Garmin Fenix 8 / Enduro 3

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolejna promocja w niemieckim sklepie na F8:
https://www.pepper.pl/promocje/zegarek- ... eur-910632

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzisiaj Garmin Coach zapodał mi sprinty (9x15s z prędkością 3min/km). Zacząłem na bieżni lekkoatletycznej, zrobiłem ~50 minut (zostało tylko 10 minut wyciszenia) a zebrał się już klub sportowy który ma zajęcia więc stwierdziłem że nie będę im zajmował torów i wyciszenie zrobię poza bieżnią bo to i tak tylko casualowe człapanie.

No ale jako że track mode "przyczepia" się do stadionu (i jak już złapie układ toru to nie chce się odczepić) to użyłem nowej opcji "zmień sport" i przerzuciłem na zwykły bieg. No i wszystko pięknie, tylko że całe 50 minut treningu zostało przez coacha kompletnie odrzucone (dodam że bez jakiegokolwiek ostrzeżenia), on w ogóle nie widzi tej sesji jako treningowa, w kalendarzu nadal mi sugeruje że mam dzisiaj jeszcze zrobić sprinty.

Ktoś może powiedzieć: ale przecież biegałeś więc organizm dostał bodziec a to tylko brak numerków na zegarku - prawda, tylko że widzę że coach już teraz ponownie wrzuca mi tę samą sesję na pojutrze, no bo według niego nic dziś nie trenowałem.

Czas się chyba przeprosić z Pfitzingerem albo Danielsem :bum:

Nie wiem czy to bug czy feature, ale wniosek prosty: jak masz odpalonego coacha to nie ruszaj wybranej dyscypliny, bo zegarek to odrzuci bez ostrzeżenia.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Człowiek na łasce bądź niełasce zegarka (samochodu, telefonu, ekspresu do kawy). Takie czasy (niewolnicze).
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I seria F8 ruszyła z nową, kwartalną beta:
https://forums.garmin.com/beta-program/ ... dates-only

Wysłane z mojego SM-S916B .

Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na targach okolomaratonowych, po odebraniu pakietu zaszedlem na stoisko Garmina o bejrzalem sobie Enduro 3 i Fenixa 8.
Zalozylem Enduro 3 obok swojego 6x Pro i sie lekko przerazilem jego rozmiarem :O
Mowie szczerze, podziwiam Was, ze miescicie te monstery na nadgarstku, repekt.
Ted
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 28 paź 2024, 12:33 Zalozylem Enduro 3 obok swojego 6x Pro i sie lekko przerazilem jego rozmiarem :O
W tych 0,8mm dostajesz inny wymiar czasu pracy i wagi a resztę sobie porównaj na garmin.pl
fēnix 6X - Pro and Sapphire
51 x 51 x 14,90 mm
Stal: 93 g (obudowa: 66 g)

Enduro™ 3
51 × 51 × 15,7 mm
63 g (obudowa: 57 g)
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiem co dostaje, roznice znam. Subiektywna roznica na rece byla znacznie wieksza niz pomiarowa.
Fakt, ze pozytywnie rzeczywiscie zaskoczyla mnie waga.

Zebysmy sie dobrze zrozumieli. Nie krytykuje nowych modeli, po prostu opisalem swoje wrazenia.
Ogolnie wrazenie robily bardzo dobre (wykonanie, wyswietlacz itp.). Funkcjonalnie tez super.
Po prostu po latach uzytkowania serii Fenix (najpierw 3, teraz 6) gdzies gabaryty przekroczyly moj prog bolu, to wszystko :taktak:
Na wiosne pojawi sie pewnie 975, to sie mocniej zainteresuje.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miszcz to i ułamki mikrona wyczuje. ;-)
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
Ted
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 28 paź 2024, 16:07 Po prostu po latach uzytkowania serii Fenix (najpierw 3, teraz 6) gdzies gabaryty przekroczyly moj prog bolu, to wszystko :taktak:
Siejesz dezinformację odnośnie Enduro 3.
Odnosisz się do F3 wiec proszę bardzo
fēnix® 3
51 × 51 ×15,5mm
F3 (wyświetlacz 1.2") działał z GPS 20h, Enduro 3 (wyświetlacz 1.4") z samym GPS działa 120h.... i parę innych funkcji. Ja nie widzę powodu do "respektu" bo E3 po urośnięciu o 0,2mm naprawdę jest wielki ale w możliwościach (w porównaniu do F3, F6)
I to by było na tyle w tej akademickiej dyskusji.
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się sporo najęczałem w tym wątku ale moje zarzuty dotyczą tylko software'u, hardware jest świetny. Choć Enduro 3 jest gigantyczny to 'nosi się' podobnie do Fenixa 6 47mm, z ręką na sercu nie jestem wskazać czy któryś jest wygodniejszy. Enduro jest karykaturalnie gruby, ale jak drobne laseczki jak np. Cat Bradley (wygrała WSER100) czy Ola Tarnowska (wygrała ten Silesia Marathon) biegają z Enduro to myślę że i chłop ogarnie ;)

Jak ktoś siedzi hobbistycznie w "klasycznych" zegarkach to pewnie takie kolumbryny wyglądają komicznie, ale teraz generalnie trend idzie w tym kierunku, AWU czy nawet Forerunnery to już nie są malutkie zegarki.

Nie żałuję że wybrałem ten gabaryt ale jakbym miał kierować się wygodą to F8 47mm OLEDowy (wariant MIP jest grubszy o 1mm) pewnie znacznie lepiej leży na ręce.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 28 paź 2024, 12:33 Na targach okolomaratonowych, po odebraniu pakietu zaszedlem na stoisko Garmina obejrzalem sobie Enduro 3 i Fenixa 8.
Zalozylem Enduro 3 obok swojego 6x Pro i sie lekko przerazilem jego rozmiarem :O
Robert @Sikor bo musisz mieć porządny nadgarstek 16 cm - jak ja i będzie się mieścił bez problemu :bum:
Teraz mam małego FR165 i szczerze, to nie czuję w noszeniu jakiejś nagłej poprawy, komfortu.
Epix Pro, czy wcześniej każdy Fenix 51 mm, zawsze nosiło mi się dobrze.
To jak ze wszystkim, kwestia naszych przyzwyczajeń, upodobań, aktywności jakie uprawiamy, itp.

Akurat Garmin w kilku modelach daje możliwość wyboru.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ted pisze: 28 paź 2024, 16:47 Siejesz dezinformację odnośnie Enduro 3.
Niczego nie sieje. Zamiast czytac tabelki zalozylem obydwa zegarki obok siebie na ta sama reke (moja) i roznica byla na tyle wyrazna, ze to byo dla mnie juz za duzo dobrego.
Chcesz sie sprzeczac z moimi subiektywnymi odczuciami? Powodzenia.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze: 29 paź 2024, 09:38 Robert @Sikor bo musisz mieć porządny nadgarstek 16 cm - jak ja i będzie się mieścił bez problemu :bum:
Az zmierzylem, moj nadgarstekj tam gdzie nosze zegardek ma 18cm. Juz myslalem, ze Ty tak na powaznie :ble:
Teraz mam małego FR165 i szczerze, to nie czuję w noszeniu jakiejś nagłej poprawy, komfortu.
Epix Pro, czy wcześniej każdy Fenix 51 mm, zawsze nosiło mi się dobrze.
To jak ze wszystkim, kwestia naszych przyzwyczajeń, upodobań, aktywności jakie uprawiamy, itp.
Mnie czasem moj Fenix troche przeszkadza. A to sie gdzies zahaczy przy zakladaniu czy zdejmowaniu bluzy itp. z dlugim rekawem itp.
Nie mowiac o zawodach tri, gdzie musze go zdejmowac po wyjsciu z wody, trzymac w zebach i biec zdejmujac pianke, bo inaczej moglby rozerwac rekaw (rekaw pianki jest naprawde ciasny).
Po przymiarce 955 na targach mysle, ze ten problem by mi odpadl, a to juz dla mnie spory punkt na plus.
Tak jak napisales, kazdsy ma swoje potrzeby/wymagania i swoj subiektywny punkt widzenia.
Akurat Garmin w kilku modelach daje możliwość wyboru.
Dokladnie tak. Wczesniej te mniejsze modele rzeczywiscie mialy dosc krotki czas baterii.
955 (Edit: literowka, ofc 965, tak jak juz wyzej pisalem) ma w trybie full-on GPS (multi band itd) do 19h, a w trybie GPS-only do 31h, to w obydwu przypadkach dla mnie az nadto.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2024, 11:12 przez Sikor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: 29 paź 2024, 12:14 955 ma w trybie full-on GPS (multi band itd) do 19h, a w trybie GPS-only do 31h, to w obydwu przypadkach dla mnie az nadto.
To chyba jakiś subiektywny. Nie wie kolo co przymierzał...
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 29 paź 2024, 20:34
Sikor pisze: 29 paź 2024, 12:14 955 ma w trybie full-on GPS (multi band itd) do 19h, a w trybie GPS-only do 31h, to w obydwu przypadkach dla mnie az nadto.
To chyba jakiś subiektywny. Nie wie kolo co przymierzał...
Buty wciaz za bardzo ciasna? :niewiem: :hahaha:
ODPOWIEDZ