cichy70 pisze:Dzieki łukasz, miło wiedzieć, że są nowe fiuczery, co po chwili zastanowienia sie i tak mi do niczego nieprzydatne, ale co nowe to nowe. żałuje, że być może nie dostaną ich F5plusy, garmin zaczyna sobie takim postępowaniem strzelać w stopę, ale ja sensu przesiadki na inny wyższy model nie widzę.
a jak Suunto doda muzykę płatności i mapy, to wrócę do Suunto, czyli pewnie nigdy niestety.
F5+ nie jest złym wyborem,
Trzeba by się przyjrzeć różnicom dokładnie ale na pierwszy rzut oka co tylko mogło by Cię zachęcić do zmiany to:
1)
pulsoksymetr - ale chyba się nie wspinasz i nie chcesz wiedziec czy natlenienie masz dobre podczas snu
2)
waga 50% lżejszy - od F5+ reka nie odpadła to przeżyjesz 50g nie uratuje CIebie na zawodach aby poprawić wynik 50%
3)
nowy vo2max zależny od temperatury powyżej 21c inaczej sie kalkuluje - ale po co Ci jak jest moc to jest
4)
nowy chipset GPS sony - różnicy i tak CI nie zrobi 100m w tą czy w tą jak masz stryda
5)
Szybki w użyciu - napewno szybszy od 935 ale od f5+ może 5-10% ( choć z chęcią sprawdze jak bedzie apka)
6) Jedyna rzecz co dla mnie jest ważna i widzę różnicę między f5 lepiej łaczy zewnętrzne urządzenia np TEMPE co ciężko podłączyć zajmuje dużo czasu to teraz za szybko się łaczy teraz