Komentarz do artykułu Wypadek Łukasza Parszczyńskiego

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
ijon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:39:21
Życiówka w maratonie: 03:01:54

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:
Giacomo pisze:
bjj pisze: Bo jeśli zrobił sobie krzywdę z powodu swojej nieodpowiedzialności, to na moje współczucie liczyć nie może.
Przepraszam, ale czy ktoś prosi, wnioskuje, zabiega, itp. o twoje współczucie? Dlaczego internetowi moraliści, mają taką potrzebę osądzania innych i okazywania słusznego wzburzenia ? Jakość życia wam się przez to poprawia?

Tak jak pisała beata. Każdy popełniała błędy, czasem błąd plus pech i może to dotknąć każdego. On zapłacił za to już cenę. Nikogo nie skrzywdził, poza samym sobą i najbliższymi. To ich sprawa. Dajcie więc sobie internetowe świętoszki spokój z wygłaszaniem tyrad i szafowaniem waszym wspaniałomyślnym współczuciem. Nie urządzajcie sobie psychoterapii kosztem czyjegoś nieszczęścia.
Hmm, a on tam był jako osoba prywatna? Czy reprezentant kraju, który pojechał na obóz finansowany z środków publicznych? Mnie ciekawi bardzo co zaszło i powinno to być podane do publicznej wiadomości. Tak po ludzku, to każdy mu współczuje, ale nie może to przesłaniać tego, że być może mieliśmy do czynienia z skrajną nieodpowiedzialnością jego oraz działaczy sportowych.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nigdzie już nie ucieknie i jak tylko wyjdzie ze śpiączki, to można przykładnie go ukarać pracami społecznymi za sprzeniewierzenie państwowej kasy. Musi się tylko obudzić. Trzymajmy kciuki.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jacol, a ty masz jakieś swoje info? bo w mediach piszo, że jest przytomny i przechodzi badania.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Już nieaktualne,
czyli wszyscy chętni mogą dopierdolić do pieca.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy to jest jeden z tych tematów, gdzie osobiste zaangażowanie części dyskutantów każe im być emocjonalnymi i ciskać wulgaryzmami? mamy sobie iść gdzie indziej pogadać?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wcześniej określiłem zgrubnie opcje wyboru. Tu jest dobre miejsce i nie trzeba się krygować.
ehhh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

niektórzy tu jadą bardzo mocno a mój tekst który nikogo nie obrażał został usuniety :D
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napisz go jeszcze raz, bo taka deprywacja to trauma na resztę życia.
Giacomo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odchodząc od tematu dlaczego tak się stało, jako ten nienawistny internetowy hejter i moralizator, który mu nie współczuje, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was ma informacje z pierwszej ręki, czy Łukasz ma rzeczywiście zapewnioną pomoc z PZLA? Czy nie został "na lodzie"? Czy można mu jakoś pomóc lub jego rodzinie?
ehhh
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

problem bedzie jak przyjdzie do Łukasza rachunek ze szpitala w Hiszpanii za leczenie...przypominam ze ubezpieczenie nie działa w momencie gdy poszkodowany jest pod wpływem...ale przeciez ja sie nie znam
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeżeli to był ten usunięty tekst, to istotnie popełniono błąd, bo rzuca on nowe światło w sprawie. Prawdziwa tragedia dopiero czeka byłego już zawodnika.
Awatar użytkownika
Andrzej_Witek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:35
Życiówka w maratonie: 2:23:32
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim współczuję Łukaszowi, wielki dramat.

Zastanawia mnie bardziej kwestia tego, że "nie był grzecznym chłopcem". Jeżeli taka opinia ma konkretne poparcie i miał już na swoim koncie inne wybryki podobnego kalibru, to mimo mojej sympatii, nie powinno go być na zgrupowaniu. Reprezentant kraju powinien wyróżniać się nie tylko postawą sportową. Jeden błąd - kto ich nie robi, dwa - każdy zasługuje na szanse, kolejne - jak dla mnie droga zamknięta i kropka.

Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze.
M: 2:23:32
HM: 1:08:57

ASICS Trail Team
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Andrzej_Witek pisze:Zastanawia mnie bardziej kwestia tego, że "nie był grzecznym chłopcem". Jeżeli taka opinia ma konkretne poparcie i miał już na swoim koncie inne wybryki podobnego kalibru, to mimo mojej sympatii, nie powinno go być na zgrupowaniu.
Andrzej. Bardzo często wybitni sportowcy nie byli grzecznymi chłopcami. Jeżeli nawet był niegrzeczny to nie powód, żeby go nie brać na zgrupowanie. Każdy popełnia błędy ale się na nich uczy. Szkoda, że u Łukasza to musiało odbyć się w tak drastyczny sposób.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest wielkie nieszczęście.

Jakieś fatum panuje nad polskimi przeszkodowcami, bo parę lat temu przecież drastyczny wypadek samochodowy przeżył Radek Popławki, wybitny przeszkodowiec. Wrócił do sportu, ale na światowy poziom już nie ;-(
Awatar użytkownika
Andrzej_Witek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:35
Życiówka w maratonie: 2:23:32
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Bardzo często wybitni sportowcy nie byli grzecznymi chłopcami. Jeżeli nawet był niegrzeczny to nie powód, żeby go nie brać na zgrupowanie. Każdy popełnia błędy ale się na nich uczy. Szkoda, że u Łukasza to musiało odbyć się w tak drastyczny sposób.
Zgadzam się, że ludzie uczą się na swoich błędach. Sam to napisałem i nie widzę nic złego w tym, jeżeli błąd zdarzył się raz, dwa... ale żeby zasłużyć sobie na łatkę niegrzecznego, potrzeba chyba więcej, niż odmienne zdanie z trenerem. Nie znam tego środowiska i nie chciałbym żeby okazało się, że to nie pierwsza sytuacja, kiedy zawodnik robi coś nierozsądnego, a mimo to po raz kolejny daje mu się szansę, bo jest świetnym zawodnikiem.

Piszę to, z punktu widzenia kibica/amatora biegania. Być może będąc trenerem miałbym inne spojrzenie na sprawę. Czytałem nawet wypowiedź, któregoś trenera (niestety nie pamiętam którego :(), że czasami warto trzymać słabego zawodnika w grupie treningowej, bo spełnia inne ważne funkcje w tej małej społeczności. Chociażby z punktu widzenia psychologii.
Tak, czy inaczej Łukasza bardzo szkoda.
M: 2:23:32
HM: 1:08:57

ASICS Trail Team
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ