Polar M400

Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

3com pisze:Kolega przeczytał cały wątek, widocznie coś mi umkneło. Czy Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod to jest to samo co Adidas micoach Speed Cell V42046?
Wg mnie nie, ale podpytaj osobę, która sparowała sikora z adidasem na wątku o M800. Tych speed celli też jest co najmniej dwa rodzaje. Poszukaj po zacytowanej przeze mnie w poście powyzej bo stamtąd pochodzi i poproś o podanie dokładnego modelu a potem napisz tutaj, żebyśmy dwa razy nie pytali. :spoczko:
PKO
kubadd
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:53

Nieprzeczytany post

Hej,

może trochę z innej beczki niż jest ostatnio dyskutowane na forum - o wytrzymałości baterii.

Dla zainteresowanych - ostatnio robiłem w górach trening 50,09 km w 7 h 11 min. i na koniec miałem 9% baterii, więc może rzeczywiście jest w stanie wytrzymać 8 h, jak się chwalą w instrukcji.

Parę osób też pytało, czy m400 wyłącza funkcje biegowe przy niskim poziomie baterii. Przy 9% nie wyłącza ;) (może przy 5%?, nie wiem, ale nie miałem siły na kolejne kilka kilometrów :P).

WAŻNE - biegłem bez pasa HR.

Pozdrawiam.
Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

O tygodnia zegarek testuję. Pisałem wczesniej o problemie z połączeniem z telefonem, problem mam nadal, ale próbowałem już chyba z 6 telefonów. Wnioski moje na ta chwilę są takie,ze działa wszystko ze znanymi telefonami u mnie np zadziałało z xperia z3, czy Samsung Galaxy s 5. Nie łączy sienza nic z telefonami które maja procesor MTK, wiec może tu jest pies pogrzebany. Na 3 takich testowanych telefonach paruje urządzenie w bluetooth, ale aplikacja zegarka nie widzi. Będę pisał do polara w tej sprawie.
Co do działania co dziś mnie spotkało, jechałem z pracy rowerem, jak dojechałem do domu, wyskoczyło 10 % baterii. Pomyślałem że zaryzykuję i wyjdę od razu pobiegać. Zacząłem o 16, biegłem godzinę i 2 minuty, po czym dalej pokazuje 10% i tak się utrzymuje do teraz.
Na razie żadnych większych spostrzeżeń nie mam, bonza krótko używam ,ale jednak brak wibracji jest bardzo odczuwalny. Dźwięk mimo że najgłośniejszy, to jakaś parodia, wcale go praktycznie w mieście nie słychać.
qwest
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mario82 pisze:O tygodnia zegarek testuję. Pisałem wczesniej o problemie z połączeniem z telefonem, problem mam nadal, ale próbowałem już chyba z 6 telefonów. Wnioski moje na ta chwilę są takie,ze działa wszystko ze znanymi telefonami u mnie np zadziałało z xperia z3, czy Samsung Galaxy s 5. Nie łączy sienza nic z telefonami które maja procesor MTK, wiec może tu jest pies pogrzebany. Na 3 takich testowanych telefonach paruje urządzenie w bluetooth, ale aplikacja zegarka nie widzi. Będę pisał do polara w tej sprawie.
Co do działania co dziś mnie spotkało, jechałem z pracy rowerem, jak dojechałem do domu, wyskoczyło 10 % baterii. Pomyślałem że zaryzykuję i wyjdę od razu pobiegać. Zacząłem o 16, biegłem godzinę i 2 minuty, po czym dalej pokazuje 10% i tak się utrzymuje do teraz.
Na razie żadnych większych spostrzeżeń nie mam, bonza krótko używam ,ale jednak brak wibracji jest bardzo odczuwalny. Dźwięk mimo że najgłośniejszy, to jakaś parodia, wcale go praktycznie w mieście nie słychać.

Zgadzam się. Po pół roku zegarek odesłałem do serwisu o padło USB. Polar miał fajny pomysł, ale wykonanie słabe.
Obrazek
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Czy nie wie ktoś jak rozdzielić poszczególne dyscypliny w dzienniku Polar Flow. Kiedy np. w jednym tygodniu przebiegnę 60 km i przejadę 100 km na rowerze to to wszystko jest wrzucane do jednego worka i kilometraż jest pokazywany jako łączny - 160 km. Chciałbym to jakoś rozdzielać o ile jest taka możliwość.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze:Czy nie wie ktoś jak rozdzielić poszczególne dyscypliny w dzienniku Polar Flow. Kiedy np. w jednym tygodniu przebiegnę 60 km i przejadę 100 km na rowerze to to wszystko jest wrzucane do jednego worka i kilometraż jest pokazywany jako łączny - 160 km. Chciałbym to jakoś rozdzielać o ile jest taka możliwość.
Jest taka opcja, ale nie w dzienniku a w zakładce postępy. Wybierasz po prawej na górze interwał czasowy a następnie dyscyplinę z dostępnych opcji w dropdownie. Na górze widzisz podsumowanie kilometrażu i innych danych a pod spodem masz jeszcze wykresy, które możesz oglądać w ujęciu dziennym lub tygodniowym.
Któryś z kolegów pisał kilka postów wyżej, że ma problem z synchronizacją zegarka. Otóż ja po ostatniej aktualizacji polara cały czas miałam problem z poprawną synchronizacją, za każdym razem kończyła się błedem. Dzisiaj wpadłam na pomysł usunięcia mojego telefonu z listy zsynchronizowanych urządzeń w zegarku i jeszcze raz go sparowałam od nowa. No i zadziałało :hej:. Być może u kolegi takie działanie też pomoże, spróbować nie zaszkodzi przed wysyłką do serwisu.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2015, 14:14 przez Astraroth, łącznie zmieniany 1 raz.
Mario82
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:44

Nieprzeczytany post

W nawiązaniu do mojej wczesniejszej wypowiedzi z 3 czerwca, zegarek wciąż pokazywał do dziś 10 % więc po raz kolejny wyszedłem dziś tym razem na rower, zobaczyć jak się zachowa. Udało się przejechać jeszcze prawie 50 min po czym zapikał i wyskoczył komunikat że bateria jest za słaba i GPS został wyłączony. Po tym pokazuje teraz 6% naładowania i treningu oczywiście włączyć się nie da. Wniosek jedynie taki, ze po pokazaniu się 10% baterii na wyświetlaczu, przebiegłem jeszcze na GPS i z pasem HR ponad godzine, po czym po 2 dniach jeszcze 50 min na rowerze bez pasa HR.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Jest taka opcja, ale nie w dzienniku a w zakładce postępy. Wybierasz po prawej na górze interwał czasowy a następnie dyscyplinę z dostępnych opcji w dropdownie. Na górze widzisz podsumowanie kilometrażu i innych danych a pod spodem masz jeszcze wykresy, które możesz oglądać w ujęciu dziennym lub tygodniowym.
Faktycznie. O to mi chodziło. Wielkie dzięki!

A jeszcze zapytam czy można jakoś takie podsumowania, czy w ogóle cokolwiek z Polar Flow eksportować np. do pdf. Chodzi o to żeby to można było wydrukować jeżeli zajdzie taka konieczność.
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33'
Życiówka w maratonie: 3h10

Nieprzeczytany post

Czy jest możliwość, żeby M400 pokazał końcowe tętno z bieganego odcinka ? Bądź we flow polar może jest to możliwe, w zegarku tego nie widzę. Albo źle patrzę.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:Czy jest możliwość, żeby M400 pokazał końcowe tętno z bieganego odcinka ? Bądź we flow polar może jest to możliwe, w zegarku tego nie widzę. Albo źle patrzę.
Sacre, jeśli pod ujęciem "odcinek" rozumiesz cały trening to przecież masz średnie tętno po wykresie zakresów tętna (w podsumowaniu danych musisz klikać caly czas przycisk przewijania ekranu w dół). Jeśli "odcinek" to autolap lub manual lap to na ostatnich danych z treningu nazwanym Podsumowanie po krótkiej chwili pojawia się opcja wyświetlenia większej ilości szczegółów poprzez kliknięcie Start (środkowy guzik). Wtedy możesz podejrzeć średnie tętno i tempo każdego lapa (auto i manual) :hejhej: .

Ja mam pytanie odnośnie błędów podczas treningu. Wiem, że komuś się już zdarzyło, ja jestem kolejna :smutek: . Dzisiaj po 150 metrach biegu luknęłam na sikora a tu Sth has wrong, please restart M400. Wiedziałam już jak go zrestartować, więc po restarcie wstał. Rozpoczęłam nowy trening i niby wszystko było ok. Po niecałych 5 kmach to samo, wrrrrrrrr. Trening oczywiście się nie zapisał, restart ponowny i niby wstał. Włączyłam kolejny trening i niby udało mi się go zapisać, ale teraz zegarek nie widzi żadnego z tych trenów, dzisiejszy dzień w dzienniku jest pusty (dobrze że zawsze jakiś sports tracker włączę). Nosz do jasnej anielki, przecie tak być nie może. Odsyłać go już do serwisu czy spróbować jeszcze ze dwa razy treningu z GPSem i dopiero odesłać?
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze: Sacre, jeśli pod ujęciem "odcinek" rozumiesz cały trening to przecież masz średnie tętno po wykresie zakresów tętna (w podsumowaniu danych musisz klikać caly czas przycisk przewijania ekranu w dół). Jeśli "odcinek" to autolap lub manual lap to na ostatnich danych z treningu nazwanym Podsumowanie po krótkiej chwili pojawia się opcja wyświetlenia większej ilości szczegółów poprzez kliknięcie Start (środkowy guzik). Wtedy możesz podejrzeć średnie tętno i tempo każdego lapa (auto i manual) :hejhej: .
Tak, manual lap, tylko w podsumowaniu jest średnie i maksymalne tętno, a mi chodziło o końcowe, tego tam nie zauważyłem.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:
Astraroth pisze: Sacre, jeśli pod ujęciem "odcinek" rozumiesz cały trening to przecież masz średnie tętno po wykresie zakresów tętna (w podsumowaniu danych musisz klikać caly czas przycisk przewijania ekranu w dół). Jeśli "odcinek" to autolap lub manual lap to na ostatnich danych z treningu nazwanym Podsumowanie po krótkiej chwili pojawia się opcja wyświetlenia większej ilości szczegółów poprzez kliknięcie Start (środkowy guzik). Wtedy możesz podejrzeć średnie tętno i tempo każdego lapa (auto i manual) :hejhej: .
Tak, manual lap, tylko w podsumowaniu jest średnie i maksymalne tętno, a mi chodziło o końcowe, tego tam nie zauważyłem.
Końcowego tętna to ja żem nie zauważyła, choć temat tętna w tym momencie jest dla mnie najistotniejszy w pomiarach. O tętnie chwilowym to mi gada voice w runtasticu jeśli go włączę i mam pulsometr podpięty do apki w telefonie. Tak robiłam jak nie miałam jeszcze polara ustawiając sobie powiadomienie głosowe na częstotliwość czasową (ale można też ust. w oparciu o kilometraż), bo podejrzewam, że chodzi Ci o tętno chwilowe w momencie ukończenia danego interwału biegowego?
Ze swoich obserwacji wiem, że to trochę pic na wodę, bo kiedy biegałam interwały to maksymalne tętno osiągałam ok. 5-10 sekund po zakończeniu interwału a więc w momencie jego zakończenia nie było to tętno maksymalne.
marlak
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wracając do zawiech to u mnie niestety występują :( w sobotę n.p. wysypał się w połowie treningu, po restarcie było już ok. Przyjąłem strategię czekania na następną wersję softu, ale jeśli serwis potrafi to naprawić (trzeba by do nich zadzwonić) to bym go odesłał bo mnie to strasznie irytuje. Komuś udało się pozbyć tego błędu?

[edit 8.6.2015]
Dzwoniłem do sport konsulting, podobno by pozbyć się zawieszania pulsometru, należy przywrócić do ustawień fabrycznych i zsynchronizować na nowo. Zrobię to i zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2015, 13:52 przez marlak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
smoła
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sacre pisze:Czy jest możliwość, żeby M400 pokazał końcowe tętno z bieganego odcinka ? Bądź we flow polar może jest to możliwe, w zegarku tego nie widzę. Albo źle patrzę.
W PolarFlow kliknij konkretny lap, który chcesz analizować, następnie kursorem najedź na wykres tętna i tempa, a w rozwiniętej chmurce będziesz miał wszystkie dane chwilowe.
Obrazek
Sacre
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

smoła pisze:
W PolarFlow kliknij konkretny lap, który chcesz analizować, następnie kursorem najedź na wykres tętna i tempa, a w rozwiniętej chmurce będziesz miał wszystkie dane chwilowe.
DZięki, o to mi chodziło.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ