Polar M400
- banan85
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sygnału GPS nigdy nie zgubiłem, a często latam po dość gęstych lasach...łapanie sygnału po ostatnich aktualizacjach bardzo szybkie...trasę rysuje bardzo dobrze, przynajmniej ja nie zauważyłem większych odchylen...średnie tempo autolapa naprawili i teraz jest wyświetlane prawidlowo...a co do baterii to spokojnie tyle wytrzyma
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Michalku pisze:Zastanawiam się nad M400 dla mojej kobiety. Design na plus, biały kolor również. Czytałem jednak nieco w internecie i czasem były spore narzekania na GPS... że sygnał gubi, że trasę na mapie słabo rysuje i długo satelitów szuka. Jest tutaj ktoś kto używa M400 kilka miesięcy i jest w stanie to zweryfikować?
Kiedyś obiło mi się o uszy, że nie pokazuje średniego tempa autolapa (nie było takiej opcji, tylko pokazywał średnie tempo z całego biegu) i trzeba było ręcznie lapować - naprawili to?
I ostatnie - bateria wytrzyma te 4h biegu?
Się nie zastanawiaj tylko kupujMichalku pisze:Zastanawiam się nad M400 dla mojej kobiety. Design na plus, biały kolor również. Czytałem jednak nieco w internecie i czasem były spore narzekania na GPS... że sygnał gubi, że trasę na mapie słabo rysuje i długo satelitów szuka. Jest tutaj ktoś kto używa M400 kilka miesięcy i jest w stanie to zweryfikować?
Kiedyś obiło mi się o uszy, że nie pokazuje średniego tempa autolapa (nie było takiej opcji, tylko pokazywał średnie tempo z całego biegu) i trzeba było ręcznie lapować - naprawili to?
I ostatnie - bateria wytrzyma te 4h biegu?

Biały ma bardziej miękki pasek, potwierdzam, nie żółknie podczas używania.
Co do GPSa, w lesie potrafi fixować z tempem, do krótkich interwałów konieczny jest footpad jeśli chcemy mieć realne tempo chwilowe.
Co do autolapa i średniego tempa to pokazuje go automatycznie po każdym zliczonym km przez kilka sekund dając jednocześnie sygnał dźwiękowy, że kolejny km pyknął.
Bateria trzyma spokojnie 8 h (jak nie więcej) biegu z włączonym GPSem i podpiętym pulsometrem.
W tej cenie chyba teraz nie dostaniesz nic lepszego.
Nie chcę robić reklamy, ale dostałam ostatnio info ze sklepu w którym ja kupiłam że białasy są u nich z paskiem za 623 zł, ale widzę, że niestety promo się skończyła jak widzę

A, jeśli dla kobiety to może się skusi na limitowaną serię bo właśnie weszła, pojawił się jeszcze kolor niebieski i różowo-czerwony polar.
Matti, a co ma developer do użytego złącza USB, bo nie za bardzo wiem dlaczego uważasz ich za ciuli przy problemie padniętego złącza? Developerzy dłubią tylko w sofcie a nie w hardwear'ze, oni nie wybierają bebechów, to producent określa jakie bebechy wykorzystać a przede wszystkim określa pułapy cenowe dla poszczególnych części panom konstruktorom, którzy musza się trzymać wytycznych.matti775 pisze:Taka sytuacja miała miejsce również u mnie. Serwis wzorowy, ale deweloperzy to ciule.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
Wiem co robią deweloperzy, bo sam pracuję w tej branży. Uważam, że ich serwis, firmware/software do zegarka i update'y są na najniższym możliwym poziomie. Minimalne ficzery dodają miesiącami i to w dodatku z błędami, które podstawowe testy by wykryły.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
Hmm, pytanie ile mają ludzi i jaki nakład godzinowy. Nie to że ich bronię, ale akurat do takiego sprzętu są potrzebni 'odpowiedni' testerzy, niestety nie wszystko wychodzi w testach automatycznych i czasem trzeba posłużyć się takim backendowym użytkownikiem czyli panem Krzychem z panią Karoliną, którzy takiego zegarka używają w rzeczywistości.matti775 pisze:Wiem co robią deweloperzy, bo sam pracuję w tej branży. Uważam, że ich serwis, firmware/software do zegarka i update'y są na najniższym możliwym poziomie. Minimalne ficzery dodają miesiącami i to w dodatku z błędami, które podstawowe testy by wykryły.
Juz sobie wyobrażam deva biegającego i testującego zegarek

Kurcze, trzeba by było zrobić porównanie tych opóźnień nakładając na tego sameog biegacza dwa sikory - jeden polarowy a drugi od konkurencji czyli gremlinowy. Ciekawe jakby wyszedł test porównawczy rysowanych ścieżek i zarejestrowanych temp. Wtedy moglibyśmy pełnoprawnie narzekać że polar gorszy od reszty oferowanego sprzętu w określonym pułapie cenowym (choć gremlin chyba nadal sporo droższy od emki).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
Ja bym najpierw zadał pytanie, na ile poprawne są mapy. Widzę, że na endomondo nieważne z czym kto biegł, na niektórych trasach wszyscy mają krzywą wystającą grubo ponad ulicę. Zauważyłem, że m400 psuje tempo jak wbiega się w park/las. Można trzymać tempo lub delikatnie przyspieszyć, a on i tak doda swoje 40-60 sek/km. Jaki czujnik jest w tym footpadzie?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52 min 43 sek
Mam pytanie czy ktoś próbował połączyć aplikację polar flow z my fitness pal?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
Daj znac jsk dlugo trwala cala procedura gwarancyjna.r0berto1974 pisze:Chyba raczej nie połączysz.
Mój polar wczoraj pojechał na wymianę złącza usb. Niestety kupiłem w agito, czy ktoś reklamował przez ten sklep? Ile potrwała naprawa?
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
Jezeli nie potrafią naprawic takiej usterki lub wyslac do serwisu polara , to prawdopodobnie zegarki pochodza z zagraniczej dystrybucji i za duze koszta lub obawa ze nie zmieszcza sie w terminie. Z jednej strony bedziesz miał nowy zegarek z drugiej jednak mialbys prawdopodobnie drugie złacze usb ktore miejmy nadzieje przewyzsza jakoscia te montowane na tasmie montażowej . Tez zakupilem zegarek w agito , co najlepsze przed zakupem na moje pytanie o serwis zapewnili mnie ze moge wysylac do nich lub bezposrednio do serwisu Polara wiec kupilem , natomiast sport konsulting na to samo pytanie ale juz po zakupie odpowiedzial ze nie jest dystrybutorem zegarkow do agito i naprawa gwarancyjna tylko przez sklep . Mysle ze jak u mnie padnie gniazdo usb wysle do sport konsulting i zaplace 60 zl , zapewnili mnie ze agito w razie wysłania zegarka do nich nie zauwazy ze bylo cokolwiek robione.