Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
- Życiówka w maratonie: brak
A masz najnowsza wersje apki w telu ?Mario82 pisze:No wciskam wciskam, inaczej nie pokazywał by w opcjach że jest sparowanyNormalnie kod z zegarka mogę wklepać, paruje z telefonem, ale nie łączy z samą aplikacją zgodnie z komunikatem
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:44
Ta jest, zegarek nowy, wszystko instalowane 3 dni temu. Tak wiec nowy soft i zegarka i telefonu. Dziś jeszcze u znajomego ostatnią próbę zrobię na samsungu Galaxy s5 czy tam s6. To byłby najnowszy z telefonów z tych na którym zrobiłem test
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Sprawdź jeszcze czy w pobliżu nie ma innych urządzeń z którymi mógłby się połączyć telefon przez BT. To dość częsty przypadekMario82 pisze:Ta jest, zegarek nowy, wszystko instalowane 3 dni temu. Tak wiec nowy soft i zegarka i telefonu. Dziś jeszcze u znajomego ostatnią próbę zrobię na samsungu Galaxy s5 czy tam s6. To byłby najnowszy z telefonów z tych na którym zrobiłem test
-
- Rozgrzewający Się
Wczoraj również miałem problem z M400, mianowicie komunikat: "Something went wrong. Press OK to reset Polar M400" i przez to cały trening nie został uchwycony przez zegarek
Na domiar złego wieczorem podczas synchronizacji przez kabel padło złącze USB i nawet nie ładowało telefonu.
Dzisiaj telefon odesłałem do serwisu. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.
Na domiar złego wieczorem podczas synchronizacji przez kabel padło złącze USB i nawet nie ładowało telefonu.
Dzisiaj telefon odesłałem do serwisu. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.
-
- Dyskutant
Mi też padło złącze USB, wysłałem Pocztą Polską do naprawy zanim zmienili status, że przesyłka doszła miałem sms-a od firmy kurierskiej, że wraca do mnie. Także błyskawicznie zadziałali z wymianą.
"Something went wrong. Press OK to reset Polar M400" na to nie wiem czy jest jakaś rada, liczę, że w następnej wersji softu to poprawią bo do aktualizacji tego nie miałem a teraz się pojawia z różnym natężeniem.
"Something went wrong. Press OK to reset Polar M400" na to nie wiem czy jest jakaś rada, liczę, że w następnej wersji softu to poprawią bo do aktualizacji tego nie miałem a teraz się pojawia z różnym natężeniem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Mam nadzieję, że ten problem już ktoś zgłosił do polar polska, bądź do globalnego polara.marlak pisze: "Something went wrong. Press OK to reset Polar M400" na to nie wiem czy jest jakaś rada, liczę, że w następnej wersji softu to poprawią bo do aktualizacji tego nie miałem a teraz się pojawia z różnym natężeniem.
-
- Dyskutant
Witam wszystkich. Pomimo pierwszego postu, forum czytam od dawna więc taki nowy nie jestem.
Mam pytanie odnośnie krótkich treningów. Przykładowo biegam 3x30m 3x40 2x50. W jaki najlepszy sposób łapać takie sprinty m400? Ułożenie treningu jest średnim wyjściem ze względu na krótkie dystanse. Proszę o jakiś sprawdzony sposób.
Mam pytanie odnośnie krótkich treningów. Przykładowo biegam 3x30m 3x40 2x50. W jaki najlepszy sposób łapać takie sprinty m400? Ułożenie treningu jest średnim wyjściem ze względu na krótkie dystanse. Proszę o jakiś sprawdzony sposób.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33'
- Życiówka w maratonie: 3h10
Moim zdaniem się nie da, albo możesz zacząć biec z lotu, czyli rozpędzić się i stopniowo zwiększyć prędkość, a na koniec robisz swój sprint bez zatrzymania się, albo odmierzyć krokami te metry bądź biegać od drzewa do drzewa, słupa do słupa.
Albo to robić na stadionie.
Albo to robić na stadionie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Przy tak krótkich interwałach polecam zaopatrzenie się jednak w footpoda. Ja tam się wkurzam czasem, że jako takie przyspieszenie tempa widzę po ok. 15-20 sek. biegu to Ty już te 50 metrów pięć razy przebiegniesz3com pisze:Nie dosyć jasno zadałem pytanieSprinty biegam na stadionie. Chodzi mi o to w jak najlepszy sposób rejestrować tego typu treningi. Sprint, powrót na start, sprint, powrót itd.

Akurat jeśli chodzi o M400 to z pewnością jest kiepski jeśli chodzi o łapanie przyspieszenia, z moich doświadczeń mogę powiedzieć że poprzednik z GPSem czyli RC3 jest dużo czulszy na zmiany tempa.
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jedyne, co mi przychodzi, to footpod...
-
- Zaprawiony W Bojach
Jakby kolega czytał wątek lub chociaż użył f. przeszukiwania wątku to wszystko byłoby jasne3com pisze:Więc możecie polecić jakiegoś alternatywnego foot pada działającego z m400? Wiem że pisaliście że działają tanie pulsometry z lidla i biedronki wiec może ktoś już taki zestaw testował.

rafaltje napisał(a):
keiw napisał(a):
Tańsze są np. Adidas Bluetooth Smart miCoach (Mini) Footpod, ale nie wiem, czy by działał z V800.
Witam,
Potwierdzam dzialanie footpoda adidasa. Dziala bez zarzutu i moj nawet nie wymagal zadnej kalibracji.
Pozdrawiam,
Rafal