Garmin Fenix 6

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A, to ty jesteś ten prezes z kotem :bum:
U mnie już same dane lecą ;)

Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
New Balance but biegowy
Jan123

Nieprzeczytany post

keiw pisze:A, to ty jesteś ten prezes z kotem :bum:
.
:ble:
Ah ten nasz Prezes
Qra
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze:
keiw pisze:Czemu nie podasz koledze nazwy tej apki? :bum:
Bo to ścisłe tajne łamane przez po ufne i Tylko prezes z kotem mogą to otworzyć :hej:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ightlogger
Ktoś mi już podał te apke na grupie Fenixa na Facebooku. Nie wykluczam że to jedna i ta sama osoba.

Moim celem było wprowadzenie automatu w którym staję na wadze i dane same wlatują do GC. Cel co prawda osiągnąłem ale dużo w tym komplikacji i wymaga Mi FIt. Google Fit. health mate withings app, myfittnespal i dopiero garmina. Na dodatek synchronizacja do garmina odbywa się mega problematycznie.
Koniec końców skończyłem Weight Logger i przepisuje dane ręcznie z MiFita.

aaa i nie wiem jak u was ale mi przy wrzucaniu danych prze Weight Loggera nie generuje BMI. WL nie ma kompletu danych by to zrobić a aplikacja garmina po prostu tego nie robi xd
Jan123

Nieprzeczytany post

Qra pisze:
Jan123 pisze:
keiw pisze:Czemu nie podasz koledze nazwy tej apki? :bum:
Bo to ścisłe tajne łamane przez po ufne i Tylko prezes z kotem mogą to otworzyć :hej:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ightlogger
Ktoś mi już podał te apke na grupie Fenixa na Facebooku. Nie wykluczam że to jedna i ta sama osoba.

Moim celem było wprowadzenie automatu w którym staję na wadze i dane same wlatują do GC. Cel co prawda osiągnąłem ale dużo w tym komplikacji i wymaga Mi FIt. Google Fit. health mate withings app, myfittnespal i dopiero garmina. Na dodatek synchronizacja do garmina odbywa się mega problematycznie.
Koniec końców skończyłem Weight Logger i przepisuje dane ręcznie z MiFita.

aaa i nie wiem jak u was ale mi przy wrzucaniu danych prze Weight Loggera nie generuje BMI. WL nie ma kompletu danych by to zrobić a aplikacja garmina po prostu tego nie robi xd
kolega zrobił kopie wagi garmin s1 z xiaomi najtanszej wagi.

Tutaj masz opishttps://github.com/RobertWojtowicz/miscale2garmin

Wszystko automatycznie wysyła się "bezpośrednio przez Raspberry Pi Zero" do garmina bazy .
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szukam jakichś podróbek Garminowych pasków, najlepiej relatywnie wysokiej jakości, nie muszą być koniecznie tanie (byleby nie krzyczeli 200zł za kawałek silikonu), ale nie chciałbym się martwić czy nie zgubię zegarka na szlaku kiedy wychodzę pobiegać (do ekstremalnych sportów będę zakładał oryginał).

Wpadłem na to, wygląda nieźle, może ktoś poleci alternatywę albo podzieli się opiniami jak ma akurat te?
https://www.amazon.de/-/pl/dp/B0834XQR9 ... =UTF8&th=1
Pasiu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37,22

Nieprzeczytany post

Amadeusz pisze:Szukam jakichś podróbek Garminowych pasków, najlepiej relatywnie wysokiej jakości, nie muszą być koniecznie tanie (byleby nie krzyczeli 200zł za kawałek silikonu), ale nie chciałbym się martwić czy nie zgubię zegarka na szlaku kiedy wychodzę pobiegać (do ekstremalnych sportów będę zakładał oryginał).

Wpadłem na to, wygląda nieźle, może ktoś poleci alternatywę albo podzieli się opiniami jak ma akurat te?
https://www.amazon.de/-/pl/dp/B0834XQR9 ... =UTF8&th=1
Serio pytasz??? Możesz kupić na Aledrogo lub to samo taniej u Chinola.
Na Ali masz do wyboru do koloru... zamawiałem wiele różnych do FR935 i do F6X PRO nie mam żadnych uwag a cena około 20pln już wysyłką, czasami taniej.
Za 200pln zamówisz sobie we wszystkich kolorach tęczy :hahaha:
Np. w tym sklepie kupowałem https://pl.aliexpress.com/store/3110079 ... 11409baNDF
"Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje"
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda kasy na te z Amazon. Są takie same jak te z Ali za grosze i je szczerze polecam.

Mój Blog "Luźne wpisy"

Qra
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze: kolega zrobił kopie wagi garmin s1 z xiaomi najtanszej wagi.

Tutaj masz opishttps://github.com/RobertWojtowicz/miscale2garmin
Wszystko automatycznie wysyła się "bezpośrednio przez Raspberry Pi Zero" do garmina bazy .
WOW!
Pewnie ktoś kiedyś przewali to na telefon np z androidem. Ogółem szacunek dla gościa i wielkie podziękowanie za link do projektu.
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To pytanie o paski wynikało z tego że osobiście znam gościa który nauczył swojego Fenixa fruwać (strzelił mu quickrelease) przy pasku z Aliexpress za 2$, dlatego wolę kupić przetestowany i sprawdzony pasek, nawet jeżeli będzie drogi jak na chińską podróbkę.

Dzięki za polecenie sklepu, jakby ktoś miał jakiś konkretny pasek do polecenia to chętnie zobaczę, będę zamawiał pewnie dzisiaj wieczorem.
Pasiu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mój F6X PRO zaczyna mnie mocno irytować...
W sposób nieprzewidywalny i bez widocznego związku z czymkolwiek "znika" poziom naładowania baterii.
W sobotę chyba ze 40%, wychodzę w niedzielę pobiegać - a tu bum 2%. Chyba powinien wcześniej zasygnalizować spadek poziomu baterii poniżej określonego limitu? Mam to ustawione a nic takiego nie wystąpiło.
Ładuję na szybko do 25%, biegam po lesie 2h, wracam dalej 25%. Myślę, ok fajnie - ładuję do 100%.
Poniedziałek rano 98%, wieczór 93% - w ciągu dnia z aktywności siła poniżej 1h. Powiedzmy, że OK.
Wtorek rano 90%, wieczór - 57%!!! - pod wieczór tylko niecała godzinka siły ale to bez wpływu bo przed miałem chyba 56%. Ponad 30% baterii wyparowało...
Dzisiaj rano 53%, teraz połowa dnia 52%...
Z czego mogą wynikać tego typu nagłe spadki poziomu baterii?
Zegarek ma raptem 2 miesiące, wcześniej tego nie było.
Ps. Nie słucham muzyki, żadnych powiadomień z telefonu, nowych aplikacji, tarcz itp.
Włączony całodobowy pomiar tętna + pulsoksymetr w nocy.
Można jakoś sprawdzić (jak np. w telefonie) co najbardziej w zegarku drenuje baterię?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Amadeusz pisze:
Dzięki za polecenie sklepu, jakby ktoś miał jakiś konkretny pasek do polecenia to chętnie zobaczę, będę zamawiał pewnie dzisiaj wieczorem.
Bierz śmiało od tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/item/4000261238180.html
Mam kilka kolorów i są bardzo dobre. Używam non stop, w tym miałem taki zamiennik na biegu ultra. Zero problemów.
Wykonanie porządne.
Jak ktoś ma pecha to i w oryginalnym pasku może zapięcie strzelić.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pasiu pisze:Mój F6X PRO zaczyna mnie mocno irytować...

Można jakoś sprawdzić (jak np. w telefonie) co najbardziej w zegarku drenuje baterię?

Pozdrawiam
@Pasiu - pierwsze co to zrób full reset zegarka. Zostaw tylko to co jest domyślnie po resecie.
Rób fotki baterii przed treningiem i po treningu. Zrób wieczorem i z rana. Będziesz miał dowody, że coś jest nie tak.
Mi tak padła bateria w trzymiesięcznym zegarku. Opisywałem tu sprawę w grudniu zeszłego roku.
Reklamowałem, podpierając się właśnie fotkami i dostałem po kilku dniach nowy zegarek.
Mój Blog "Luźne wpisy"

Pasiu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

keiw pisze: @Pasiu - pierwsze co to zrób full reset zegarka. Zostaw tylko to co jest domyślnie po resecie.
Rób fotki baterii przed treningiem i po treningu. Zrób wieczorem i z rana. Będziesz miał dowody, że coś jest nie tak.
Mi tak padła bateria w trzymiesięcznym zegarku. Opisywałem tu sprawę w grudniu zeszłego roku.
Reklamowałem, podpierając się właśnie fotkami i dostałem po kilku dniach nowy zegarek.
Zabrzmiało mało optymistycznie ale dzięki za info.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z bateriami różnie bywa. Mojej siostrze w nowym laptopie padla po 3 miesiącach.
Jak padła to będziesz reklamował i tyle.

Edit:
W sumie mi w 6X też padła po 3 miesiącach ;)

Mój Blog "Luźne wpisy"

Pasiu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

keiw pisze: Obrazek
Bateria oczywiście w nowym sprzęcie działa jak należy.

Edit:
Dla porównania, tu fotki mojego starego Solara z poprzedniej strony:
Obrazek
Gdzie są takie widoki? To jakiś dodatkowy widget? Za żadne skarby nie mogę znaleźć :(
ODPOWIEDZ