Jedyna rzecz, którą jeszcze chciałem skomentować to GPS
Czy jest dobry czy jest zły.
Miałem już wiele modeli z GPS testowałem od 2010.
I potem na przykładzie jak na zdjęciu .
Jest zakręt budek niski zero linii wysokiego napięcia nie ścina zakrętów sygnał jest ok.
Pare metrów wcześniej wysoki budynek , linia tramwajowa, pogotowie jakaś wieża i WSZYSTKIE sprzęty GPS prosta pokazują zygzak.
Akurat używam gps+gallileo ale to miejsce jest specificzne i widać jak sygnał się rozjeżdża.
Kiedyś myślałem ,że jakiś stary model 910 czy 310 super pokazuje w tym miejscu ale jak się okazało , że gdzie zle powinien pokazywać to urywał się sygnał i rysował linie prostą, co dawało wrażenie ,ze super maluje sygnał
Moim zdaniem żaden zegarek nie ma super anteny masztu i czasem jakiś zegarek pokaże dobrze czasem źle zależy od wielu czynników.
Ktoś powie , że super sygnał a np biegał gdy na drzewach nie było liści , albo jak były sprzyjające warunki , bo to że niebo jest czyste to nie znaczy , że jest dobre ułożenie satelit.
Moim zdaniem jeśli komuś zależy na dobrym sygnale to musi odpowiedzieć sobie na pytani po co ?
Aby była dobra prędkość - to Stryd rozwiązuje problem .
Jesli komuś zalezy aby sygnał , linia była prosta nie zygzakowaty to także stryd pomoże a jak będzie zyzak to wytarczy zwiększyć linie zapisu na cały chodnik, szerokość lini zapisu tylko po co?
a co do dystansu to także wiele zalezy, oczywiście stryd rozwiązuje ten problem ale i on dużo się pomyli jak się dużo ludzi wyprzedza i biegnie zygzakiem /slalomem.
Kiedyś testowałem kilka zegarków na ręku aby wybrać dobry model i wystarczyło przebiec ten sam odcinek w innej kolejności układać zegarki i co innego pokazywały czyli cięzko było wybrać najlepszy. Widać to bardzo jak się położy zegarek na oknie , nie rusza i właczy start to zawsze pokaże kilka metrów .
Choć FR945 jak kalibrowałem na oknie to pokazał mi tylko 0,05km gdzy fenix 3 pokazywał zazwyczaj mi 3km
https://connect.garmin.com/modern/activity/3654612642
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.