Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

3com pisze:Dokładnie tak jak piszesz. Podobno działa jeden z footpodów Adidasa. Próbowałem podpytać się użytkownika który napisał na tym forum że sparował v800 co to za dokładnie model (bo jest więcej niż jeden) a z wyglądu w zasadzie niczym się nie różnią, ale mi nie odpowiedział. Jak możesz i odpiszą Ci to daj znać w tym wątku.
Jak się dowiem to na pewno dam znać, chociaż SK zapewne wskaże (jeśli już) model tylko Polarowy.
PKO
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

W tym wątku był już post ze działa ten a ten model adidasa
Można cofnąć się do tyłu o kilkanaście postów :)
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:W tym wątku był już post ze działa ten a ten model adidasa
Można cofnąć się do tyłu o kilkanaście postów :)
Szukać potrafię, także używając szukajki forumowej. Sęk w tym, że wszystkie modele fotpodów adasia wyglądają w zasadzie identycznie, ale różnie się nazywają. Niestety z wątku o V800 można wyczytać, że ma to być "Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod". Tak nazwanego urządzenia na polskim rynku nie znajdziesz a na zagranicznych serwisach opisują różnie footpody, więc chciałam znać konkretną wersję modelu tudzież jego symbol,żeby nie kupić takiego, który nie bedzie współpracował.
Jeśli znasz dokładny model adasiowego footpoda to podziel się z nami tą informacją proszę, bo jak narazie nie otrzymaliśmy odpowiedzi.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod kosztuje niewiele mniej niż footpod Polara i trudno go dostać.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
3com
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Widzę że kolega Astraroth szukał tak jak i ja po haśle "Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod". Ciężko coś sensownego znaleźć, szczególnie że istnieją takie same dwa modele różniące się numerkiem.
keiw pisze:Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod kosztuje niewiele mniej niż footpod Polara i trudno go dostać.
Adidas kosztuje 100 - 140 zł polar S1 390.
Analogicznie rzecz biorąc do czujników tętna, powinny działać footpady z bluetooth zamiast rozpowszechnionych ANT+. Tylko wiadomo, trzeba to przetestować.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pokaż mi footpoda Adidasa na bluetooth, który kosztuje 100-140zł.

Polar Stride Sensor Sensor dla M400/V800 - masz od ok. 240zł:
http://www.ceneo.pl/30223485

Sensor biegowy Polar s3+ nie jest dla tych zegarków sportowych.

Sensor bluetooth Adidasa ma oznaczenie G75090:
http://www.adidas.com/us/bluetooth-smar ... 75090.html

http://www.play-sport.pl/product/adidas ... 7461.xhtml
Mój Blog "Luźne wpisy"

3com
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przeglądałem allegro. Są tam 100-140 na ANT+. Na bluetooth faktycznie nie ma. Polar Stride Sensor jest to widocznie jakiś nowy model. Jak ja się tym interesowałem wg tabelki na stronie polara kompatybilny z m400 był sensor S1. Co to jest Sensor biegowy Polar s3+ nie wiem i nic o nim nie pisałem.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wprowadzasz w błąd.
Tu masz tabelę kompatybilności:
http://www.polar.com/en/support/compati ... egory=faqs

Zobacz sobie skrzyżowanie wiersza M400 z kolumną Stride sensor.
M400 jak i V800 maja tylko Stride Sensor Bluetooth Smart tak samo tylko sensor Adidasa będzie działał tylko ten na bluetooth, żaden sensor ANT+ nie zadziała.
Mój Blog "Luźne wpisy"

3com
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przecież wiem że nie zadziała. Jeżeli napisałem gdzieś że zadziała ant+ to przez pomyłkę. Ta tabelka została uaktualnione. Wcześniej jako kompatybilny widniał s1.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może czasowo był jakiś błąd w tabelce, ale jak w listopadzie kupowałem swojego fp, to w tabelce było tak jak teraz ;-)
Mój Blog "Luźne wpisy"

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Pokaż mi footpoda Adidasa na bluetooth, który kosztuje 100-140zł.

Polar Stride Sensor Sensor dla M400/V800 - masz od ok. 240zł:
http://www.ceneo.pl/30223485

No dobra, wszystko jasne i piękne, tylko niech ktoś mi powie, jak ten sensor skalibrować nie mając telefonu iPhone skoro apka do niego działa tylko na iPhonach?? Przecież używanie nieskalibrowanego footpoda jest zupełnie pozbawione sensu a raczej nie będę się 'uszczęśliwiać' iPhonem tylko po to by skalibrować urządzenie. :hej:
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Footpoda kalibrujesz z poziomu zegarka. To M400 musi wiedzieć o ile pomnożyć wskazania FP, by dla twojego stylu biegania i sposobu zamocowania FP na bucie, było dobrze. Żaden iPhone nie jest potrzebny. :nienie:
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Footpoda kalibrujesz z poziomu zegarka. To M400 musi wiedzieć o ile pomnożyć wskazania FP, by dla twojego stylu biegania i sposobu zamocowania FP na bucie, było dobrze. Żaden iPhone nie jest potrzebny. :nienie:
Uf, dziękuję zatem za wyprowadzenie z błędu, bo w opisach en i nie tylko wszędzie widać tylko compatible with iPhone 4 or never a o kalibracji przy użyciu M400/V800 cisza.
Mam jeszcze jedno pytanko do tych, którzy posiadają ten sensor. Czytałam opinie, że niestety jest dość ciężki, jak odczucia biegających z footpodem?
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ogóle go nie czuję na nodze. Może jak przykleisz na bosą stopę, to będziesz czuł "ciężar" :-D
Mój Blog "Luźne wpisy"

harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Zegarek wysłany do serwisu w poniedziałek dzisiaj do mnie wrócił, czyli po 2 dniach. Wymieniono złącze USB a także pasek od zegarka. W złączu mam wrażenie, że dali inną zaślepkę. Jest w niej gumowa wypustka która idealnie kształtem pasuje do środka. Coś na kształt końcówki micro USB. W sumie to już przez te 2 dni zapomniałem jaka była wcześniej ale wydaje mi się że ta jest bardziej dopasowana i przede wszystkim ciężej jest ja wcisnąć. Przez to powinna być bardziej szczelna. Od serwisanta dostałem radę, aby po każdym bieganiu przemyć go wodą aby opłukać go z potu. Wiadomo pot jest słony i ta sól powoduje korozję złącza i taka właśnie była przyczyna u mnie czyli korozja. Niby starałem się jak najczęściej przemywać zegarek ale nie zawsze pamiętałem o tym.
Co do wymiany paska to u mnie u góry na łączeniu koperty z paskiem nie przylegał on idealnie. Wyskoczył z mocowania i nie można było go docisnąć jak należy. Wyglądało to mało estetycznie i zbierał się tam kurz i woda. Denerwowało mnie to więc przy okazji reklamacji złącza zareklamowałem i to. Otrzymałem nowiutki pasek, troszkę inny bo matowy a miałem raczej w połysku, ale wydaję się lepszy bo nie widać żadnych smug od palców czy zarysowań od paznokci. Aha no i kabelek do ładowania też otrzymałem nowy. Ogólnie serwis sprawny i przede wszystkim szybki. Polecam tego allegrowicza ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ