Slawcio - już biegałem z V-V sparowanym ze Strydem.
Pisałem o tym i nawet wychwyciłem błąd, który też zgłosiłem do SK.
Jak sparuję Vantage V z footpodem Stryd i zrealizuję trening, a następnie jeśli będę realizował kolejny trening ale już bez footpoda, to Vantage nie rejestruje w ogóle dystansu. Mapa z GPS jest rysowana, podaje nawet tempo, prędkość ale w ogóle nie podaje jaki jest dystans.
Po zakończeniu treningu dystans całkowity to 0 km. Pomaga restart zegarka i uruchomienie treningu od nowa, wtedy wszystko
liczy.
Co do wskazań tempa chwilowego, to ja nawet z V800 + Stryd nie miałem problemów.
Może dlatego, że biegam już dużo lat i tempo czuję dość dobrze. Zerkam od czasu do czasu na tarczę np. przy interwałach.
Jakoś nie zauważam skoków tempa wskazywanego przez Stryd. Wskazania są powtarzalne a na zmianę tempa czujnik dość szybko reaguje.
Tu na razie jest problem, że nie mamy możliwości kalibracji ręcznej a zgodnie z zaleceniami Stryda, powinniśmy ustawić ręczny współczynnik kalibracji na 1 lub skorygowany o znaną wartość. Na V800 mam 1,010.
Przy V-V jest automatyczna czyli w sumie nie wiem jak to działa.
Na tą chwilę, dla miarodajnych testów, trzeba poczekać do grudniowej aktualizacji i mam nadzieję, że zostanie wprowadzona możliwość wprowadzenia współczynnika kalibracji.