 3mk.
Poszperałam jeszcze na ebay'u po poście Puchatka i są też dostępne folie niby 3Ma do M400, ale cena dużo wyższa.
Za 3 sztuki chcą chyba ok. 3,5 euro.
Odnośnie docięcia własnoręcznego z większej folii - ktoś się sam podejmował? Ja mam problemy z prawidłowym naklejeniem folii a co dopiero z przycięciem :hej: :hej: .
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

Ja ciąłem na oko bez przymierzania, użyłem zapasowej folii do smartfona, wyszło mi prawie dobrze (trochę rogi zepsułem). Dla mnie ważne jest żeby było pokryte folią około 80% wyświetlacza, te krańcowe punkty się nie porysują.
truskafka
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dużo łatwiej nakleja się folię używając do tego wody niż na sucho, i jest możliwość korekcji jak coś pójdzie nie tak. Folijkę pod wodę, zegarek pod wodę nakładamy folię i już :). Folię docinam z większego arkusza kupionego w jakimś markecie, wzorem była ta czarna folia naklejona na wyświetlacz.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam ,
Mam problem wczoraj wychodzę na trening z POLAREM M400 GPS: OK , tętno tak samo a po 1min biegu komunikat na zegarku ,że batt w pulsometrze słaba :( sprawdzałem miernikiem wychodzi 2.69 - 79 v więc ?
NEVER GIVE UP
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

No mi jak się pojawił taki komunikat o słabej baterii w czujniku to biegalem ze 3 tygodnie zanim ją wymieniłem. W tym czasie jeszcze raz mnie polar informował o słabej baterii. Tętno mierzył okej, wiec nie zauważyłem żadnej różnicy. Nie wiem też ile jeszcze na tej "wyczerpanej" baterii byłbym w stanie biegać ale przy pamięci zakupiłem pastylke i wymieniłem. Parę złotych, żaden koszt.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ