Polar M400
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja dostałem kartę gwarancyjną i paragon. Kupiłem zegarek na Allegro firma "Arkos" z Gdyni
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:44
Ja kupiłem w x-kom i dostałem tylko fakturę, ale z dokładnymi danymi i kupującego i sprzedającego. Do tego opisany konkretny model zegarka. Pisałem w tej sprawie do sport konsulting, czy jest potrzebna przy takiej szczegółowej fakturze jeszcze karta gwarancyjna podbita, to odpisali że nie potrzeba
-
- Wyga
Polar ostatnio przegina zwłaszcza z synchronizacją. Dodatkowo w bezchmurny i pogodny dzień na otwartym terenie kilkanaście razy gubił satelity :/ Co do flow sync czy spotkaliście się z czymś takim jak kilkudziesięciominutowe ładowanie okienka flow sync? Całe tło białe i nie mogę przez to zrobić synchronizacji. Dodam, że przeinstalowałem flow a usb jest w porządku.

-
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam takich problemów a biegam w lesie , czasami w pochmurne dni i bardzo gestym lesie ze nieba nie widać i nigdy nie zgubił satelit. Co do polar flow też nie narzekam.marcin.brynda pisze:Polar ostatnio przegina zwłaszcza z synchronizacją. Dodatkowo w bezchmurny i pogodny dzień na otwartym terenie kilkanaście razy gubił satelity :/ Co do flow sync czy spotkaliście się z czymś takim jak kilkudziesięciominutowe ładowanie okienka flow sync? Całe tło białe i nie mogę przez to zrobić synchronizacji. Dodam, że przeinstalowałem flow a usb jest w porządku.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Ja też nie mam problemów jestem Mega zadowolony. Ludzie pozapominali jak biegali z endomondo w telefonie co się co kawałek wyłączało.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:!2
- Życiówka w maratonie: 3:10:31
Sygnału GPS nie gubi prawie wcale (mi się nie zdażyło, abym zobaczył komunikat o braku sygnału w miejscu innym niż tunel), ale synchronizacja z pc to tragedia.
semich14, ludzie narzekają, bo endomondo to był tylko dodatek do telefonu i tam mogło się wszystko pierdzielic, bo nikt Ci nie obiecywał, że smartfon będzie Twoim narzędziem do treningów biegowych. Kupując zegarek za niemałe pieniądze jednak podwyższamy poprzeczkę swoich oczekiwań.
semich14, ludzie narzekają, bo endomondo to był tylko dodatek do telefonu i tam mogło się wszystko pierdzielic, bo nikt Ci nie obiecywał, że smartfon będzie Twoim narzędziem do treningów biegowych. Kupując zegarek za niemałe pieniądze jednak podwyższamy poprzeczkę swoich oczekiwań.
-
- Dyskutant
- Kontakt:
No w sumie masz rację. Mi póki co synchronizacja z Pc nie stwarza problemu może dlatego że wszystko robię przez telefon i do kompa przez kabel podpiołem tylko po to żeby zrobić aktualizacje i ustawić ekrany. Do tego jeszcze robię synchronizacje z Endomondo wszystko trwa parę minut . Czytającym ten wątek co się jeszcze zastanawiają mogę z czystym sumieniem polecić ten zegarek. A zresztą co by nie miał ten zegarek i tak zawsze komuś będzie źle i coś komuś nie będzie pasować, ale wszystko jest do dopracowania
-
- Zaprawiony W Bojach
A jak robisz synchronizacje z endomondo.semich14 pisze:No w sumie masz rację. Mi póki co synchronizacja z Pc nie stwarza problemu może dlatego że wszystko robię przez telefon i do kompa przez kabel podpiołem tylko po to żeby zrobić aktualizacje i ustawić ekrany. Do tego jeszcze robię synchronizacje z Endomondo wszystko trwa parę minut . Czytającym ten wątek co się jeszcze zastanawiają mogę z czystym sumieniem polecić ten zegarek. A zresztą co by nie miał ten zegarek i tak zawsze komuś będzie źle i coś komuś nie będzie pasować, ale wszystko jest do dopracowania
-
- Dyskutant
- Kontakt:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ncmytracks . Ja mam wersję płatną kosztuje 10 zł
-
- Rozgrzewający Się
Tak dokładnie o taką opcje mi chodziło.harlan pisze:Czy ja dobrze zrozumiałem? Pytasz czy jest w zegarku taka opcja, że wybierasz jeden spośród kilku gotowych planów treningowych na dany dystans i zegarek w dany dzień treningowy informuje Cie jaki trening masz do wykonania? Z rozpisaniem wszystkich interwałów, wybiegań itp?
Biegałem kiedyś z telefonem i Runtastic Pro, tam plany treningowe są dodatkowo płatne. Myślałem że kupując zegarek za 700zł będę miał taką opcje. Nie jestem pewien na 100% ale czytając recenzje Garmina 610 i 220 widziałem w nich taką możliwość.Astraroth pisze:Nie ma takiej opcji.thepilator pisze:Witam! Jestem zainteresowany tym zegarkiem, przeczytałem recenzje ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Wiem ze można w nim ustawiać ręcznie treningi, jednak najbardziej zalezy mi nad możliwością wyboru przygotowanych planów treningowych np. 10km, maraton itp. Czy jest w nim taka opcja?
Pozdrawiam
Takie feature'y na każdej apce sportowej są extra paid (i to grubo)...jeśli w ogóle są. Oczywiście plan jest gotowcem szablonowym i ewentualnie w najlepszym wypadku może być podzielony na kilka podtypów ze względu na tempo biegania (ale nie Twoje tylko wg najczęstszych podziałów). A takie plany to o kant ...potłuc można.
Teraz naprawdę szybko dodaje się planowane treny, ja ostatnio próbowałam i na cały tydzień sobie wrzuciłam treny. W dzienniku je można szybko znaleźć i nie trzeba ich dodawać do ulubionych żeby się mnożyły.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:23
No chyba jednak żaden zegarek nie potrafi takiego "gotowca" ułożyć.
Pamiętajmy, że to wymaga wyboru ale i podania wielu parametrów - bo dystans to jedno, ale aktualne możliwości biegowe, ilość treningów i okres, jaki chcemy poświęcić na realizację planu dają już tyle kombinacji, że trzeba tu trochę mocy obliczeniowej, żeby to ogarnąć.
Dlatego robią to odpowiednie serwisy, a efekt ich pracy można wgrać do zegarka.
Jeżeli chodzi o Polara to ja praktykuję taką oto strategię.
Endomondo (płatna wersja Premium) potrafi wygenerować Twój osobisty plan treningowy w oparciu o aktualną kondycję - należy podać jakiś konkretny pomiar/wynik biegu, najlepiej z testu Coopera. Do tego, jak pisałem wcześniej, ilość treningów tygodniowo i okres, w jakim plan będzie realizowany.
I potem, wbrew temu co pisze Astraroth, po comiesięcznym teście Coopera, Endomondo weryfikuje tę kondycję (zakładam, że się polepsza) i odpowiednio modyfikuje plan - wprowadza nieco inne elementy, a tempa wykonywanych wcześniej elementów treningowych "podkręca".
Nie jest niestety możliwe przeniesienie jednym exportem takiego planu z Endomondo do Flow i zegarka.
Trzeba "ręcznie" stworzyć sobie w PolarFlow, zgodnie z treningami opisanymi w Endomondo, np. 4-5 ulubionych jednostek treningowych. W wtedy już łatwo i szybko osadza się je w dzienniku.
Wystarcza to na miesiąc, do następnej korekty planu. Wtedy trochę te ulubione trzeba zmodyfikować. Uważam, że to nie jest duży kłopot.
Oczywiście z Flow łatwo można wyeksportować zrealizowane treningi, a w Endomondo je zaimportować z pliku i powiązać z zaplanowanymi treningami.
Pamiętajmy, że to wymaga wyboru ale i podania wielu parametrów - bo dystans to jedno, ale aktualne możliwości biegowe, ilość treningów i okres, jaki chcemy poświęcić na realizację planu dają już tyle kombinacji, że trzeba tu trochę mocy obliczeniowej, żeby to ogarnąć.

Dlatego robią to odpowiednie serwisy, a efekt ich pracy można wgrać do zegarka.
Jeżeli chodzi o Polara to ja praktykuję taką oto strategię.
Endomondo (płatna wersja Premium) potrafi wygenerować Twój osobisty plan treningowy w oparciu o aktualną kondycję - należy podać jakiś konkretny pomiar/wynik biegu, najlepiej z testu Coopera. Do tego, jak pisałem wcześniej, ilość treningów tygodniowo i okres, w jakim plan będzie realizowany.
I potem, wbrew temu co pisze Astraroth, po comiesięcznym teście Coopera, Endomondo weryfikuje tę kondycję (zakładam, że się polepsza) i odpowiednio modyfikuje plan - wprowadza nieco inne elementy, a tempa wykonywanych wcześniej elementów treningowych "podkręca".
Nie jest niestety możliwe przeniesienie jednym exportem takiego planu z Endomondo do Flow i zegarka.
Trzeba "ręcznie" stworzyć sobie w PolarFlow, zgodnie z treningami opisanymi w Endomondo, np. 4-5 ulubionych jednostek treningowych. W wtedy już łatwo i szybko osadza się je w dzienniku.
Wystarcza to na miesiąc, do następnej korekty planu. Wtedy trochę te ulubione trzeba zmodyfikować. Uważam, że to nie jest duży kłopot.
Oczywiście z Flow łatwo można wyeksportować zrealizowane treningi, a w Endomondo je zaimportować z pliku i powiązać z zaplanowanymi treningami.