Garmin Fenix 8 / Enduro 3
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Używam Enduro i muszę przyznać że Garmin odrobinę ruszył dupę i lista problemów maleje.
Ostatnio jak biegłem z nawigacją to Garmin "pipnął" przed zakrętem dokładnie tak jak Fenix 6, zamiast milczeć. Beznadziejny (wcześniej) ekran interwałów nareszcie jest funkcjonalny https://photos.app.goo.gl/6g7hw6kAYB4gwWtY9 . Zegarek nareszcie jest cichy przy utraceniu połączenia z telefonem (wibruje bez dźwięku).
Trochę mnie drażni że OLED dostał już 3 dodatkowe tarcze a MIP 0 (przypominam że mam 4 cyfrowe i 1 analogową - dla porównania Fenix 7 Pro ma jakieś 11? 12? Cyfrowych i 5 analogowych) ale może i to przyjdzie z czasem.
Nadal uważam że popełniłem falstart z zakupem (trzeba było dać F6 wyzionąć ducha) ale zegarek z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy. I realnie jest to zegarek z którym można pojechać na 2-tygodniowe wakacje i nie przeżywać jeżeli zapomni się ładowarki, chyba w tej chwili jedyny na rynku.
Ostatnio jak biegłem z nawigacją to Garmin "pipnął" przed zakrętem dokładnie tak jak Fenix 6, zamiast milczeć. Beznadziejny (wcześniej) ekran interwałów nareszcie jest funkcjonalny https://photos.app.goo.gl/6g7hw6kAYB4gwWtY9 . Zegarek nareszcie jest cichy przy utraceniu połączenia z telefonem (wibruje bez dźwięku).
Trochę mnie drażni że OLED dostał już 3 dodatkowe tarcze a MIP 0 (przypominam że mam 4 cyfrowe i 1 analogową - dla porównania Fenix 7 Pro ma jakieś 11? 12? Cyfrowych i 5 analogowych) ale może i to przyjdzie z czasem.
Nadal uważam że popełniłem falstart z zakupem (trzeba było dać F6 wyzionąć ducha) ale zegarek z miesiąca na miesiąc jest coraz lepszy. I realnie jest to zegarek z którym można pojechać na 2-tygodniowe wakacje i nie przeżywać jeżeli zapomni się ładowarki, chyba w tej chwili jedyny na rynku.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Tak ci trzeba tych różnych tarcz? Zmieniasz na Wochenende czy kiedy? Ja używam jednej, tej samej już na trzecim zegarku.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie podoba mi się fakt że wypuszczono 2 zegarki i jeden ma ciągle ulepszaną customizację a drugi jest olewany. A tym bardziej dziwi mnie że rozwijany jest ten który na starcie ma 2x więcej opcji (OLED miał 9 albo 10 tarcz, nie pamiętam: teraz można dodać +3). Jedno jest pewne, gdyby Garmin przeportował kilka tarcz z poprzednika (który miał ich dosłownie 3x więcej) nikomu korona z głowy by nie spadła.
Ale nie chcę już jęczeć, zegarek idzie w dobrym kierunku. Nie dodałem w poprzednim poście, ale przestały się dziać jaja ze stabilnością - nie wiem jak z coachem, nie podobał mi się ten program (za dużo 'bazy', za mało akcentów) i rzuciłem nim w pizdu.
Ale nie chcę już jęczeć, zegarek idzie w dobrym kierunku. Nie dodałem w poprzednim poście, ale przestały się dziać jaja ze stabilnością - nie wiem jak z coachem, nie podobał mi się ten program (za dużo 'bazy', za mało akcentów) i rzuciłem nim w pizdu.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja to widzę tak, że wersja OLED jest do zabawy, reprezentacji, imponowania, gadżetomanii, etc., a MIP do używania jako zegarek sportowy. Po co komu zylion tarcz na sportowym? Mnie się ta jedna od 2021 tak samo podoba.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
weuek pisze:Ja to widzę tak, że wersja OLED jest do zabawy, reprezentacji, imponowania, gadżetomanii, etc., a MIP do używania jako zegarek sportowy. Po co komu zylion tarcz na sportowym? Mnie się ta jedna od tak samo podoba.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No rozumiem, że gdy się (nigdy) nie wie czego się chce, to tylko pośmiać się można.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Czemu niby Oled ma być tylko do zabawy?
Ja się zegarkiem nie bawię.
Po prostu moje oczy lepiej widzą danr na tym ekranie w czasie treningu.
Jest wybór i tyle. Każdy sam decyduje.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Ja się zegarkiem nie bawię.
Po prostu moje oczy lepiej widzą danr na tym ekranie w czasie treningu.
Jest wybór i tyle. Każdy sam decyduje.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
skąd żeś wywnioskował że nie wiem czego chce?weuek pisze:No rozumiem, że gdy się (nigdy) nie wie czego się chce, to tylko pośmiać się można.
to że pisze na blogu szczerze o swoich poszukiwaniach nie znaczy że mam zamiar jak Ty każdego pouczać jak żyć.
bladego pojęcia nie masz o mich potrzebach a znów wypowiadasz się za mnie.
a śmiech bo rozbawiły mnie kocopały które opowiadasz.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A garmin wie lepiej i swoje i twoje. Stąd tyle zabawek.