Forerunner 55 - uruchamianie treningów innych niż biegowe
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 43:51
- Życiówka w maratonie: 3:54:44
Cześć,
od kilku dni jestem posiadaczem FR55.
Mam pytanie do Garminowców - w jaki sposób mogę uruchomić na tym zegarku treningi inne niż biegowe?
W aplikacji Garmin Connect klikam WIECEJ (3 kropki) -> TRENING -> CWICZENIA -> ZNAJDZ TRENING
wybiera tam np.: 10-minutowe ćwiczenia na masę ciała...
jest to trening opisany jako HIIT
Klikam: ZAPISZ W MOJE TRENINGI a potem ikonę WYSLIJ DO URZADZENIA -> FORERUNNER 55 (zgodne urządzenie)
Otrzymuję komunikat, że po synchronizacji trening będzie dostępny na urządzeniu. Synchronizuję...
Moje pytanie brzmi: jak teraz mogę uruchomić na zegarku w ten sposób dodany trening?
Wyobrażam sobie to tak, że zegarek wyświetla mi po kolei ćwiczenia z treningu odliczając przy okazji czas itd.
Czytałem instrukcję - nie ma tam ani słowa o treningach innych niż biegowe, ale skoro mogę wrzucić na zegarek trening typu HIIT a np. JOGI już nie mogę to chyba z czegoś to wynika? Szukałem też info na necie, ale ten model jest na tyle świeży, że ciężko cokolwiek znaleźć.
pozdrawiam,
gozdek
od kilku dni jestem posiadaczem FR55.
Mam pytanie do Garminowców - w jaki sposób mogę uruchomić na tym zegarku treningi inne niż biegowe?
W aplikacji Garmin Connect klikam WIECEJ (3 kropki) -> TRENING -> CWICZENIA -> ZNAJDZ TRENING
wybiera tam np.: 10-minutowe ćwiczenia na masę ciała...
jest to trening opisany jako HIIT
Klikam: ZAPISZ W MOJE TRENINGI a potem ikonę WYSLIJ DO URZADZENIA -> FORERUNNER 55 (zgodne urządzenie)
Otrzymuję komunikat, że po synchronizacji trening będzie dostępny na urządzeniu. Synchronizuję...
Moje pytanie brzmi: jak teraz mogę uruchomić na zegarku w ten sposób dodany trening?
Wyobrażam sobie to tak, że zegarek wyświetla mi po kolei ćwiczenia z treningu odliczając przy okazji czas itd.
Czytałem instrukcję - nie ma tam ani słowa o treningach innych niż biegowe, ale skoro mogę wrzucić na zegarek trening typu HIIT a np. JOGI już nie mogę to chyba z czegoś to wynika? Szukałem też info na necie, ale ten model jest na tyle świeży, że ciężko cokolwiek znaleźć.
pozdrawiam,
gozdek
-
- Rozgrzewający Się
w tym przypadku trening HIIT o którym piszę składa się z pompek, przysiadów itp. ćwiczeń
nie ma nic związanego z bieganiem...
btw nie kupiłem go w eAzymut - więc nie będę im zawracać głowy...
nie ma nic związanego z bieganiem...
btw nie kupiłem go w eAzymut - więc nie będę im zawracać głowy...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:36
- Życiówka w maratonie: 3:48:21
- Kontakt:
Sprawdź może jaki masz wybrany rodzaj aktywności bo wg instrukcji "na liście wyświetlane będą wyłącznie treningi zgodne z wybranym rodzajem aktywności"
Wysłane z mojego SM-G390F .
-
- Rozgrzewający Się
walczyłem z tym jeszcze trochę i okazało się, że treningi/ćwiczenia utworzone w Garmin Connect nie synchronizują się z zegarkiem przez BT.
Gdy podłączyłem telefon kablem wskoczyły zarówno te biegowe jak i inne.
Bez sensu - to jest chyba jakiś błąd w oprogramowaniu? U Was też tak to działa?
Gdy podłączyłem telefon kablem wskoczyły zarówno te biegowe jak i inne.
Bez sensu - to jest chyba jakiś błąd w oprogramowaniu? U Was też tak to działa?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wygląda to na błąd w oprogramowaniu. W Forerunnerach 630 i 945 treningi są normalnie przesyłane do zegarka przez BT, przynajmniej biegowe. O innych się nie wypowiem, bo ich nie wrzucam do zegarka.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Zadzwoń do garmina
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
-
- Rozgrzewający Się
jestem z nimi w kontakcie mailowym - poprosili o dodatkowe info i mają przekazać sprawę do programistów
odkryłem, że wyłączenie i włączenie zegarka (reboot) po synchronizacji np. treningu Garmin Coach powoduje to że zegarek zaczyna widzieć trening.
Coś jest schrzanione w procedurze synchronizacji BT - zegarek nie odświeża sobie listy treningów po zakończeniu synchronizacji BT (dotyczy to też kalendarza, Pace Pro i innych treningów).
odkryłem, że wyłączenie i włączenie zegarka (reboot) po synchronizacji np. treningu Garmin Coach powoduje to że zegarek zaczyna widzieć trening.
Coś jest schrzanione w procedurze synchronizacji BT - zegarek nie odświeża sobie listy treningów po zakończeniu synchronizacji BT (dotyczy to też kalendarza, Pace Pro i innych treningów).